Serier | Guides

Serieguide: De 10 bedste afsnit af ’Frasier’

Af
Daniel Lindekilde Engberg
17. oktober 2023
10 bedste Frasier afsnit
Foto: SkyShowtime

Del artikel

Vi ser tilbage på nogle af de bedste afsnit af en af de mest populære og elskede komedieserier gennem tiden.

Den snobbede psykiater vender snart tilbage til vores skærme, så for at blive klar til den kommende genoplivning af serien, har vi kigget tilbage og fundet nogle af de bedste afsnit af Frasier.

Her er vores bud på de 10 bedste afsnit, der viser, hvorfor Frasier er en af de bedste komedieserier i tidens løb.

1. The Ski Lodge (S. 5 afsnit 14)

Efter Roz vinder en tur i en skihytte, som hun desværre ikke selv kan gøre brug af, tager Frasier, Niles, Daphne, Martin og Daphnes veninde Annie afsted med skinstruktøren, hvor alle har deres egner tanker om, hvad de vil have ud af turen.

Skihytten forvandler sig hurtigt til en orkan af hormoner, da alle tror, at den person, de har udset sig, gengælder deres følelser. Det er dog selvfølgelig det stik modsatte.

Den kavalkade af misforståelser, der mesterligt er sat op igennem afsnittet, kulminerer i fem minutters ren farce, der eskalerer med hver eneste replik og bevægelse, der foretages.

2. Ham Radio (S. 4 afsnit 18)

Frasier har sat sig for at opsætte et gammelt mordmysterie live i radioen, hvor han naturligvis selv har stået for omskrivninger og indtaget hovedrollen. Frasiers perfektionisme og ego bliver hurtigt sat på prøve, da folk forlader produktionen op til udsendelsen grundet hans konstante noter.

Når udsendelsen endelig går i gang, løber han febrilsk rundt og prøver at akkommodere alle de små og store vejbump i bedste komiske Frasier-stil.

Afsnittet viser flere af karaktererne fra deres bedste (eller værste) sider og samler også flere af de vante biroller på mesterlig maner.

3. The Innkeepers (S. 2 afsnit 23)

Efter en af deres favoritrestauranter fra deres barndom står til at lukke, beslutter Frasier og Niles sig for at træde ind i branchen og overtage restauranten. Med deres fine smagsløg og sans for elegant dekoration føler de sig sikre på, at det hurtigt vil blive Seatles mest anerkendte spisested.

Tror det eller ej, men alt falder fra hinanden under den store genåbning, og snart har de to brødre rekrutteret samtlige venner til at drive køkkenet, servere i baren og tage folks bestillinger, alt sammen imens byens spidser og en hel stab af madanmeldere venter ved bordene.

4. Halloween (S. 5 afsnit 3

Niles får nok at se til, efter han til sin fine halloweenfest fejlagtigt tror, at Daphne er blevet gravid med Frasiers barn, selv om det i virkeligheden er Roz, der er kommende mor.

Vildfarelsen og konsekvenserne af den spreder sig hurtig som ringe i vandet, og med velskrevet dialog når situationens absurditet konstant nye højder.

Et klassisk eksempel på, når nogen hører noget ud af kontekst, og det lille snefnug hurtigt udvikler sig til en lavine af misforståelser.

5. Moon Dance (S. 3 afsnit 13)

Niles føler sig nedslået efter Maris pryder avisen med den ene unge fyr efter den anden under hendes og Niles’ separation. Efter et godt råd fra farmand kaster Niles sig ud i at date igen og får held med at skaffe en ledsager til det årlige vinterbal.

Daphne underviser ham i dans, og da hans date aflyser, tager hun med glæde pladsen og gør sit for at vise, at der ingen grund er til at tænke ’stakkels Niles’.

Afsnittet er et af de bedre, der holder gang i tiltrækningen, som Niles har overfor Daphne, og det satte for alvor gang i bålet under deres ’will they, won’t they’-forhold.

6. The Doctor is Out (S. 11 afsnit 3)

Efter at være blevet spottet på en bøssebar begynder alle at tro, at Frasier er homoseksuel. Frasier rådes til at gøre det klart for alle, at der var tale om en misforståelse, men han mener selvfølgelig, at det ikke er nødvendigt, da det er tydeligt for enhver, at han ikke er til mænd.

Specielt for en teaterdirektør, der pludselig viser stor interesse i Frasier og inviterer ham til alverdens snobbede begivenheder, som Frasier umuligt kan sige nej til.

Foruden den sædvanlige dosis af humor, så udforsker afsnittet også fordomme om homoseksualitet, og hvordan de fordomme nemt kan pege tilbage på en selv.

7. The Dinner Party (S. 6 afsnit 17)

Frasier og Niles beslutter sig for at afholde et af deres famøse (eller infamøse) middagsselskaber, men logistikken lader til at skabe en del problemer for de to brødre, der pludselig bliver konfronteret med, at de måske tilbringer lidt for meget tid sammen.

Det er et af de afsnit, der udstiller de to brødres måde at være fisefornemme på, og giver en lektie i at være på den modtagende ende af sådan en opførsel.

Afsnittet er også et af de få, der foregår i realtid, hvilket gør det ekstra morsomt, når man tager i betragtning, hvor hurtigt deres planer falder fra hinanden.

8. The Matchmaker (S. 2. afsnit 3)

Daphne er lettere deprimeret over manglen på romance i sit liv. Frasier øjner den perfekte mulighed for at give hende netop dette, når han møder radioens nye manager Tom, der er charmerende, flot og homoseksuel. Det sidste ved Frasier dog ikke, da han inviterer Tom hjem til middag i håbet om, at han finder sammen med Daphne.

Tom tror af sagens natur også, at Frasier er homoseksuel, og så begynder den velkendte dans med tvetydig dialog, der gør afsnittet sjovere for hvert minut, der går.

9. The Two Mrs. Cranes (S. 4 afsnit 1)

Da Daphnes eksforlovede, Clive, kommer på besøg, nænner hun ikke at lægge svesken på disken og sige, at hun ikke er interesseret i at genoptage deres forhold. En uigennemtænkt undskyldning tager form af, at Niles er hendes mand. Derfra tager det fart, da Frasier pludselig er gift med Maris, som i denne cirkusforestilling bliver spillet af Roz, der med det samme har et godt øje til Clive, og Martin er pensioneret astronaut.

Farcen tager dog endnu en drejning, da det viser sig, at Clive ikke længere er taberen, som Daphne husker, men er blevet en velhavende forretningsmand. ’Frøkenerne Crane’ begynder selvfølgelig at skændes om Clive, indtil hele situationen eksploderer i deres ansigter.

10. Merry Christmas Mrs. Wolowitz (S. 6 afsnit 10)

Julen star or døren. Noget der altid lægger op til konflikt mellem Martin og Frasier, der har meget forskellige idéer om, hvordan hjemmet skal dekoreres.

Frasier bliver reddet i en akavet situation af den titulære Mrs. Wolowitz, som fejlagtigt tror, at Frasier er jøde og sætter en date op mellem ham og sin datter Faye. Det betyder naturligvis, at Frasier må lade som om, han er jøde dagen før jul og få Martin og Niles med på legen, selv om Niles spiller Jesus i Daphnes teaterstykke, og et juletræ bliver leveret i løbet af dagen.

Frasier kan ses på SkyShowtime og Viaplay.

Del artikel

Læs mere omSkyShowtimeViaplay