Serier | Nyheder

Trine Dyrholm spiller over for Julianne Moore i ‘Mary & George’: “Hun gav mig en følelse af at være mere end velkommen.”

Af
Lars Knudsen
7. marts 2024
Interview med Trine Dyrholm om 'Mary & George'
Trine Dyrholm som Dronning Anne i 'Mary & George' / Foto: SkyShowtime

Del artikel

Kunne du lide 'The Tudors', vil du elske 'Mary & George' Vi har talt med Trine Dyrholm, der igen indtager rollen som royalt overhoved og giver stærkt modspil til Oscar-vindende Julianne Moore.

Det er ikke helt ved siden af at kalde Trine Dyrholm for dronningen af dansk film. I 2019 spillede hun hovedrollen i en af de bedst anmeldte danske film i mange år. Nemlig May el-Toukhys Dronningen, hvor Trine Dyrholm spiller advokaten Anne, der forfører sin 17-årige stedsøn.

I 2021 spillede hun Dronning Margrete 1. i Charlotte Sielings film af samme navn, og nu er hun igen aktuel som dronning. Denne gang i serien Mary & George på SkyShowtime, der har den amerikanske stjerne Julianne Moore i hovedrollen som grevinden af Buckingham, Mary Villiers, der brugte sin søn til at forføre Kong James 1. og dermed blev hans magtfulde elskerinde.

Trine Dyrholm spiller rollen som James’ kone Dronning Anne, og selv om det langt fra er en af hendes største roller, har det været en kæmpe oplevelse for den danske stjerne at prøve kræfter med så stor en produktion.

Interview med Trine Dyrholm om 'Mary & George'
'Mary & George'
Foto: SkyShowtime

“Jeg fik rollen tilbudt. Hun (dronning Anne, red.) er jo dansk, så de skulle bruge en dansk skuespiller, og jeg har en virkelig, virkelig god agent herovre. Og instruktøren Oliver (Hermanus, red.) havde blandt andet set Dronningen. Så jeg var så heldig, at jeg bare blev inviteret ind i projektet.”

Således fik hun rollen, og da Vi Elsker Serier taler med Trine Dyrholm, lægger hun ikke skjul på, at en af de store ting ved at sige ja til projektet var, at hun skulle spille overfor Julianne Moore, som hun er “kæmpe, kæmpe fan” af.

”… Altså meget, meget stor fan,” fortsætter hun begejstret.

“Første gang jeg møder hende, kommer jeg kørende og har været på optagelse (...) og så stiger jeg ud ad bilen, og så kommer hun løbende, byder mig velkommen og siger: “Hej, hvor er jeg glad for, at du har sagt ja til at lave det her.” Hun gav mig simpelthen en følelse af, at jeg var mere end velkommen i projektet, hvilket jo er meget generøst, synes jeg, når hun er så stor en stjerne. Det var også det, jeg opdagede ved at møde hende i selve arbejdet, at hun er supergenerøs,” fortæller Dyrholm, der desuden beskriver Moore som værende både “meget talentfuld og virkelig sjov.”

Kvinderne holder sammen

Det er som tidligere nævnt langt fra første gang, at Trine Dyrholm spiller dronning. Som Margrete 1. spillede hun den altoverskyggende hovedrolle. Men selv om hendes rolle som dronning i serien Mary & George denne gang er markant mindre, har det været naturligt for hende at bruge sin erfaring fra tidligere. Det at være dronning er ifølge Dyrholm nemlig det samme, uanset hvor i verden, man er det.

“Det der med at være dronning er jo en lidt speciel ting, fordi du jo har en facade. Du har et folk, du skal repræsentere dig over for, og så har du et privatliv. Og den måde, som jeg også arbejdede med på Margrete den første, er lidt det samme her. Der er nogle ting, hun ikke kan vise ude i det officielle rum, som er meget interessant at gå ind i. Man er en officiel person, som folk har meninger om, og man må endelig ikke afsløre sig selv,” siger hun og fortæller, at det var interessant at lege med de små steder, hvor karakteren viser sit indre liv og private jeg.

“Det er klart, at i denne her serie, bliver min karakter ikke foldet ud så meget. Men der er små hints hist og pist, der viser, at hun kan spejle sig lidt i Mary, som Julianne Moore spiller,” forklarer hun og siger, at de to kvinder har noget tilfælles:

“De opererer på meget forskellige måder, men de er klar over, at de er kvinder, og de er klar over, at de bliver nødt til på en eller anden måde at stå sammen for at få styret slagets gang.”

Interview med Trine Dyrholm om 'Mary & George'
'Mary & George'
Foto: SkyShowtime

Det spil og det sammenhold i kampen om magten er noget af det, der gør, at seriens fortælling stadig er relevant, godt 400 år efter det fandt sted:

“Den handler om magt. Den handler om kærlighed. Den handler om sex. Den handler om politik. Den handler om alle sådan nogle saftige og vigtige emner, som jo altid er relevante,” siger hun og kalder serien “et meget moderne projekt.”

“Sådan havde jeg det, da jeg læste manuskriptet. Jeg blev meget fascineret af, at tonen er ret vild. Selv om det forgår for så mange år siden, så har det en modernitet og en humor og en frækhed, som gør, at det er meget moderne, selv om vi står i gamle kostumer,” fortæller Dyrholm, der er meget begejstret for at have filmet på nogle af Englands store slotte:

“Det har været fantastisk at gå de steder, hvor de mennesker, vi spiller, rent faktisk har været. Og der hænger billeder af Kong James. Det var meget en fascinerende oplevelse,” siger hun, inden vi afslutter. Men hun får også lige opsummeret, hvad der personligt har været den største oplevelse i forbindelse med produktionen:

“Det er alle de mennesker, jeg har mødt. Tony (Curran, red.) som spiller min mand, kongen, er en helt fantastisk skuespiller og et meget generøst og sjovt menneske. Det har været sådan en sjov, sjov oplevelse. Og så er det klart at få lov til at stå i de store kostumer, det har jeg aldrig prøvet før med så store kostumer, korsetter med mere. Så det var meget eksklusivt for mig at komme til London en gang imellem og blive dresset fuldstændig op og have påklæder. Det har været spektakulært.”

Mary & George kan ses fra 8. marts på SkyShowtime.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omSkyShowtime

Andre Serier | Nyheder

Mest læste