Serier | Nyheder

'Exit' stjerne som frontmand i kommende norsk dystopi-serie

AfDaniel Lindekilde Engberg
9. maj 2022
Tobias Santelmann som statsminister Grieg Amund Heyerdahl / Foto: Lukas Salna/Maipo Film/Viaplay

Del artikel

I den nærme fremtid har Norge sagt farvel til resten af verden, men en ukendt sygdom vil sætte paradis over styr i den kommende Viaplay-serie 'Fæstningen'.


Fæstningen er Viaplays nye dystopiske thrillerserie der stiller spørgsmålet 'Hvad vil der ske hvis man kapper alle bånd til omverdenen.

Tobias Santelmann indtager statsministerkontoret


"Jeg mener, at i den situation verden befinder sig i i dag, så er 'Fæstningen' ubehageligt aktuel. Min karakter, statsminister Heyerdahl, er en mand med en klar vision for Norge - en leder, som tror på sine idéer selv når landet er midt i en enorm krise" fortæller Tobias Santelmann om sin karakter.

Isolationisme taget til ekstremerne


Fæstningen skildrer et dystopisk samfund, og selvom seriens handling er sat 15 år ude i fremtiden, så føles det nært og aktuelt i dag. Jeg er sikker på, at denne unikke og originale produktion vil ramme et meget bredt publikum på 'begge sider af muren' " forklarer den norske dramachef for Viaplay, Tanya Nanette Badendyck.

Fæstningen optages i øjeblikket i Bergen, og den er baseret på idé og manuskript af Rådebank-forfatter Linn-Jeanethe Kyed og thrillerforfatter John Kåre Råke (Bølgen, Skjelvet). Idéen kom til forfatterne som reaktion på det de ser som en forhøjende grad af isolationspolitik i den vestlige verden.

Fæstningen vil bestå af otte afsnit og forventes at få premiere til næste år i 2023.

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier Anbefaler: 6 gode serier du skal se i maj

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Jeg kommer ikke til at se 'Shining Girls' færdig

LÆS OGSÅ: Stol ikke på hypen: De værste serier lige nu

Del artikel

Læs mere omViaplayFæstningen

Andre Serier | Nyheder