Kultur | Guides

Skærmtid med Josefine Lindegaard: "Jeg hulkede mig igennem programmet 'En særlig samtale'"

Af
Signe Bjørg Granberg
2. februar 2024
Josefine Lindegaard
Skuespiller Josefine Lindegaard er denne uges gæst i 'Skærmtid' / Foto: Lena Paaske

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad den 'Rebel Moon'-aktuelle skuespiller Josefine Lindegaard ser og lytter til lige nu.

Hvis man har set første del af den stort anlagte Zack Snyder-film, Rebel Moon, vil man nok også have bemærket den danske skuespiller, Josefine Lindegaard, der spiller bondepigen Greta. Anden del af filmen kommer på Netflix 19. april, hvor Lindegaard igen kan opleves i rollen.

Inden Rebel Moon lavede Josefine Lindegaard en del kort-og indiefilm, og så har hun haft småroller i bl.a. A Man Called Otto med Tom Hanks og The Comeback Trail med Robert de Niro.

Under mere hjemlige himmelstrøg har hun medvirket i blandt andet komedieserien Grand Danois og familiefilmen Far til fire på toppen.

Hvad arbejder du på for tiden?

– Lige pt. er jeg i gang med at skrive på en spillefilm sammen med to af mine amerikanske veninder, der handler om en ung pige, der forsøger at navigere i kunstverdenen. Jeg lærer helt vildt meget af at være med til at skabe en historie fra bunden, og jeg elsker at skrive og udvikle karakterer.

Derudover caster jeg på nogle megaspændende projekter og håber, at nogle af dem bærer frugt.

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– Lige nu er jeg fuldkommen vild med A Murder at the End of the World på FX (Disney+ her i Danmark, red.), som blandt andet er skrevet og instrueret af The OA’s Brit Marling. The OA er en af mine yndlingsserier, så jeg havde høje forventninger til denne.

Jeg synes, Emma Corrin spiller så vildt, og serien er både mystisk, spacey og underholdende på samme tid. Jeg vil ikke røbe for meget, da det virkelig er en serie, der er fedest at se med nul forventninger eller viden.

Jeg har også lige set den nye Netflix-serie The Brothers Sun, hvor min rigtig gode veninde Alice Hewkin spiller karakteren May. Jeg synes, den serie er for fed! En ægte blanding af komedie, drama og action, og så er selveste Michelle Yeoh med som Mama Sun – så bliver det ligesom ikke bedre.

Og så er der jo altså også The Crown, som jeg knuselsker. Der er intet negativt at sige om den serie, og jeg er forelsket i alt fra kostumerne til skuespillerne til historien til locations … ALT.

Hvad er den næste film, du skal se i biografen?

– Jeg har glædet mig til Celine Songs Past Lives, lige siden jeg så traileren første gang. Den kommer dog først ud i Danmark til marts, så jeg håber, jeg kan købe billet til en forpremiere asap.

Jeg synes, den ser så livsbekræftende ud, og den virker til at være en relaterbar fortælling i og med, at vi alle vel går og tænker over, hvordan vores liv er opbygget af tilfældigheder, og hvordan livet kunne have set anderledes ud, hvis vi havde taget andre valg.

Men så er der også Poor Things med Emma Stone, som jeg glæder mig helt sindssygt meget til at se, og The Zone of Interest og The Holdovers med Paul Giamatti! Der er såååå mange gode film lige nu – jeg bliver totalt stresset.

Jeg har lige været inde at se den finske film Fallen Leaves af instruktøren Aki Kaurismäki, som er en sindssygt speciel, langsom og underholdende film på samme tid.

Den fremstiller vores finske venner på sjoveste og ærligste vis og er en virkelig sød og finurlig kærlighedshistorie. Jeg synes, at både Alma Pöysti og Jussi Vatanen spiller så godt på deres helt egen perfekte, underspillede måde.

Hvad lytter du til, når du er på farten?

– Jeg lytter virkelig meget til podcasts, og det er alt fra kærlighedspodcasts som Hjerteflimmer for voksne, film- og tv-podcasts som Det, vi elsker og The Hollywood Reporters podcast Awards Chatter til nyhedspodcasts som The Daily og Genstart.

Og så er jeg for nylig blevet vild med podcasten How to Keep Time fra The Atlantic, som er en fantastisk selvhjælpspodcast med tips og tricks til, hvordan vi bedst håndterer vores tid i verden.

Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

– Forleden så jeg sammen med mine forældre DR-programmet En særlig samtale, hvor journalister med funktionsnedsættelse interviewer Thomas Helmig, og det overraskede mig virkelig, hvor meget det rørte mig.

Jeg hulkede mig igennem og syntes simpelthen, at de journalister fra TV Glad var så nærværende, positive og livsbekræftende mennesker. Deres glæde, optimisme og generøsitet smittede virkelig af på mig.

Hvilken teateroplevelse har senest overrumplet dig?

– Det er nogle måneder siden, jeg sidst har set teater. Der så jeg 3-års-eleverne fra Den Danske Scenekunstskole i Københavns afgangsforestilling Vrede af Simon Stephens. Den var fuldkommen fantastisk, og eleverne gjorde det så overdrevet godt, at jeg var helt blæst bagover af deres kæmpe talenter.

Men tre måneder er alt for længe uden teater, så jeg har lige bestilt billetter til Indenfor murene på Det Kgl. Teater, og det glæder jeg mig helt vildt til.

Jeg har også bestilt billetter til Folketeatrets opsætning af Lægen, som er en thriller, der har været opsat på mange europæiske scener, og nu endelig bliver opsat i København. Og så vil jeg også virkelig gerne ind at se Idioten på Republique, Min mor siger på Aveny-T og Timerne på Det Kgl. Teater.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i dag?

– 5 timer om dagen! Det, synes jeg, er ALT for meget. Men jeg trøster mig selv med, at det nok er podcast-tid. Jeg ved ikke, om det tæller, men jeg har i hvert fald konstant airpods i ørerne, haha.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omSkærmtid

Andre Kultur | Guides