Kultur | Guides

Fik du læst? Her er de vigtigste historier fra uge 34

Af
Signe Bjørg Granberg
23. august 2024
'Skruk'
Josephine Park og Simon Sears i 'Skruk' var blandt ugens højdepunkter i serieland / Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann/ Netflix

Del artikel

'Gift ved første blik' vendte tilbage, og det samme gjorde makkerparret Nicolas Bro og Anders W. Berthelsen i filmen 'Mørkeland'. Der var også premiere på en ny (glimrende) sæson af den danske Netflix-serie 'Skruk', og så udbrød der åben krig mellem den danske filmbranche og tv-distributøren YouSee. Læs op på ugen, der er gået, her.

Der var lagt op til en solid premiereuge i uge 34 med en ny sæson af den danske komedieserie Skruk, endnu en omgang af tv-eksperimentet Gift ved første blik og et gensyn med duen Moll og Torp – i skikkelse af Nicolas Bro og Anders W. Berthelsen – i filmen Mørkeland.

Ikke blot har vi anmeldt alle tre titler – vi har også kigget nærmere på, hvor mange af parrene fra de tidligere sæsoner af Gift ved første blik, der stadig er sammen, og så har vi samlet en guide til de bedste film og serier med hovedrolleindehaverne, Josephine Park og Anders W. Berthelsen, fra hhv. Skruk og Mørkeland.

Det var også ugen, hvor der nærmest udbrød åben krig mellem den danske filmbranche og den store tv-distributør, YouSee. Filmbranchen, blandt andet repræsenteret ved Dansk Skuespillerforbund, anklagede YouSee for ikke at betale for det danske indhold, de viser, og det ville forbundet have gjort noget ved øjeblikkeligt. Det sidste ord er vist endnu ikke sagt i den sag, og vi følger den videre udvikling nøje.

I bøgernes verden bød ugen på udgivelsen af Emma Rosenzweigs debutroman, Jeg giver alt væk, men den var vores anmelder mildest talt ikke begejstret for.

Ugen bød også på gode nyheder fra tv-verdenen, hvor premieredatoerne på Robinson Ekspeditionen blev afsløret, og så var der endelig nyt om Thomas Vinterbergs store dramaserie Familier som vores.

På filmfronten var der næsten bundkarakter til Zoë Kravitz' debutfilm, Blink Twice, der næppe vinder en Oscar ved næste års uddeling. Man kan dog håbe på, at dansk film – i vanlig stil – får en nominering med på vejen, når den tid kommer.

I hvert fald er de tre kandidater, der skal dyste om Danmarks endelige indstilling til en Oscarnominering blevet fundet. Det drejer sig om Pigen med nålen, Vogter og Ekko af kærlighed.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Guides