Film | Guides

De 10 bedste film på Netflix

AfRedaktionen
2. februar 2024
'The Dark Knight'
'The Dark Knight' er en af de bedste film på Netflix, hvis man spørger Vi Elsker Seriers brugere / Foto: Warner Bros. Pictures

Del artikel

Vi har udvalgt de 10 bedste film på Netflix med hjælp fra vores dedikerede brugere. Filmene er valgt ud fra de titler, der har fået flest stemmer på Vi Elsker Seriers Instagram og Facebookside.

I det virvar af film i alskens genrer, man kan se på Netflix, satte vi os for at finde de 10 allerbedste af slagsen. Men vi er ikke kommet frem til top-10 på egen hånd. Derimod er den endelige liste blevet til med hjælp fra vores trofaste læsere og brugere.

Således har vi afholdt en afstemning på Vi Elsker Seriers Instagram og Facebookside, hvor vores brugere har stemt på en række udvalgte film inden for 10 kategorier. Det er der kommet følgende liste ud af.

De 10 bedste film på Netflix:

  • The Dark Knight
  • Pretty Woman
  • Erin Brochovich
  • Intet nyt fra Vestfronten
  • The Wolf of Wall Street
  • The Notebook
  • Gone Girl
  • Arrival
  • Halloween: Maskernes nat
  • Charlie og Chokoladefabrikken

Bedste actionfilm: The Dark Knight (2008)

Christopher Nolans episke Batman-trilogi med The Dark Night som kronen på værket udmærker sig blandt andet ved et stærkt plot, vild action og flere fremragende karakterer og ditto skuespilpræstationer, ikke mindst fra Heath Ledger i rollen som Jokeren.

Andre populære film i actiongenren er Michael Manns klassiker Heat, Quentin Tarantinos Inglourious Basterds og Keanu Reeves for fuld udblæsning i John Wick. Alle filmene kan ses på Netflix.

Bedste romantiske komedie: Pretty Woman (1990)

Der kan ikke være mange personer over 30 år, der ikke har set Pretty Woman mindst 10 gange. Gary Marshalls ikoniske komediedrama med Julia Roberts og Richard Gere fortsætter med at begejstre og vandt overlegent afstemningen i denne kategori.

Andre populære film i samme genre er Bridget Jones' Dagbog, How To Lose A Guy In 10 Days, Crazy Rich Asians og P.S. I Love You – om end sidstnævnte nok mere er ren romantik end romantisk komedie. Alle filmene kan ses på Netflix.

Bedste biopic/biografi: Erin Brochowich (2000)

Vi bliver ved Julia Roberts, og denne gang brillerer hun i Steven Soderberg-filmen om virkelighedens miljøaktivist, Erin Brochowich, der tog alle med storm i 2000. Roberts vandt i øvrigt en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle for sit portræt.

Andre populære film i samme biopic-genre er Bradley Coopers Maestro, svømmefilmen Nyad og Elton John-dramaet Rocket Man, men også komediedramaer som Moneyball og The Wolf of Wall Street blev fremhævet af brugerne i denne kategori. Alle filmene kan ses på Netflix.

Bedste historiske film: Intet nyt fra Vestfronten (2022)

Den firedobbelte tyske Oscar-vinder, der følger 17-årige Paul, som frivilligt slutter sig til Vestfronten under 1. verdenskrig, er både en fremragende krigsfilm og et rørende drama.

Andre populære film i samme genre er Kate Winslet-filmen The Reader, Gary Oldman som Winston Churchill i Darkest Hour og Ridley Scotts Gladiator – om end sidstnævnte kun meget løst er baseret på historiske begivenheder. Alle filmene kan ses på Netflix.

Bedste komedie: The Wolf of Wall Street (2013)

Leonardo DiCaprio for fuld udblæsning, Martin Scorsese ved roret som instruktør og Jonah Hill, Margot Robbie og ikke mindst Matthew McConaughey i mindeværdige biroller gør komediedramaet om Wall Street-hajen Jordan Belfort til et absolut must-see.

Andre populære film i komediegenren er den nye dreng i klassen Knives Out, Yorgos Lanthimos' The Favourite, stjernefilmen The Big Short og en klassiker som Ace Ventura. Alle filmene kan ses på Netflix.

Bedste drama: The Notebook (2004)

Der er blevet grædt mange tårer på teenageværelserne til det efterhånden klassiske, romantiske drama med Ryan Gosling og Rachel McAdams, der går så grueligt meget igennem som parret Allie og Noah.

Andre populære film i den bredtfavnende dramakategori er Oscarvinderen Good Will Hunting, den hårdtslående Whiplash og Leonardo DiCaprio i sin – måske – allerbedste rolle i The Revenant. Alle filmene kan ses på Netflix.

Bedste krimithriller: Gone Girl (2014)

David Fincher er ikke hr. hvem som helst, når det kommer til at skrue en god krimithriller sammen. Og når det som i Gone Girl sker med afsæt i Gillian Flynns bestseller af samme navn og med en række af Hollywoods A-listenavne i hovedrollerne, kan det kun blive godt.

Andre populære film i samme genre er Oscar-nominerede The Talented Mr. Ripley, Denis Villeneuves isnende spændende Prisoners og den smukke klassiker L.A. Confidential.

Bedste sci-fi-film: Arrival (2016)

En af de dygtigste og mest anerkendte filmskabere de senere år er fransk-canadiske Denis Villeneuve. Snart barsler han med anden omgang af sci-fi-eposet, Dune, men allerede i den blændende smukke Arrival viste han, at han kan noget helt specielt inden for den genre. Og så gør det kun tingene endnu bedre, at Amy Adams og Jeremy Renner spiller hovedrollerne.

Andre populære film i sci-fi-genren er opfølgeren til klassikeren Blade Runner, Blade Runner 2049, Spike Jonzes rørende AI-værk Her og Alex Garlands Natalie Portman-film, Annihilation.

Bedste gyserfilm: Halloween: Maskernes nat (1978)

Hvis der er én maskeklædt gyserskurk, man for alt i verden ikke vil rende ind i – hverken til Halloween eller på nogen andre dage – er det den uhyggelige Michael Myers. Den første Halloween-film er en vaskeægte klassiker inden for genren, og i øvrigt "scream queen" Jamie Lee Curtis' debutfilm.

Andre populære gyserfilm er den svenske slowburn-gyser Lad den rette komme ind, Netflix-originalfilmen The Ritual (hvor vi også er i uhyggelige Sverige!) og horrordramaet Drag me to Hell.

Bedste familiefilm: Charlie og Chokoladefabrikken (2005)

I slutningen af 2023 kom den underskønne nyfortolkning af Roald Dahls historie om Willy Wonka med en fremragende Timothée Chalamet i hovedrollen. Opfølgeren til Wonka, rent kronologisk, er Charlie og Chokoladefabrikken, og Tim Burton og Johnny Depp udødeliggjorde netop dén fortælling i den fantastiske familiefilm fra 2005.

Andre populære film for hele familien er den nyeste musicalversion af historien om pigen Mathilda, film nummer to i rækken om bjørnen Paddington og den japanske animationsmester, Hayao Miyazakis, Chihiro og heksene.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Guides

Mest læste