Anmeldelse: Satiren sparker begge veje i ’Mythic Quest’ sæson 3. Og det gør den forrygende
Med sin tredje sæson skruer ’Mythic Quest’ på AppleTV+ både op for satiren og dramaet og hæver sig over de tidligere sæsoner.
Ian Grimm (Rob McElhenney) og Poppy Li (Charlotte Nicdao) har startet deres eget spilstudie efter at have forladt Mythic Quest, med det kreative navn GrimPop. De arbejder på en ny ’game engine’ (det man bruger til at lave videospil med), der skal revolutionere industrien. Problemet er bare, at Poppy både er idékvinde og programmør på projektet. Det slår gnister med Ians notorisk store ego og narcissistiske tendenser.
Carol er blevet forfremmet fra Human Resources til at være chef for diversitet og inklusion, en titel uden ansvar og indflydelse. Hun formår dog at hyre en pedel i form af Brad (Danny Pudi), den tidligere økonomiske chef for Mythic Quest. Han er prøveløsladt fra fængsel efter at have foretaget insiderhandel med Mythic Quest-informationer. Dette huer sjovt nok ikke MQ’s producer David (David Hornsby), der er blevet overflødig eftersom både den kreative kraft, Ian, og hovedprogrammøren, Poppy, har forladt selskabet.
Personerne er de samme, men omstændighederne er ændret. Og det er en vindende faktor for tredje sæson af Mythic Quest.
Ryster posen med stor succes
Mange serier vil nok være bange for at ændre en vindende formular, og derfor er det også spændende at se, hvordan serien vil fungere, når ikke alle karaktererne er på samme hold under samme tag. Det viser sig dog at være en virkelig god beslutning, fordi det nye selskab åbner døren for nye tematikker i serien.
Når man starter et selskab, bliver man konfronteret med flere ting. Ambitioner, mål, optimisme og nederlag. Ved at ændre karakterdynamikkerne i en så stor grad giver det karaktererne og derfor seerne mulighed for at stille spørgsmål om dem selv. Hvem er jeg som person? Hvor meget kan jeg klare? Hvor ligger mine værdier? Hvad er det egentlig, jeg vil med mit liv?
For at dette virker effektivt, har Myhic Quest orkestreret nye karaktersammensætninger, der hjælper til at få de bedste historier og udviklinger ud af de enkelte karakterer. David bliver nødt til at rette ryggen noget mere nu, hvor han har ansvaret for selskabet. Den woke Rachel (Ashly Burch) sættes sammen med kyniske og kapitalistiske Brad og må sætte ambitioner og ideologi overfor ambitioner. Serien gør det hele med et smil på læben, uden at det virker forceret.
Blander drama og komik med stor succes
Mythic Quest har fra starten været primært komisk, men også fundet tid og sted til nogle gange hjerteskærende drama. Det kan være en svær balance at opnå, og de forrige sæsoner har været en smule mere komediebaserede. Serien har dog altid haft et dramatisk element, men efter to sæsoner er man investeret nok i karaktererne til, at serien kan holde til at blive mere seriøs til tider.
Dermed ikke sagt, at der er skåret ned på komikken. Der er sat mere ind på satiren, når det kommer til videospilindustrien (og Hollywood derigennem). Videospilindustrien er domineret af hvide mænd, men med introduktionen af en chef ansvarlig for diversitet og inklusion, bruges det ikke til at skabe lighed, men mere som slagmark for magtspil og trusler.
Satiren sparker begge veje, hvilket er godt, idet den ikke virker prædikende. Vigtigere endnu, så er det sjovt, når alle disse store, neurotiske personligheder bliver konfronteret med deres spejlbillede og ser dem selv, for hvem det er, nogle med accept, andre med morsom fornægtelse.
Sit-com af den nye skole
Den klassiske sit-com-struktur, hvor man stort set nulstiller hvert afsnit, og karaktererne i høj grad ikke ændrer sig, begynder mere og mere at virke som noget, der hører fortiden til. Mythic Quest er en del af de mere modne sit-com (ikke at moden altid betyder bedre), der er kommet i nyere tid.
Her er der plads til sæsonlange historier med små tangenter i hvert afsnit og karakterer, der for alvor udvikler sig. Denne sæson i særdeleshed har strammet op på sin historiefortælling og er manuskriptmæssigt mere kompleks uden at miste sin essens undervejs.
Det er en virkelig sjov og nogle gange plat komedieserie, der ikke er bange for at tage sig selv alvorligt. Og hvad bedre er, den gør det faktisk godt og har noget at sige.
Fakta om ’Mythic Quest’ sæson 3:
Instruktør: Rob McElhenney, Todd Biermann, Steve Welch, Nina Pedrad, Danny Pudi, David Hornsby, Megan Ganz, Ashly Burch og Heath Cullens
Manuskriptforfatter: Rob McElhenney, Megan Ganz, David Hornsby, Naomi Eksperigin, John Howell Harris, Kyle Mack, Humphrey Ker, Katie McElhenney, Emma dePaulo Reid, Ashly Burch og David Kop
Medvirkende: Rob McElhenney, Charlotte Nicdao , David Hornsby, Ashly Burch, Naomi Eksperigin, Jessie Ennis, Imani Hakim og Danny Pudi
Antal afsnit: 10
Land: USA
Produktionsår: 2022
Dansk premieredato: 11. november 2022
Dansk streamingtjeneste: Apple TV+
LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: 6 serier, du skal se i november
LÆS OGSÅ: De 10 bedste HBO-serier nogensinde
LÆS OGSÅ: Netflix fylder 10 år: Her er deres 10 bedste originalserier