Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af Space Force afsnit 1+2

AfTobias Ø.
1. juni 2020
Foto: Space Force/Aaron Epstein/Netflix

Del artikel

Steve Carell (The Office) får hurtigt smilet frem i komedieserien Space Force, hvor tingene virker så absurde, at man kun kan grine af dem.

Plottet går på, at amerikanerne skal erobre rummet, så mennesket igen kan gå på månen. Dette beskrives bedst med et tweet fra seriens egen fiktive præsident: “Boots on the moon!” (eller som han præcist skrev: “boobs on the moon!”) – og så er vi ligesom i gang.

I kamp mod videnskaben


Space Force

Mark Naird (Steve Carell, The Office) udnævnes som fire-stjernet general og sættes i spidsen for opgaven, der straks viser sig at være lettere sagt end gjort. I forsøget på hurtigst muligt at sende en satellit i kredsløb om jorden, møder han indædt modstand fra bedrevidende forskere. Generalen lader sig dog ikke kue af videnskab og lader sin solide mavefornemmelse være udslagsgivende for skæbnesvangre beslutninger. Som han selv siger ”I can be flexible if I’m ordered to be,” og en rutineret soldat lader sig aldrig overrumple af videnskab.

The Office i rummet


The OfficeSpace ForceThe OfficeParks and RecreationThe Office Parks and Recreation

Afsnittene er flot filmet, og serien har en perlerække af kendte skuespillere på rollelisten med John Malkovich (Billions) og Noah Emmerich (The Americans) som nogle af de mest prominente. Glem dertil ikke Steve Carell som seriens humoristiske omdrejningspunkt.

Holder ideen om en komedieserie på en rumfartsbase?


På baggrund af de to første afsnit forventer jeg mig meget af serien. Særligt glæder jeg mig til at følge bi-karakteren Brad, som er general Nairds assistent. Brad forsøger efter bedste evne at hjælpe Naird, men det lykkes ham på ingen måde, tværtimod, hvilket virker til at have potentiale til at blive ret morsomt at følge udviklingen i.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i juni

Derudover introducerer de første afsnit flere sjove plotlines, som nok skal blive underholdende at følge med i. Her nævnes et par andre eksempler: en kone i fængsel; en senil bedstefar, der overfører penge til internet-svindlere og en datter, der dater en ældre russisk rumobservatør/mulig spion. Der er altså godt med scenarier for serien at dykke ned i fremover. God fornøjelse ønskes herfra.

Denne anmeldelse er baseret på de to første afsnit af serien Space Force.

Fun fact: Ideen om et decideret rumværn er faktisk ikke så fjernt fra virkeligheden, som man skulle tro. Nuværende præsident Trump har tidligere nævnt ideen om et sådan værn som en pendant til lignende militære værn i Rusland og Kina.

Fakta om Space Force


Skabere:
Land:
Sprog:
Antal afsnit:
Dansk premieredato:
Dansk streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Rita sæson 5 afsnit 1-3

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser