Serier | Nyheder

Påskeferiens serieguide

AfKim Sørensen
2. april 2020
The Wire
(Foto: The Wire/HBO Nordic)

Del artikel

Mangler du noget godt at binge i påsken, så tjek denne serieguide ud.

Her får du påskeferiens fulde serieguide. I videoen ovenfor kommer vi med et par konkrete tips til "long-watches", som du kan fordybe dig med, når du skal ha' en pause fra hverdagens lænker. Du oplever sikkert, at de strammer lidt ekstra i dissse besynderlige dage ligesom os andre. Husk også, at se videoen til ende og deltag i konkurrencen om et gavekort til Hungry.dk.

Som vi også nævner i videoen, så synes vi, at der er nogle serier, der er oplagte at få krydset af på din serie-tjekliste, hvis du ikke allerede har fået gjort det. Vi har valgt en god blanding af serier, der kræver din fulde opmærksomhed samt serier, der blot bidrager til god underholdning i en lidt for triviel tid. Fælles for dem alle er, at de kan betegnes som serie-klassikere.

Hvis du har set dem allesammen, så linker vi til de nyeste og mest aktuelle serier på diverse streamingtjenester nederst i artiklen.

THE WIRE

I serien The Wire, som vi også kort omtaler i videoen, går vi helt tæt på byen Baltimore, hvor seriens skaber David Simon selv er vokset op. David Simon er kendt for at være en af de dygtigste tv-instruktører overhovedet, hvis varemærke er en samfundskritisk tilgang til nationale problematikker i USA.

Byen Baltimore er mere eller mindre i forfald, og det, som især gør serien interessant, er, at man både følger handlingen over de fem sæsoner ud fra henholdsvis narkohandlernes perspektiv såvel som politiets. Man opbygger generelt en sympati med karaktererne på begge sider af loven. Og selvom serien kaldes en af de bedste nogensinde med en score over 9 på IMDB, så skal man indstille sig på en serie, der går en anelse langsomt, men hvor seriens skabere virkelig har kælet for detaljerne.

Serien er som sådan ikke særligt flot, og det er heller ikke en serie, der får dig i godt humør. Men i bedste David Simon stil får den simpelthen sit budskab ud på fremragende vis. Det er i den grad serien, hvor du automatisk bør forbinde David Simons navn med legendariske longwatch-serier.

Serien kan ses på HBO Nordic.

CALIFORNICATION

Sexet, underholdende og med en David Duchovny som vores antihelt-agtige f*#cked up forfatter Hank Moody, der prøver at give den som ansvarlig far overfor datteren Rebecca. Alt imens han igennem et hav af sæsoner tager nogle meget snørklede omveje for at fortælle sin kone, Karen, at han bare ønsker at være hendes hengivne ægtemand. Omvejene omfatter diverse sindssyge eskapader med hans højrehånd og agent, Charlie Runkle, samt affærer med stort set alle kvinder, han møder. Intet er helligt i bogstaveligste forstand. Det forståes ved, at vi i første afsnit ser Hank Moody indlede en seksuel relation med en nonne i guds eget hus. Værsgo!

Serien kan ses på HBO Nordic.

TWIN PEAKS

Hvis du ligesom mig er vokset op i 90`erne, så siger navnet Twin Peaks dig helt sikkert en hel del. Det er sikkert en serie, som du ikke måtte se for dine forældre, fordi den faktisk viste sig at være ret uhyggelig. Samtidig var den også fjoget og til tider også lun og soap-agtig. Ja, Twin Peaks er helt sin egen.

I store dele af de første par sæsoner forsøger vi sammen med Agent Cooper at opklare mordet på Laura Palmer. Da det måske bliver opklaret i sæson to, så følger vi næste del af handlingen som mere eller mindre er Agent Coopers historie. Og herfra bliver det meget bizart kan vi afsløre især i Twin Peaks The Return, som er titlen på seriens tredje sæson.

Jeg vil mene, at du sagtens kan tage din partner under armen og se eller gense de første sæsoner, fordi der altid dukker nye detaljer op. Lad mig sige det sådan, jeg elsker Twin Peaks The Return, der foregår 25 år efter den ikoniske afslutning på den anden sæson, der måske må betegnes som en af de mest legendariske open endings i tv-historien. Det er dog en serie, der ikke alene kræver din fulde opmærksomhed, men samtidig også din villighed til at acceptere, at seriens skaber David Lynch har fået fuldstændigt frie rammer rent kunstnerisk.

Serien kan ses på HBO Nordic.

SONS OF ANARCHY

Serien om Outlaw motorcykelklubben SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcykle Club Redwood Originals) er for dig, der ikke er sart, når det kommer til vold på tv. Den er også for dig, som godt kan lide at se på mænd og kvinder i læder tøj, der lever livet på kanten med loven og som i den grad kan kategoriseres som antihelte.

I serien følger vi Jackson "Jax" Teller (Charlie Hunnam), der sammen med sin svigerfar sidder på tronen i klubbens chapter i byen Charming. Over syv sæsoner følger vi deres rivaliseringer med alt lige fra konkurrerende motorcykelklubber til narkokarteller og nynazister.

Samtidig balancerer vores antihelte livet mellem at være outlaws og familiefædre samtidig med, at de søger at holde sig uden for det lokale politi, FBI og andre myndigheders søgelys.

Hvad det lige er, der er så vanedannende ved serien, skal jeg ikke kunne sige, men der er få serier, jeg har binge-watchet, som det er tilfældet med Sons of Anarchy.

Serien kan ses på Netflix

Andre nævneværdige longwatch-serier:

The Sopranos, HBO Nordic

Fargo, C More og HBO Nordic

Breaking Bad, Netflix

True Detective, HBO Nordic

'The Americans, Netflix

Game of Thrones, C More og HBO Nordic

Hvis du har set alle ovenstående serier, og du gerne vil tjekke op på nogle nyere serier, så har vi her lavet nogle guides til aktuelle serier på diverse streamingtjenester.

Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i april

Nye serier og sæsoner på Netflix i april

Nye serier og sæsoner i april på Xee, Viaplay, Apple TV+ og Paramount+

Læs også: Netflix-quizzen

Læs også: Anmeldelse af Westworld sæson 3 afsnit 1 og 2

Del artikel

Andre Serier | Nyheder