Serier | Guides

Hvis du kunne lide 'Stranger Things' og 'Watchmen' vil du elske 'WandaVision'

AfBrian Mogensen
29. marts 2021
Foto: Stranger Things/Netflix

Del artikel

Holder du af skæve superhelte, så er den nye Marvel-serie på Disney+ et hit for dig.


WandaVisionI Love Lucy

Borte er tiden med Avengers og kampen mod Thanos. I stedet er de begyndt på et nyt liv i forstads-USA. Med hus, hvidt stakit og traditionelle kønsroller.

Vision tager på arbejde hver dag og laver noget udefineret, mens Wanda holder hjemmet og nyder tiden med de andre forstadskoner. Med alt, hvad det indebærer af forpligtelser med grundejerforening osv.

Ba-dum-tsch


Men i virkeligheden handler det om, at Visions chef, Mr. Hart, altid tjekker sine ansatte ud ved at invitere sig selv på middag.

Og i en tid uden mobiltelefoner er det svært for Vision at få afblæst romantikken, før det er for sent.

En fræk aften med chefens kone


Heldigvis lykkedes det, som det jo altid gør i den slags serier, at nå i mål med missionen, og direktøren og fruen takker af efter en fortrinlig aften.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Marvel gør, hvad Marvel gør bedst i 'WandaVision'

Så hvis du kunne lide Stranger Things og Watchmen, vil du elske WandaVision.


Hvad?

Du mener ikke, at de kan sammenlignes?

Ok. Det er måske også svært efter første afsnit, men her på Vi Elsker Serier, arbejder vi jo helst i et spoilerfrit miljø. Men tilgiv mig en stund for at ødelægge bare lidt af spændingen.

Hvad filan foregår der?


WandaVision

Men vi elsker jo det ukendte. Det bruges i flæng i film, bøger og tv-serier. Intet er bedre end det ukendte. Hvad skete der? Hvem gjorde det? Hvordan ender det?

Det ukendte er et godt plotelement til at holde opmærksomheden fanget helt ude på kanten af sofaen. Nysgerrigheden driver os til at se helt til slutningen, at læse et kapitel mere og se et afsnit til … og så lige et afsnit mere.

LÆS OGSÅ: Watchmens massakre i Tulsa: Hvad skete der i virkeligheden?

Og hvor Watchmen brugte det ukendte til at løse trådene efter White Knight, og Stranger Things skabte en hel ny verden om det ukendte, efter Will Byers blev bortført, har WandaVision på ingen måde tabt sutten.

Heller ikke selvom det er I Love Lucy.

Se den nu bare


WandaVision

Jeg lover, at det er det hele værd. Særligt hvis du oveni købet er Marvel fan.

Sidste chance!

Ok.

WandaVision er naturligvis ikke ”bare” en sitcom. Der er meget mere til serien. For det første, så er den en del af Marvel-universet, hvilket jo ikke kan overraske særligt mange. Den samler op efter Avengers: Endgame, og den udvider den del af historien en smule, mens den fint skaber plads til sig selv.

I løbet af afsnittene skifter tidsperioden, og den velkendte sitcom-formel bliver vist for sin holdbarhed ved at lade sig opdatere på visse subtile - og andre knap så subtile – måder. Det er i det hele taget behændigt gjort, og det er med til at bidrage til seriens største styrke:

Du aner ikke, hvad der foregår.

https://imgix.vielskerserier.dk/2021/02/Hungry_VES_1500x400.png

Meget mere end bare Lucy


I Love Lucy

Men netop, fordi den er så gennemført forudsigelig, er der plads til at sidde og vente på, at åbenbaringen dukker op.

I takt med at WandaVision udfolder sig, kommer striben af AHA-øjeblikke væltende ind, og det viser sig, at der slet ikke er tale om en hyggelig småprovinsiel forstadshistorie, men noget meget mørkere og meget mere farligt.

Del artikel