Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Dystopien breder sig i ’You’ sæson 3

AfKaja Nielsen
3. november 2021
Foto: You/Netflix

Del artikel

Joe og Loves bliver mere usundt end nogensinde i tredje sæson af You, der i dén grad tilfredsstiller fans af serien.


Gossip GirlThe Haunting of the Hill House

Men det viser sig, at det ikke er så let at flygte fra sin fortid, og parrets forhold bliver sat på prøve i tredje sæson af Netflix-produktionen You.

Ny familie, nyt hjem, nye udfordringer


scenarier fra tidligere sæsoner

I denne sæson er settingen, som man nok har bemærket, lidt anderledes. Joe og Love er blevet forældre, de er flyttet fra Los Angeles til en mindre forstad, hvor indbyggerne portrætteres som meget satirisk snobbede og med spøjse synspunkter og personligheder. Men som slutningen af anden sæson lægger op til, så får Joe hurtigt et godt øje til naboen Natalie (Michaela McManus, The Vampire Diaries).

Natalie er oftest alene og ensom i sit hjem, hendes mand er bortrejst pga. sit arbejde, og hun søger en form for kærlighedsaffære, som hun prøver at finde i Joe. Samtidig bliver Joe yderligere besat af hende, og der går ikke længe, før Love bemærker, at der er noget på færde.

Et usundt forhold


Med et kald til Joe bliver han nu involveret i mordet, og han må med sine mere eftertænksomme metoder rode bod på denne tragedie. Det er her, det for alvor begynder at gå ned ad bakke for det unge par, deres rollespil eskalerer hurtigt, og deres forhold bliver mere usundt end nogensinde før.

Joe søger ro og tryghed i byens bibliotek, han føler sig fanget i sit ægteskab og er splittet mellem at skulle forlade Love eller opretholde familiedynamikken. Desuden opstår der yderligere problemer, som han skal takle, og man mærker dystopien brede sig. Og med ét finder han en anden interesse.

Karakterudvikling og satiriske aspekter


Tredje sæson bringer et meget virkeligt samfundssyn – bare på en mere satirisk måde. Toxic masculinity, anti-vaxxers, overvågningssamfund og brugen af sociale medier er blandt nogle af emnerne, der kommer frem.

You leverer en fabelagtig psykologisk thriller med alle de rette virkemidler, der kører dig ud på et spor, hvor det er nervepirrende og dragende på samme tid. Hvis du umådeholden så de to forrige sæsoner, så kan det næsten garanteres, at det samme vil ske med denne sæson.


Fakta om 'You' sæson 3


Instruktører: Silver Tree, John Scott, Sasha Alexander m. fl.
Manuskriptforfattere: Sera Gamble, Amanda Johnson-Zetterström, Michael Foley
Medvirkende: Penn Badgley, Victoria Pedretti m. fl.
Afsnit: 10
Længde: Afsnit af mellem 45 min og en times varighed
Genre: Thriller, drama


LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i november 2021

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Kastanjemanden' er rendyrket efterårsuhygge i verdensklasse

LÆS OGSÅ: Første kig på 'Game of Thrones' spin-off serien 'House of the Dragons'

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste