Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Kate Winslet viser magtdemonstration i 'Mare of Easttown'

AfKim Sørensen
22. april 2021
Mare of Easttown / Foto: HBO Nordic

Del artikel

Kan Mare of Easttown skabe bare en snært af den samme stemning, som jeg følte i True Detectives første sæson, så kan det blive rigtigt godt!


you had me at hello

Når man så krydrer det med et skuespillerikon som Kate Winslet, der dog nærmest har været MIA, når det kommer til større roller i det seneste årti, kan det vel kun blive godt.

Alle ingredienser er i hvert fald på plads i den nye whodunnit-serie Mare of Easttown, der kan ses på HBO Nordic.

Holder den så?

Alle er mistænkte


Da der bliver begået et mord på en ung kvinde, der måske er forbundet med en sag om en kvinde, der tidligere forsvandt sporløst i området, bliver Mare sat på sagen.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i april 2021

Sammen med sin partner, Colin Zabel (Evan Peters), søger hun bl.a. svar hos lokalbefolkningen, der er noget af et karaktergalleri. De passer næsten alle perfekt ind i klichéen om, at alle er mistænkte i denne type krimiserie. Tænk bare på serier som Broadchurch, Big Little Lies, Sharp Objects og ja mordmysterie i en lille by i USA-serien over dem alle, Twin Peaks.

Mare bærer på tung fortid


måske

Mare slæber også selv rundt på en tung fortid, som hun bearbejder i serien, da hun på tragisk vis mistede sin søn til et stofmisbrug nogle år tidligere.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Boardwalk Empire' er et sikkert hit for fans af gangsterklassikerne

Stofmisbrug går igen i serien som den selvdestruktive løsning på den håbløshed, flere af de unge føler i en by, hvor alle ved alt om alle. Derudover fylder temaet om fortidens handlinger, der har konsekvenser for fremtiden også en del i serien.

Skiller sig ud


Mare of Easttown

Det er især fantastisk at følge det samspil, Mare har med sin mor Helen (Jean Smart). De har et had/kærlighedsforhold, der med humoristiske mundhuggerier undervejs tilfører serien kulør i en ellers grå og dyster setting.

Magtdemonstration af Kate Winslet


Det kan dog ikke understreges nok, at det, der virkeligt giver serien en status som særdeles seværdig, er magtdemonstrationen af Kate Winslet, der er tilbage med et brag. Der kunne godt gemme sig en Emmy kandidat for hendes præstation.

Mare of Easttown kan meget vel blive årets bedste whodunnit-serie!

Se serien på HBO Nordic

Fakta om 'Mare of Easttown'

Udgivet: 2021
Instruktør: Craig Zobel
Manuskriptforfatter: Brad Ingelsby
Streamingtjeneste: HBO Nordic
Afsnit: 7

Læs også: Vi Elsker Serier anbefaler: 3 gode serier du bør se i april

Læs også: Fem serier, du ikke kommer udenom i 2021

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser