Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af The Spy sæson 1

AfLine Traberg
30. september 2019
(Foto: The Spy/Netflix)

Del artikel

The SpyNetflix

Eli Cohen spilles af Sascha Baron Cohen, som man ellers ikke ofte ser i seriøse roller. Serien viser hans rekruttering, træning og tid som agent i Mossad, den israelske efterretningstjeneste, i årene op til Seksdageskrigen.

Homeland-forfatter bag The Spy


The Spy er skabt af Gideon Raff som også har skrevet på Homeland og har hevet Max Perry med ind som medmanuskriptforfatter på The Spy, og som han også har arbejdet sammen på serien Dig.


The Spy med et touch af James Bond


Det hele ser meget troværdigt ud. Man ser det hele gennem en form for et blegt filter, som gør en masse godt, uden at jeg helt kan sætte fingeren på hvorfor. Især i de tre sidste afsnit accelererer handlingsforløbet.

Fattige Eli og rige Kamel


I afsnit 4 eskalerer plottet i Israel, hvor Elis chef kommer tættere på konen, og i Syrien, hvor Eli får en uventet mulighed for at spionere ved grænsen. I dette afsnit bliver tingene sat mere på spidsen, og der er flere personlige indsatser på spil ift. hvor svært, det er for Nadia at undvære sin mand, og hvor farligt situationen begynder at blive for Eli.

Én skuespiller skinner igennem


Suidani har et meget gennemtrængende blik og kigger alle, der nærmer sig præsidenten, grundigt efter i sømmene. Siddiger er et ansigt, som man kender fra Kingdom of Heaven, Syriana og Dragejægerne, men som Suidani i The Spy skinner han virkelig igennem.

Hovedrollen er en flad karakter


Man kunne fristes til at tro, at det havde noget at gøre med oplevelsen af Sascha Baron Cohen i en seriøse rolle, men det har mere at gøre med at karakteren først rigtigt udvikler sig i den sidste halvdel af serien.

Jeg synes Eli Cohen er en meget flad karakter i de første afsnit og må indrømme at efter afsnit 2 havde jeg ikke den store lyst til at se videre.

Det er først i de tre sidste afsnit at vi virkelig ser, hvem Eli Cohen er, og hvad Sascha Baron Cohen kan, og her bliver det spændende.

Kunstig og opstillet dialog


Spændingsmæssigt virker det til, at de første afsnit bliver båret igennem af den fatalisme, vi får serveret gennem flashbacket.

I allerførste afsnit ser vi, at Eli Cohen er blevet fanget, tortureret og højst sandsynligt dømt til døden, eftersom han taler med en rabbiner, og det gør os med det samme nysgerrige på, hvordan han ender der.

Derudover er de første par afsnit meget lige ud ad landevejen i forhold til, hvad en klassisk spionfortælling har at byde på, og her savner jeg mere dybde i Eli Cohen og det unikke ved hans situation.

Gadgets og filter trækker op – de første afsnit af The Spy trækker ned


The Spy

Dog synes jeg serien falder igennem i de første afsnit, hvor fortællingen er lidt forhastet og ikke formår at trække mig med ind i historien. Den tager revanche i den sidste halvdel, hvor historien bliver mere personlig og dramaet mere intenst.

I sidste ende er The Spy en ganske udmærket spionfortælling og Sascha Baron Cohen leverer en gribende præstation, i de afsnit der giver ham muligheden for det.

Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste