Kultur | Guides

Skærmtid med Lone Theils: "Podcasten 'The Lazarus Heist' er lidt som at høre 'Ocean's Eleven' på speed"

Af
Signe Bjørg Granberg
21. december 2023
'Lone Theils'
Denne uges gæst i Skærmtid er journalist og forfatter, Lone Theils, der bl.a. står bag bogen 'Pigerne fra Englandsbåden', som netop er blevet filmatiseret / Foto: Thomas Andersen

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad journalist og forfatter Lone Theils ser og lytter til lige nu.

Lone Theils er journalist og har i tidens løb arbejdet som korrespondent i London for både Politiken, Berlingske, TV 2 og DR.

I 2015 debuterede hun som forfatter med krimien Pigerne fra Englandsbåden med hovedkarakteren Nora Sand på slap line. Bogen er blevet filmatiseret og kan netop nu ses som tv-serie på DRTV.

Siden da er det blevet til hele seks bøger om Nora Sand og en lang række andre populære værker, blandt andet true crime-bøgerne Britiske seriemordere.

Hvad arbejder du på for tiden?

- Lige nu sidder jeg og skriver på nogle nye afsnit af en podcast til Mofibo, der hedder Britiske seriemordere. Jeg er lige nu begravet i sagen om et mord, der foregik tilbage i 1805 i den edwardianske tid, og det handler om en mand, som er bigamist og lige pludselig ikke kan overskue det hele mere. Det kommer der en meget, meget grim, men også fascinerende sag ud af.

Jeg skal også snart i gang med at optage sæson tre af min podcast Forbrydelse og straf sammen med Janne Aagaard. Og det bliver som altid drabeligt!

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

- På anbefaling fra min gode krimikollega, Anna Grue, er jeg lige gået over til BritBox og har støvet serien Prime Suspect med Helen Mirren af. Hun er denondelynemig dygtig, og serien kører i et tempo, man kan være med på. Alle syv sæsoner holder stadigvæk.

Jeg har også lige – sammen med en veninde, der var lidt julestresset – set den norske serie Hjem til jul igen. Den er altså noget af det bedste at sidde der i sofaen med småkager og en god kop the og komme i julestemning over. Det er en bedårende serie, og den træder udenom alle de der juleklichéer.

Endnu en serie, jeg for nylig har set, der er helt fænomenal, er Happy Valley! Hun er fantastisk, Sarah Lancashire, og det er så godt et manuskript også – hvilket man jo lægger mærke til som forfatter.

Hvad er den sidste film, du har set i biografen?

- Jeg var lige i biografen i sidste uge for at se den nye Nattevagten, og den, syntes jeg, var fed. Der har været skriverier om, hvorvidt Fanny Bornedal bare fik rollen, fordi hun er Ole Bornedals datter, men jeg synes, hun gør det skidegodt, og hun er simpelthen så dygtig.

Jeg var inde at se filmen med min gode veninde, Lotte Petri, og hun er lidt mere "gyseragtig" end mig, så jeg sad med hænderne for øjnene et par gange. Men jeg syntes, den var god og effektiv, og den gjorde det, den skulle.

I juleferien regner jeg også med at skulle have mine niecer med ind at se Wonka – hvis de gider!

Hvad lytter du til, når du er på farten?

- Jeg lytter meget til podcasts! Noget af det bedste, jeg har hørt i år – og det var helt i starten af året – er en podcastserie, der ligger på BBC, som hedder The Lazarus Heist. Den er fuldstændig vild! Det er lidt ligesom at høre Ocean's Eleven på speed.

Den handler om nordkoreanske hackere, og første afsnit handler om, hvordan de hacker et amerikansk filmselskab, fordi de er utilfredse med en film, der kommer ud, som portrætterer Kim Jong-Un ufordelagtigt. Og derfra bliver det bare vildere! Man er super underholdt, den er godt fortalt, og man bliver klogere.

Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

- Jeg både hører og ser altid nyheder. Men det er lidt nedslående i øjeblikket med al den krig og elendighed.

Andre tv-programmer, som jeg bare SKAL se, er Den store bagedyst – både den danske og den engelske. Jeg synes faktisk, den britiske er bedre, for i den danske bliver det lidt for meget konditori, og der mangler lidt variation.

Jeg ser virkelig også meget true crime og har ALLE streamingtjenester.

Hvilken teateroplevelse har senest overrumplet dig?

- Den sidste gang, jeg var i teatret, så jeg Som i himlen i operaen. Det var en fin lille fortælling!

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i dag?

- Altså alene her til formiddag har jeg brugt over to timer! Jeg bruger min telefon rigtig meget – primært Messenger, Facebook, Instagram, Mofibo, Kindle og andre lydbogs-apps.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omSkærmtidDRTV

Andre Kultur | Guides