Kultur | Nyheder

Ida Corr: “For mig har kultur altid handlet mere om mennesker end om genstande”

Af
Louise Kidde Sauntved
2. april 2024
Interview med Ida Corr
Ida Corr og Nicolai Achton står bag Kiki Club / Foto: Friendly PR

Del artikel

Ugens profil er sanger og sangskriver, Ida Corr, der lige nu er aktuel med klubprojektet KIKI og spiller til Copenhagen Cruise Pride.

1. Hvad var din seneste kulturoplevelse?

– Det var på Roskilde Festival sidste år, hvor jeg fik mulighed for at optræde med mit nye band KIKI på Orange Scene med det amerikanske band Free Nationals. Det var en kæmpe oplevelse at stå på Orange Scene, som jo er kendt både i ind- og udland som en stor kulturbegivenhed i dansk musik. Det er altid en ære at få lov til at føle sig som en del af dansk musikkultur.

2. Hvem lærte dig noget om kultur, da du var barn?

– Mine forældre. Jeg er opvokset i en dansk/gambisk familie, så jeg lærte ret hurtigt, at kultur kan være meget forskellig. For mig har kultur altid handlet mere om mennesker og ikke så meget om genstande, kunst, bygninger og alt det, man måske ellers normalt forbinder mere med kultur.

3. Hvem nyder du allermest at dele kulturoplevelser med?

– Det er faktisk både min familie, venner og kæreste. Men lige for tiden vil jeg nok sige, at det er min kæreste og musikpartner Nicolai Achton. Vi har startet vores lille nye band KIKI og har på grund af det fået mulighed for rejser, forskellige shows på alt fra smukke hoteller til vilde natklubber og festivaler. Og til sommer starter vi vores egen lille velgørenhedsfestival “KIKI & FRIENDS” på Bornholm, sammen med nogle dygtige samarbejdspartnere, hvilket igen bliver et sindssygt spændende møde med ø-kulturen dér.

Kort om Ida Corr

Kendt for:
Det internationale hit Let Me Think About It, en række albums i eget navn samt samarbejder med andre kunstnere. Vandt i 2012 X-Factor som dommer for solisten Chresten.

Aktuel med:
Klubprojektet KIKI sammen med DJ, producer og instruktør Nicolai Achton. Sammen har de udgivet KIKI CLUB EP og spiller til Copenhagen Cruise Pride 5.–7. april.

4. Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– Jeg spillede engang et show i Kasakhstan og blev inviteret med til et privat bryllup. Igen var det så vildt at se deres kultur udspille sig i det helt menneskelige og nære. At få lov til at opleve deres kultur igennem alt fra tøj, mad, taler og traditioner var spændende og lærerigt.

5. Er du nogensinde gået midt i en koncert, film eller teaterstykke?

– Faktisk ikke. Selv om jeg må indrømme, at jeg har haft lyst. Jeg vil altid gerne udvise respekt for andre menneskers indsats og forsøg på at skabe. Så som et minimum af respekt, vil jeg se og opleve deres værk til ende. I bedste fald kunne det jo også være, at jeg blev positivt overrasket til sidst.

6. Hvilken by er din yndlingskulturby?

– Jeg tror, det må blive Barcelona. Jeg føler, at det er en by med både stærk festkultur, madkultur og generel livsnyder-kultur, som jeg virkelig godt kan lide. Jeg har været der mange gange med nogle venner, og det har været fantastisk hver gang.

7. Har du en kulturvane, du helst ikke vil være ved?

– Det må nok være ikke at være kulturel nok. Jeg er desværre enormt dårlig til at gå til koncerter, udstillinger, forestillinger osv. Ting, som man nok generelt ville definere det at være et højkulturelt menneske ud fra. Jeg eeeelsker at se reality, halvdårlige serier og superheltefilm!

8. Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Jeg glæder mig til den 5.–7. april, hvor jeg skal spille med KIKI til Pride Cruise på Oslobåden i en hel weekend. Det bliver en kæmpe og smuk kulturoplevelse for os!

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Nyheder

Mest læste