Serier | Guides

Redaktionen anbefaler: 5 sjove seriefædre til din fars dag

Af
Signe Bjørg Granberg
4. juni 2024
orkestret
Det er ikke nemt at balancere karrieren og det at være far, må Jeppe Nygren sande i 'Orkestret' / Foto: Niels Buchholzer / DR

Del artikel

Foruden Grundlovsdag fejrer vi også fars dag 5. juni, og i den anledning har vi fundet en række danske tv-serier med mindeværdige far-karakterer, der fortjener et gensyn.

Der har været mange forskellige far-karakterer på dansk tv i tidens løb. Hvem husker ikke ambitiøse, men snæversynede Mads Skjern i Matador, Lars Mikkelsens karismatiske, men alkoholiserede Johannes i Herrens veje, eller fuldblodspatriarken Kaj Holger i Krøniken?

I anledning af fars dag har vi været en tur i arkivet og fundet fem serier med skæve, skøre og sjove fædre, som både underholder og forarger os igen og igen.

Jeppe i Orkestret

orkestret
Rasmus Bruun som Jeppe Nygren i DR-komedieserien 'Orkestret'
Foto: Niels Buchholzer / DR

Med den netop afsluttede anden sæson af DR-komedieserien Orkestret i frisk erindring lægger vi ud med den hårdtarbejdende og velmenende, men også ret pinlige far, Jeppe, spillet af Rasmus Bruun.

Jeppe kæmper med at være delefar for Alma, samtidig med at han er konstitueret chef med et millionunderskud, der skal vendes til overskud. Hårdt presset forsøger han at finde den berømte "work life balance", men det lykkes ikke rigtigt.

Når man så i tillæg har en rival/bonusfar som Simon (Caspar Philipsson), der ånder én i nakken, kan temperamentet godt nogle gange løbe af med én, må Jeppe erfare.

Sæson 1-2 af Orkestret kan ses på DRTV.

Joe i Agent

Esben Smed i 'Agent'
Esben Smed i Nikolaj Lie Kaas' 'Agent'
Foto: Henrik Ohsten TV 2

Fra én hårdtarbejdende far til en anden, nemlig Esben Smeds 'smart i en fart'-agent, Joe, i Nikolaj Lie Kaas' komedieserie Agent fra 2023.

Joe er ikke ligefrem en drøm af en far. Nærmest det modsatte. Han glemmer aftaler med datteren, Fallulah, han står på hovedet for sine kendis-klienter frem for at være der for sin familie, og han mister grebet om det hele på temmelig kaotisk vis serien igennem.

Men han har et godt hjerte og gode intentioner – problemet er bare, at prioriteringen er helt ude i skoven for den kære Joe.

Agent kan ses på TV 2 Play.

Grosserer Madsen i Badehotellet

Badehotellet sæson 10 anmeldelse
Lars Ranthe som Grosserer Madsen i 'Badehotellet'
Foto: Mike Kollöffel / TV 2

Den næste far på listen er af den mere gammeldaws type, der puster sig op og udviser voldsom beskyttertrang over for sine døtre, men samtidig først og fremmest er optaget af at drive forretning – og drikke cognac.

Badehotellets Lars Ranthe er fremragende i rollen som Grosserer Georg Madsen, der er en del af de faste ferierende gæster på Andersens Badehotel. Hans døtre, Vera og Amanda, starter som unge, ugidelige piger ved seriens begyndelse, men udvikler sig begge til selvstændige og spændende karakterer undervejs.

Specielt Amanda (Amalie Dollerup) får en interessant rolle, som serien skrider frem, og viser sig at være meget mere end Grossererens forkælede rigmandsdatter.

Sæson 1-10 af Badehotellet kan ses på TV 2 Play.

Niller i Minkavlerne

Minkavlerne
Niels Hausgaard som Niller i TV 2's komedieserie 'Minkavlerne'
Foto: Per Arnesen / TV 2

Niller (Niels Hausgaard) kæmper sammen med Gerda en brav kamp for at få familiens minkfarm i det nordjyske til at løbe rundt i TV 2-serien Minkavlerne.

Niller er en meget stolt mand, som stadig lever højt på minkfarmens storhedstid, og han sætter en ære i aldrig at give op. Det samme ønsker han at give videre til sine sønner, og han så gerne familiens minkfarm leve videre.

Det er dog ikke verdens letteste opgave i en tid, hvor der ikke rigtig er succes med mink – og nemmere bliver det heller ikke af, at Gerda ikke længere deler de samme drømme.

Sæson 1-4 af Minkavlerne kan ses på TV 2 Play.

Nanas far i Nana

Nana
Jesper Christensen og Barbara Topsøe-Rothenborg som far og datter i serien 'Nana'
Foto: Ulla Voigt/ DR

Vi skal næsten 40 år tilbage i tiden for at finde vores sidste far på listen, men sikke en af slagsen.

Der kan ikke være mange børn af 80'erne, der ikke har stiftet bekendtskab med serien Nana og Jesper Christensens fantastiske – men lettere distræte – far til hovedkarakteren Nana (Barbara Topsøe-Rothenborg).

Nanas far er den type, der konstant fortæller anekdoter fra dengang, han selv var dreng. "Da jeg var dreng, spiste jeg mindst 10 rugbrødsmadder hver dag" og "Da jeg var dreng, fortalte jeg simpelthen mine forældre alt".

Nana kan godt gennemskue ham, og hun elsker ham alle de skøre historier på trods. Det gør vi seere også!

Nana kan ses på DRTV.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omTV 2 PlayDRTV

Andre Serier | Guides