Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af 'Black Summer': Sæson to har helt klart skruet op for gyset

AfFreja Hertz Tefcke
27. september 2021
Foto: Black Sommer/Netflix

Del artikel

'Black Summer' er hvad 'The Walking Dead' vil være, men halter stadig på brækkede ben.


Z-NationBlack Summer

Sæson to gav lidt mere fokus, og det var mindre rodet, men åh gud, hvor mangler jeg dog en zombie-serie, hvor folk har helt almindelig intelligens og opfører sig som normale mennesker med et par neuroner, der rent faktisk rammer hinanden.

Sæson to overraskede mig – og skuffede mig – på mange måder, men mest af alt gav det mig en følelse af karakterdrama, som The Walking Dead i den grad kunne lære af.

Håndholdt kamera, velkendte dramaer


Sæson to fortsætter lidt i samme vene som den første, nemlig med temaet ”mennesker er også monstre”, hvor overlevende nu er faldet ind i forskellige grupper, som absolut ikke stoler på hinanden.

Der er stadig spring i tiden. De kan gøre en lidt forvirret, fordi det er svært at regne ud, hvor, hvornår og hvordan alting foregår. Til gengæld er der en mere intim følelse og hast over alle afsnittene, som faktisk passer sindssygt godt ind i fortællingerne.

Selvom baggrundshistorierne er velkendte, så flyder de fint (trods den ellers rodede opstilling). De to første afsnit er godt nok ud over det hele med meget lidt information, hvor man virkelig skal være opmærksom på alt, der foregår i hvert sekund. Heldigvis bliver det meste forklaret hen ad vejen, så hvis du ser to mennesker slås uden grund, bliver det på et tidspunkt forklaret i et flashback.

Alt er filmet med håndholdt kamera, så der er konstant lidt rystelser og følelsen af at være til stede. Det giver lidt en form for bid i afsnittene, der ellers nok var fremstået semikedelige.

Det er også virkelig fedt at se, at de folk, man følger, absolut ikke stoler på nogen som helst, og helst faktisk bare vil smide folk ud fra bygninger fremfor at stole på hjælp eller nye ansigter. Det er altså et friskt pust fra eksempelvis The Walking Dead, hvor de næsten fremstår naive.

Zombier med bid


Black Summer

Der er fart over feltet på alle zombierne, og idéen om, at der ikke går mere end tre sekunder fra, at man dør, til man vågner op igen, er fed. Desværre er det delvist udfordrende at følge med i, fordi det ofte bliver vist meget kaotisk.

Det er også vildt svært rent faktisk at holde med en karakter, fordi dødsfald kommer så tilfældigt og nærmest er blevet ploppet ned i afsnittene som chokfaktor. Man ved som seer, at enhver karakter kan ryge hvert øjeblik, så det er faktisk lidt svært at finde sympati eller kærlighed for karaktererne, selvom man egentligt gerne ville. Skaberne har måske taget lidt for meget inspiration fra både Game of Thrones og The Walking Dead på det parameter.

Kaos til den gode side


Black Summer

Jeg vil dog sige, at det er fedt at ingen af karaktererne fra start er badass, bossbabe, seje til at dræbe zombier. De er ikke trænet i våben eller overlevelse og kæmper lige så meget med hinanden, andre og for at finde mad, som de gør mod zombierne. Desuden gør det et eller andet, at der sjældent bliver snakket. Det giver virkelig den her følelse af isolation, panik, frygt og mistillid, som seriens anden sæson forsøger at bygge på.

Overblikket mangler, men det er rart nok, at der er et løbende tema af er mennesker faktisk de værste monstre?, og det var en glædelig overraskelse at actionscenerne er gennemførte og flot koreograferet.

Når tidslinjen hopper, hopper man med


Selvom Black Summer halter mange steder, så er der et hjerte inde bag ved alt action, blodet og løberiet, der banker for zombie-genren og forsøger at hylde den på bedste måde muligt.

Fakta om 'Black Summer' sæson 2

Instruktør: John Hyams, Abram Cox
Manuskriptforfatter(e): Craig Engler, John Hyams, Karl Schaefer m.fl.
Medvirkende: Jamie King, Justin Chu Cary, Christine Lee, Zoe Marlett m.fl.
Afsnit: 8
Sæsoner: 2
Premieredato: 17. juni, 2021
Streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ’The White Lotus’ giver os satire af bedste skuffe

LÆS OGSÅ: SKAM-skuespiller medvirker i ny dansk serie

LÆS OGSÅ: De mest uforglemmelige karakterer i film og seriers historie

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser