Serier | Nyheder

Interview med Finn Bennett fra ’True Detective’: ”Serien vil blive husket for sin afslutning"

Af
Lars Knudsen
19. februar 2024
true detective sæson 4 interview finn bennett
Jodie Foster som Liz Danvers og Finn Bennett som Peter Prior i 'True Detective' sæson 4 / Foto: HBO Max / Foto: HBO Max

Del artikel

Sidste afsnit af ’True Detective’ sæson 4 har netop haft premiere på HBO Max. Vi har talt med Finn Bennett, der spiller seriens unge betjent, Peter Prior, om den dramatiske udvikling hans karakter gennemgår, og hvordan man som ungt stjerneskud arbejder sammen med en verdensstjerne som Jodie Foster.

True Detective sæson 4 foregår i den lille fiktive by Ennis, Alaska og tager sit udgangspunkt i en gruppe forskere, der på mystisk vis forsvinder. Liz Danvers (Jodie Foster) skal lede efterforskningen. For at opklare sagen må hun både konfrontere sit eget mørke sind og ikke mindst Alaskas ubarmhjertige natur.

Sæsonen har fået undertitlen Night Country, der mest oplagt refererer til, at den foregår i en periode, hvor der er konstant mørke i Alaska. En anden betydning er den, at ’The Night Country’ er et stort netværk af ishuler, der omringer den lille by. Begge dele spiller en afgørende rolle i serien.

true detective sæson 4 interview finn bennett
Kali Reis og Jodie Foster i 'True Detective' sæson 4
Foto: HBO Max

Liz Danvers får blandt andet hjælp af den indfødte Evangeline Navarro (Kali Reis) og den unge Peter Prior, der spilles af irsk-engelske Finn Bennett. Det er Bennett og Reis’ største roller til dato. De spiller tæt op ad den dobbelte Oscarvinder Jodie Foster, der for altid vil blive husket for sin glansrolle i Silence of the Lambs, men som også har leveret pragtpræstationer i film som The Accused, Taxi Driver og The Brave One, og hun igen er nomineret til en Oscar i kategorien Bedste kvindelige birolle for sin præstation i Nyad.

Det ville derfor have været helt forståeligt, hvis et ungt stjerneskud som Finn Bennett var en smule nervøs inden sit møde med en stjerne af den kaliber.

Men ”Tålmodig, sød og forstående” er de første ord, som Bennett bruger, da vi taler med ham over Zoom og blandt andet spørger ind til, hvordan det har været at arbejde sammen med Foster.

”Jeg tror, man bliver lidt bange og hylet ud af den, når man skal arbejde med så hædret en skuespiller. Men meget hurtigt blev det et fantastisk samarbejde. Hun sætter ikke sig selv op på en piedestal. Det var bare en fantastisk oplevelse hele vejen igennem,” siger han og fortæller om et godt råd, hun gav ham på en af de første optagedage:

”Første eller anden dag, vi filmede, spurgte jeg hende ”Hvad gør du for at forberede dig? Hvad skal jeg gøre for at forberede mig, når jeg kommer hjem og kigger på mine replikker?” Hun sagde ”Gå ud og dans, gå i biografen, gå ud med folk.”

Det lærte ham noget om måden, hun går til opgaverne på.

”Jeg synes, det siger meget om at tage sit arbejde alvorligt. Jodie tager sit job virkelig seriøst. Men hun tager ikke sig selv så seriøst, tror jeg. Det er en virkelig god ting at lære. Vi laver film, og det skal være sjovt.”

En ting er de gode råd og det venlige væsen, når kameraet er slukket. Også når hun spillede sine scener uden at ’være på’ viste hun sig som en god kollega, der ved, at det at være skuespiller handler om at løfte hinanden.

”Hun gav alt til sin præstation, selv når hun ikke blev filmet. Det behøver hun ikke nødvendigvis at gøre, når hun er stjernen, men det gør, at vi andre kan give vores bedste. Og det er en fantastisk ting at lære som ung skuespiller, at give alt, selv om du ikke er på. Det handler ikke om mig, men om at støtte alle de andre”, fortæller han begejstret.

Fra London til Arktis

Rollen som Peter Prior er som nævnt den hidtil største i Finn Bennetts karriere, og han lægger ikke skjul på, hvor meget det betyder for ham rent professionelt.

”Jeg håber, det vil give mig en masse arbejde i fremtiden. Jeg er meget taknemmelig for Issa (serieskaber Issa López, red.) og alle på HBO for at give mig denne mulighed. For det giver anerkendelse og mulighed for at komme med i flere produktioner.”

Trods den store taknemmelighed for denne mulighed ligger rollen som den unge politibetjent, der er opvokset i det lille samfund, langt fra hans eget liv. Selv er Bennett født og opvokset i millionbyen London og kan derfor ikke forestille sig, hvordan det måtte være at vokse op i så lille et samfund som det i Ennis. Heldigvis var der hjælp at hente fra castet:

”At møde castet, hvor en stor del af dem er indfødte canadiske eller amerikanske og kommer fra små samfund, der er mere som i de arktiske (…) det at tale med dem gav et indtryk af, hvordan Petes liv har været. Vi besluttede os for, at de havde gået i en lille skole, hvor alle kender alle. Han voksede ikke op som en populær dreng, men han var vellidt, tror jeg,” fortæller han om sin karakter, som han i øvrigt beskriver som megasej på grund af måden, han håndterer, at hans mor har forladt ham, og hans kamp for at ”udfylde det tomrum”.

Hvordan det tomrum hænger sammen med Priors forhold til sin far – og ikke mindst den voldsomme konfrontation i sidste afsnit i serien – nævner Bennett ikke noget om. Uden at spoile fortæller han dog gladelig om netop denne scene, og hvordan han også her fik hjælp fra sine erfarne medspillere, Jodie Foster og John Hawkes (Winter’s Bone, Three Billboards…), der spiller hans far.

true detective sæson 4 interview finn bennett
Peter Prior (Finn Bennett) tager et stort opgør med sin far, den lyssky betjent, Hank (John Hawkes), i sidste afsnit af 'True Detective' sæson 4
Foto: HBO Max

”Vi havde mange prøver (…), og jeg øvede den scene med Jodie og John. Issa har skrevet skelettet til scenen, og hvad der skulle ske i grove træk. Vi skulle udfylde de tomme felter. Jeg overhørte, hvordan Jodie og John øvede scenen og trak Pete i forskellige retninger. Det var sådan, vi arbejdede os igennem scenen, og jeg forstod, hvilke sider af Pete, de appellerede til. Det var virkelig vidunderligt,” fortæller han.

Mere end en krimi

I forbindelse med premieren på fjerde sæson har der været talt meget om dens forbindelse til første sæson, der havde premiere for 10 år siden (januar 2014). Og selv om Bennett er bevidst om denne forbindelse, er det vigtigere for ham at fokusere på de forskelle, der er.

”Jeg er kæmpe fan af første sæson, og jeg synes, det er noget af det bedste tv, der nogensinde er skrevet,” siger han:

”Det her er Issas gengivelse af True Detective, og det er vigtigt for en serie som denne at bevæge sig fremad og forandre sig.”

På et punkt har True Detective virkelig udviklet sig og set fremad, og det er ifølge Bennett i seriens forhold til naturen og klimaforandringerne:

”Klimaforandringer bliver der talt meget om her i London og i resten af verden. Men det er sådan, at Arktis opvarmes med en utrolig hastighed, omkring tre gange hurtigere end resten af planeten. Og jeg tror ikke, jeg indså omfanget af problemet med klimaforandringerne, før jeg mødte castet og nogle af producenterne, som er fra nogle af de områder.”

”Jeg tror ikke, det er så essentielt i forhold til Peters historie, men mere minerne og Leahs udvikling,” siger han, og mener desuden, at det sætter mere fokus på, hvordan man snakker om klimaforandringerne, og hvordan man handler på dem.

”Vores produktion forsøgte at være så bæredygtig og grøn som mulig. Det påvirker mere mig som person end min karakter,” siger han om det vigtige budskab, der ifølge ham selv også er noget af det, serien vil blive husket for i fremtiden.

true detective sæson 4 interview finn bennett
En af Finn Bennetts mange scener med Jodie Foster i 'True Detective' sæson 4
Foto: HBO Max

”Den vil blive husket for sin setting og dens modige take på Alaska, hvor hele serien foregår i mørke. Jeg tror, den vil blive husket for Jodie Foster og hendes første tv-serie. Jeg tror, den vil blive husket for Kali og resten af castet af indfødte. Kali har kun lavet én film før, og det synes jeg er mindblowing, når man ser, hvordan hun styrer showet. Jeg tror også, den vil blive husket for sin afslutning,” slutter han af.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omHBO Max

Andre Serier | Nyheder