Serier | Nyheder

Guide til bingeværdige serier med Stofa

AfLine Traberg
18. december 2019
'True Detective'
Foto: HBO Nordic

Del artikel

Har du Stofa, kan du se et væld af serier i din juleferie. Jeg har samlet fem serier, som egner sig særligt godt til en binge-watching under tæppet.

True Detective


24 episoder fordelt på 3 sæsoner

True Detective kendetegnes ved den meget dystre stemning, fantastisk godt skuespil og portrættet af et meget hårdt kriminelt miljø.

Selvom historien i seriens tre sæsoner ikke hænger sammen, er det stadig en yderst bingeværdig serie. Historierne i sæsonerne er så opslugende, at du hurtigt ”spiser” en hel sæson og er sulten efter mere.

Første sæson er min klare favorit med Matthew McConaughey og Woody Harrelson, som har et uovertruffent samspil på skærmen, både når de enes og når de skændes, hvilket de gør det meste af tiden. Et klart must-see!

The Capture


6 afsnit i én sæson.

Endelig er den anmelderroste thrillerserie fra BBC, The Capture, kommet til Danmark, og du kan se det hele nu på Stofa.

The Capture handler om en ung mandlig soldat, der bliver beskyldt for en forbrydelse, som han nægter at have begået, og den unge kvindelige efterforsker, som afdækker en større konspiration under efterforskningen.

Hvis man kan lide en god ”triller” så skal The Capture helt sikkert på din liste.

Vikings


90 afsnit fordelt på 6 sæsoner

Første halvdel af den sjette og sidste sæson ruller nu over webskærmen, og derudover ligger de foregående fem sæsoner allerede klar til dig på Stofa.

Vikings er en vild serie om de skandinaviske vikinger og deres vilde og blodide bedrifter for mange hundrede år siden. Selvom serien ikke kan bryste sig af at være historisk korrekt, er Vikings baseret på virkelige historiske karakterer og begivenheder, og den fortæller den barske historie om, hvordan vores skandinaviske forfædre var med til at forme verdenshistorien.

Natportieren – The Night Manager


6 afsnit i 1 sæson

I Natportieren følger man Richard Roper, spillet af Tom Hiddleston, der arbejder som natportier på et hotel i Cairo, og som rekrutteres af den britiske efterretningstjeneste til at bistå dem i at bygge en sag mod en international våbenhandler.

Serien er instrueret af danske Susanne Bier og har vundet mange priser, bl.a. en Emmy til Bier for bedste instruktør. Tom Hiddleston, Hugh Laurie og Olivia Colman vandt også hver især en Golden Globe for deres præstationer.

Serien er ikke så lang, men den er meget bingeværdig. Tænk på den som et skud espresso – høj intensitet og kvalitet på meget lidt plads.

Mr. Mercedes


30 afsnit fordelt på 3 sæsoner

Mr. Mercedes er endnu en thrillerserie på denne ret dystre liste jeg har sammensat over bingeværdige serier, men den er også et must til listen.

Mr. Mercedes handler om en psykopatisk morder, der slår folk ihjel ved at køre dem ned med sin Mercedes, og den ældre, nyligt pensionerede kriminalbetjent, som prøver at fælde ham. I rollen som den sidstnævnte har vi den fantastiske Brendan Gleeson, som altid tilføjer sine roller en bryskhed og robusthed, som er ret skøn.

Mr. Mercedes er baseret på en roman af Stephen King, så hvis man bliver helt fanget af serien, kan man jo også læse bogen.

Game of Thrones


73 afsnit fordelt på 8 sæsoner

Hvis du er i det helt store binge-humør, er det her den helt store vinder at give sig i kast med; Game of Thrones.

Selvom du har set den før, kan den sagtens (læs: altid) ses igen, og hvis du aldrig har set Game of Thrones er det bare at komme i gang. Måske var det i første omgang hypen og i næste omgang det massive antal afsnit, der har afholdt dig fra at gå i gang, men nu kan jeg trøste dig med, at sidste episode er løbet over skærmen, og alt presset er væk. Nu kan du bare nyde serien i dit helt eget tempo.

Game of Thrones har masser af nøgne kroppe, blodige dødsfald og vigtigst af alt, måske den mest tålmodige karakteropbygning af alle serier, jeg nogensinde har set. Der er drager, blod og forbudt kærlighed, og serien byder på et virkelig godt drama med stærke skuespilpræstationer og en fantastisk produktion.

TEST DIN VIDEN: Quiz om animationerserier

LÆS OGSÅ: 5 serier med betydningsfulde soundtracks

Del artikel

Andre Serier | Nyheder