Gys, Marvel og Star Wars: De bedste serier på Disney+
Disney+ er efterhånden spækket med indhold til både børn, voksne og barnlige sjæle. Få tips til det bedste indhold.
Efterhånden er der så mange serier derinde, at det kan føles svært at navigere rundt i. Her giver Vi Elsker Serier vores bud på fem topserier, som du kan lure af på Disney+.
The Falcon and The Winter Soldier
Man kan ikke indlede en liste over de bedste serier på Disney+ og ignorere den linde strøm af Marvel-indhold, der oversvømmer streamingtjenesten i disse tider. Marvel bliver malket for hver eneste helt, efter Disney overtog franchisen, og der er efterhånden så mange planer i støbeskeen, at det selv for os fans er blevet svært at følge med.
Efter afslutningen på Avengers: Endgame tog Disney tråden op med ikke mindre end fire nye serier, der skulle danne bro til den nye omgang film. Wanda/Vision, The Falcon and The Winter Soldier, Loki og What if har alle hver deres fanbase af lige så forskellige årsager, som serierne adskiller sig fra hinanden i fremtoning.
Jeg vælger her at fremhæve The Falcon and The Winter Soldier, ikke nødvendigvis fordi den er den bedste, men fordi det er den sikre anbefaling til fans af filmene, der førte os hertil. Den er ganske mainstream i sin opbygning modsat den mere innovative Wanda/Vision eller den mere komiske Loki.
Mens vi følger Falcon og Winter Soldiers umage makkerskab i kølvandet på Captain Americas fratræden i Avengers: Endgame, får vi som bonus præsenteret et lille springbræt til filmen Black Widow – for det skal jo ikke være nemt at se Disneys Marvel-historier. Alt hænger sammen, og trods det meste kan nydes uafhængigt af hinanden, så frygter man, at referencer går ens næse forbi, hvis man vover at springe noget over.
The Mandalorian
Efter en lettere skuffende afslutning på Skywalker-sagaen havde fans store forventninger til den kommende serie i Star Wars-universet.
Ud over at den skulle foregå i vores højtelskede univers, så ville den endda berøre og ekspandere på skabelsesberetningen for en af franchisens mest ikoniske dusørjægere og hans mandalorianske racefæller. For mange fans føltes det som et kommende knald eller fald for Disneys store trækplaster.
Heldigvis var frygten ubegrundet, da Disney slog en gedigen homerun med The Mandalorian.
Pedro Pascal bærer rustningen med ære, og hans portrættering af dusørjægeren fra Mandalore indfriede samtlige hypede forventninger. Selve plottet om det tilbagevendende Imperium og deres jagt på den grønne baby i dusørjægerens varetægt blev krydret med utallige referencer fra franchisen samt deltagelse af flere karakterer fra de andre Star Wars-film og -serier.
Og med Book of Boba Fett og Kenobi lurende i horisonten håber vi, at The Mandalorian blot var den første i en lang række af planlagte Star Wars-serier i samme strålende kvalitet.
The Simpsons
Det er næsten for nemt at pege på en serie som The Simpsons og anbefale den til denne liste, men faktum er, at serien er og bliver en af de mest populære animationer for voksne nogensinde.
Den elskelige familie fra Springfield kickstartede endda hele animationsserie-formatet om den dysfunktionelle kernefamilie – et setup, der sidenhen er kopieret i utallige versioner såsom Family Guy, American Dad eller F is for Family. Alligevel trods de mange nye skud på stammen er The Simpsons stadig manges go-to serie, når man har tyve minutter til overs med en kop kaffe.
Især seriens første par sæsoner inkluderer utallige mindeværdige afsnit og giver følelsesladede øjeblikke med familiedrama og hverdagens små problemer, der for mange fans har hængt ved siden 90'erne. Stort set alle kender Homer som den velmenende, men frygteligt umodne far og Marge som husmoderen, der trods sin forsigtige fremtoning i virkeligheden er limen, der holder familien sammen. Det er de færreste, der ikke kender Bart og hans grove narrestreger samt Lisa, der med sit modne og filosofiske gemyt nærmest virker adopteret.
