Kultur | Nyheder

Rikke Lylloff: ”Den forestilling kedede mig så åndssvagt meget”

Af
Louise Kidde Sauntved
3. september 2024
Interview med Rikke Lylloff fra 'Frøken Jensens kogebog' på Randers Teater
Rikke Lylloff / Foto: Lis Kasper

Del artikel

Ugens profil er skuespiller Rikke Lylloff, der lige nu er aktuel i forestillingen 'Frøken Jensens Kogebog' på Randers Teater.

Hvad var din seneste kulturoplevelse?

– Jeg var på Kronborg med min familie i tre generationer. Vi løb på voldene, var rundt på slottet og så også deres fantasifulde udstilling om monstre. Det knytter os tættere sammen at have fælles oplevelser.

Hvad skal en god kulturoplevelse kunne?

– En god kulturoplevelse åbner mit hjerte og lader mig fortabe mig i nuet. Helst sammen med andre. Den gør min verden større og inspirerer mig, den viser nye veje og muligheder. For tiden føler jeg også trang til at sige, at den skal give os lyst til at passe bedre på hinanden og vores planet.

Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– Der er mange. En af dem overraskede mig: Et stort landskabsmaleri A Storm in the Rocky Mountains fra 1866 af Albert Beier på Brooklyn Museum of Art. Det er virkelig et overflødighedshorn af et maleri, et storslået landskab, overvældende, overdrevet med en overnaturlig skønhed; kæmpe bjerge, kæmpe himmel, kæmpe skyer der trækker op, et helt fantastisk lys, et væld af detaljer og malet med perfektioneret teknik.

Den slags malerier interesserer mig normalt ikke rigtigt, men her blev jeg stående og blev med et rørt. Både af motivet og håndværket. Alle de små bitte penselstrøg fangede mig, jeg kunne mærke tiden og omhuen, der lå i dem. Jeg malede og tegnede rigtig meget som barn, og jeg tror, jeg blev ramt af længslen efter fordybelsen og roen. Og så den der storslåede natur, den guddommelige skønhed, forbindelsen til noget, der er større end mig. At jeg så fandt ud af, at det blev malet for at opmuntre de hvide nybyggere i Amerika til at indtage endnu mere land vestpå, gjorde bare oplevelsen mere interessant og kompleks.

Kort om Rikke Lylloff

Kendt fra:
En lang række roller i dansk teater, film og tv. Blandt andre Hobbitten, Anna Karenina og Borgen.

Aktuel i:
Frøken Jensens Kogebog på Randers Teater.

Er du nogensinde gået midt i en film, koncert eller teaterstykke?

– Jeg gik en gang fra en forestilling i Berlin. Den kedede mig så åndssvagt meget, og den rørte absolut intet i mig. Og da jeg ikke kendte skuespillerne på scenen, kunne jeg gå med god samvittighed. Dernede går de i øvrigt gerne og højlydt midt i en forestilling, hvis de synes, det er noget bras. Det kunne være interessant at importere til Danmark.

Hvilken by er din yndlingskulturby?

– New York, hvor jeg boede i en årrække. Jeg har ikke været der i flere år og ved ikke, om jeg vil have det på samme måde med den nu. Men altså, den var et festfyrværkeri af forskelligartet kultur. Den blev bare ved at åbne sig for mig.

Har du en kulturvane, du ikke helt vil være ved?

– Hvis man kan kalde de sociale medier for en slags kultur, så ja, jeg har en virkelig dårlig vane med at lade mig suge ned i de uendelige snurrende huller, lige inden jeg går i seng. Hvor dumt er det?

Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Randers Teaters forestilling Frk. Jensens Kogebog i september. Jeg er selv med, så jeg oplever den jo ikke som publikum men snarere sammen med dem. Jeg glæder mig også til at tage min søn med i teatret, bl.a. til dukke- danseforestillingen Plastic Paradisco på Teater Refleksion i Aarhus.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omInterview

Andre Kultur | Nyheder