Serier | Guides

5 oversete serier på DR

AfChristina Frøkjær
17. marts 2021
Foto: Drabene på kyststien/DR

Del artikel

I junglen af streamingtjenester kan vi til tider glemme gode gamle Danmarks Radio. Også der er der god underholdning at hente. Her er 5 oversete serier på DR, du ikke må snyde dig selv for.

Her er 5 gode serier på DR


Drabene på kyststien
Skam
Babylon Berlin
Far
Atlantic Crossing

1. Drabene på kyststien


Sæson: 1
Genre: Krimi

Denne britiske krimiserie er ikke alene baseret på virkelige forbrydelser men har også nogle helt fantastiske scener fra smukke Wales.

Miniserien fra 2021 har Luke Evans (også kendt fra Murder Mystery og Hobbitten) i hovedrollen som kriminalkommissær Steve Wilkins. I første afsnit genåbner han en 17 år gammel sag om et dobbeltmord, da et nyt dobbeltmord er blevet begået.

Historien er skræmmende og er med til at vise, hvor vigtigt det er, at politiet arbejder godt sammen, og hvor godt det er, at videnskaben har udviklet sig så meget, at vi nu kan se gamle sager opklaret.

LÆS OGSÅ: Fra Super Nintendo til horror: 5 oversete serier, der ikke spilder din tid

Selvom Luke Evans helt tydeligt træder forrest, når det kommer til genkendelige navne, så er resten af rollelisten og virkelig godt besat. Alle skuespillerne gør deres bedste til, at du bliver godt underholdt.

2. Skam


Sæsoner: 4
Genre: Drama, Ungdom

Den norske ungdomsserie, der tog hele verden med storm. Hvis ikke du allerede har set Skam, har du heldigvis stadig muligheden her. Serien følger en gruppe unge, der alle går på gymnasiet. Hver sæson følger hver sin hovedperson.

Første sæson handler om pigen Eva (spillet af Lisa Teige) og hendes forhold til kæresten Jonas (spillet af Marlon Valdés Langeland) og veninderne Noora (Josefine Amalie Sætre), Sana (Iman Meskini), Vilde (Ulrikke Falch) og Chris (Ina Svenningdal).

Anden sæson følger Noora og hendes beundrer, den lækre fyr William (Thomas Hayes), og roommate Eskild (Carl Martin Eggesbø), og i tredje sæson følger vi Isak (spillet af Tarjei Sandvik Moe).

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Ulrikke uden skam afsnit 1+2

I Skams fjerde og sidste sæson, hvor vi følger Sana behøver alle karaktererne hinanden mere end nogensinde før. Vi opdager, at selv en fuck-boy som Penetrator-Chris kan længes og forelske sig.

Vær opmærksom på, at Skam bliver pillet af DR fra 30. november 2021.

3. Babylon Berlin


Sæsoner: 3 tilgængelige
Genre: Drama, historisk fiktion

Den kritikerroste tyske gigantsatsning Babylon Berlin genskaber Berlin i de brølende 20'ere. Serien er den dyreste ikke-engelsksprogede dramaserie nogensinde.

Er du fan af historie, af Berlin eller bare af gennemarbejdede TV-serier, synes jeg helt sikkert, du skal finde Babylon Berlin frem. Men vær parat til at blive overrasket.

Vi er i 1929 i den tyske hovedstad, hvor bundløs (og topløs) dekadence trives side om side med de første tendenser til totalitarisme, og i passager føles det nærmest, som om man selv er blevet indlejret i serien. Vi er de øjne, der glider rundt på de toppede brosten og stiger ned i røgfyldte kælderværtshuse eller bliver lukket ind i den guldrandede art deco natklub, hvor eliten eksperimenterer med kokain og kønsidentitet.

LÆS OGSÅ: Hør podcasten: Lever 'Babylon Berlin' op til alle roserne?

I Babylon Berlin er Gereon Rath (spillet af Volker Bruch) en politimand fra Köln, der bliver ansat i Berlins sædelighedspoliti, der slås med nymodens fænomener som pornofilmsfabrikanter og swingerklubber.

Fra d. 15. december 2021 begynder DR at pille afsnittene ned af platformen.

4. Far


Sæson: 1
Genre: humor, drama

Hvor kommer jeg fra? Seere af Sporløs og lyttere af Mads & Monopolet vil vide, hvor stærkt det spørgsmål brænder hos mange mennesker, der ikke kender deres biologiske ophav. Og i en tid, hvor stadig flere kvinder får børn ved hjælp af anonym donorsæd, er emnet ekstra aktuelt.

Rastløse og kvartlivskriseramte Kim (Katinka Lærke Petersen fra Når støvet har lagt sig) får på sin 25-årige fødselsdag at vide, at hendes far (Henrik Prip) ikke er hendes biologiske far, men at hun er blevet til med en anonym donor. Vred og chokeret stormer hun ud ad døren og suser afsted i sin fars bil for at finde frem til sin donor. På hospitalet lykkes det hende at opsnuse donorens oplysninger, og hun finder også frem til en ’søster’, den jævnaldrende Cat (Josephine Grau).

LÆS OGSÅ: Første danske HBO-originalserie får premiere

Serien har en fed, tilbagelænet roadmovie-stemning med jyske landeveje, tankstationssnacks, provinskaraoke og venlige fremmede, der byder på kaffe. Den trækker på både Thelma og Louise og Charlot og Charlotte, ikke mindst med søstrenes modsætningsfyldte personligheder: Mens Kim er spontan, initiativrig og grænseoverskridende, er Cat høflig, tilbageholdende og snusfornuftig.

Serien udløber 30. juni 2021 på DRTV.

5. Atlantic Crossing


Sæson: 1
Genre: drama, historisk

Hvis du vil være med på DR’s nye store satsning på det gammeldags flow-tv, kan du følge med i Atlantic Crossing på DR.tv.

Den norske serie, som er blevet et stort hit i hjemlandet, er inspireret af virkelige hændelser under 2. Verdenskrig. Det er historien om den norske Kronprinsesse Märtha (Sofia Helin) og hendes forhold til den amerikanske præsident, Franklin D. Roosevelt. Og med selveste Kyle MacLachlan i rollen som præsident Roosevelt og de storslåede locations får man et praj om produktionens ambitioner.

Gennem instruktør Alexander Eiks cast bindes bånd mellem de skandinaviske lande med svenske Sofia Helin fra Broen, danske Søren Pilmark som Kong Håkon og norske Tobias Santelmann (Ud og stjæle heste, Kon-Tiki) som Kronprins Olav.

LÆS OGSÅ: The Plot Against America: Hvad siger historien?

Fortællingens omdrejningspunkt er Kronprinsesse Märthas eksil i Washington D.C., hvor hun udvikler et nært forhold til præsidenten. Et forhold, som ifølge serien fik enorm indflydelse på USA’s politiske retning under krigen.

Potentialet er til stede for en vedkommende og interessant fortælling om en for mange sikkert ukendt historie om en tabubelagt relation mellem to betydningsfulde, historiske personligheder.

DR piller Atlantic Crossing af platformen fra 24. oktober 2021.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Her skiller 'Small Axe' sig ud

LÆS OGSÅ: Anbefalinger: 3 gode serier du bør se i marts

LÆS OGSÅ: 3 stærke krimiserier: Månedens serietip på C More

Del artikel

Læs mere omDRTV