Disney+ har samlet samtlige 31 (!) sæsoner, hvilket giver nye seere eller gamle fans (der faldt fra, dengang serien kun kunne ses på TV3 eller på DVD) mulighed for at se hele molevitten uden at gå glip af et eneste afsnit af et af de længste amerikanske tv-serier nogensinde.
Only Murders in the Building
Da jeg første gang hørte, at Steve Martin og Martin Short atter skulle samarbejde om en komedie, blev jeg næsten trist. De to veteraner er blandt mine favoritter fra min barndoms 80'er-komedier, og det sidste, jeg ønskede var, at se to trætte, gamle mænd, der desperat forsøgte at klynge sig til for længst uddød humor.
Men min frygt blev bortmanet, så snart mine to yndlinge indfandt sig på skærmen.
Med frisk fornyet styrke, samme glimt i øjet og med backup af en veloplagt Selena Gomez, danner de en sjov, bizar og unik trio. De tre hovedpersoner er fans af true crime-podcasts og forsøger med den tilhørende entusiasme at opklare mordet på en af beboerne i deres pompøse ejendom.
Steve Martin og Martin Short leverer varen uden problemer, og jeg fældede en tåre ved mindet om The Three Amigos og Brudens Far-filmene, hvor disse to gøgleres kemi og humor ligeledes var i top. Drengene kan simpelthen endnu. Only Murders in the Building er et glædeligt gensyn med to af 80’er-komikkens mestre, og med Gomez får vi yderligere en introduktion af frisk blod til genren pakket ind i et kvikt udført mordmysterie.
American Horror Story (+ Stories)
Jeg griber muligheden og fremhæver hermed en af mine favoritserier, antologien American Horror Story, der grundlæggende er en god omgang horror med en ny fortælling hver sæson.
Serien spænder vidt i sin narrative stil fra sæson til sæson, og der er helt sikkert noget for enhver smag. Er man til den dystre og modløse atmosfære fra en galeanstalt i 60'erne eller mere til en 'Heksen-Sabrina'-inspireret fortælling om unge hekse i det moderne New Orleans? Der er settings til enhver smag, både blodige slasher-sæsoner eller mere ironiske og med en god portion morbid humor.
Sarah Paulson (Ratched), Evan Peters (Mare of Easttown), Lily Rabe (All Good Things) og Finn Wittrock (The Big Short) er blandt de mange skuespillere, der går igen i samtlige sæsoner og især Paulson bliver nærmest seriens ansigt udadtil, hvilket hun som altid gør til topkarakter.
Som en lille bonus vil jeg ligeledes pointere, at seriens lillesøster, den nye American Horror Stories (i flertal) kan ses i uafhængigt af den oprindelige – om end man naturligvis må forvente at misse en reference eller to.
Den nye serie foregår i samme univers, men består i stedet af historier, der fortælles over enkelte afsnit fremfor en hel sæson. Det er en fin måde at få en daglig dosis horror uden at behøve investere i en komplet sæson.
Det er dog værd at bemærke, at American Horror Stories tager sig selv en kende mindre alvorligt end forgængeren og har derved ofte en noget mere humoristisk indgangsvinkel til eksempelvis døden og genopstandelse som genfærd. Med det sagt er American Horror Stories under alle omstændigheder en fin lille tilføjelse, der især vil begejstre fans af American Horror-universet.
LÆS OGSÅ: Første trailer til den danske Netflx-serie 'Nisser' lover en masse uhygge
LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Dexter: New Blood' er lige som at tale med en gammel ven
LÆS OGSÅ: Historien om Amagermanden er måske ikke færdig: Se traileren til Viaplays nye dokumentar-serie
Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.