Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Dokumentarserien ’Suspekt - skal du med’ er underholdende, bramfri og rørende

AfDaniel Lindekilde Engberg
11. januar 2023
Suspekt - Skal du med anmeldelse
Emil, Rune og Andreas foran højlydt publikum i Suspekt - Skal du med / Foto: Collectipaps/TV 2

Del artikel

Anden sæson af den populære dokumentarserie ’Suspekt - skal du med’ på TV2, der følger den succesfulde rapgruppe Suspekt, mangler måske en rød tråd. Men gruppen er så underholdende at følge, at man næsten glemmer det.

Med mere end 20 år på bagen har musikgruppen Suspekt haft en intens og nogle gange eksplosiv udvikling. De har kæmpet sig igennem musikmiljøet, indtil de nåede et karrierehøjdepunkt og lukkede Orange Scene på Roskilde Festival i 2015.

Deres relevans blev yderligere højnet med DR-dokumentaren Da Danmark blev Suspekt. Nu kvalificerede gruppen sig til at være public service. Ikke dårligt for folk, hvis tekster i høj grad består af at drikke og kneppe. Det lader umiddelbart til, at de har nået deres professionelle mål. De har dog ingen intentioner om at stoppe, så spørgsmålet er: Skal du med?

Solo og sammenhold


Det er også kun startskuddet, for vi kommer hurtigt videre til Ibiza, hvor gruppen tager til og begynder at lave ny musik som gruppe. Videre til Lolland for at optage en musikvideo og så til Grøn Koncert 2022. Der er som sådan ikke nogen ramme ud over gruppen selv, som dokumentaren samler sig omkring.

Heldigvis er det også nok, for det er nogle sjove fyre at følge. Der er altid plads til morsomme (ofte sjofle) bemærkninger, men også lettere dybsindige overvejelser.

Hvad er det nu lige, det handler om?


Han holder dog altid fokus på det, det hele handler om: ’Suspekt-familien’ som han kalder det, og som han selv er en del af. Dokumentaren har ikke nogle ’talende hoveder’, som man kender fra mange dokumentarer og realitygenren, og tak gud for det. Suspekt virker bedst, når de bliver vist i deres naturlige habitat så at sige.

De har bare noget særligt over sig


Det har en vis charme over sig, at de gennem alle årene har formået at holde fast i det aspekt af dem selv, og det er nok også en af grundene til, at de år efter år får nye fans. Det giver en opløftende fornemmelse at se mennesker, der hviler i sig selv, men som stadig prøver at søge nye højder.

Dokumentaren er stærkest, når de tre gutter taler om og interagerer med hinanden. Deres venskab har stået på i godt 30 år. Når de så også har arbejdet sammen i så mange år, været der for hinanden under op- og nedture, bliver det nærmest en kommentar på godt venskab som begreb. Efter min mening lægger dokumentaren ikke op til megen refleksion hos seeren, men tanker om venskab holdt dog lidt fast i mig, da rulleteksterne meldte deres ankomst.

Skal du så med?


Suspekt - skal du med

Når alt det er sagt, er det fin underholdning, så længe det varer, men meget mere bliver det heller ikke. En række øjebliksbilleder, der underholder, mens man sidder og ser det.

Så hvad kan man sige om Suspekt - skal du med? Ja, du skal med, og nyd den for, hvad den er.

Info om ’Suspekt - skal du med’:
Instruktør: Martin Skovbjerg
Manuskriptforfatter: Martin Skovbjerg
Medvirkende: Rune Rask, Emil Simonsen, Andreas Bai Duelund
Antal afsnit: 5 (Anmeldelsen er baseret på de første to afsnit)
Land: Danmark
Produktionsår: 2020-2022
Dansk premieredato: 2. januar 2023
Dansk streamingtjeneste: TV 2 Play

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på SkyShowtime i januar 2023

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Den som dræber: Fanget af mørket' dykker ned i ondskaben med uventet overskud

LÆS OGSÅ: De absolut bedste serier, vi så i december

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser