Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: ’Gangs of London’ sæson 2 er et eksplosivt, underholdende voldsorgie

AfClaus Nygaard Petersen
21. november 2022
Gangs of London sæson 2 anmeldelse
Sope Dirisu som undercoverbetjenten Elliot i den brutalt underholdende anden sæson af 'Gangs of London'. /Foto: C More

Del artikel

Sæson 2 af C Mores gangsterserie 'Gangs of London' byder på gamle kendinge og nye ansigter samt masser af ultra-vold, der nærmest er blevet seriens signatur.

Gangsterverdenen har været et yndet emne i serier nærmest siden TVs begyndelse.

Det kan udformes som et periodedrama ala HBOs Boardwalk Empire, hvor forbudstiden i USA var det perfekte miljø for hensynsløse opportunister. Ligeledes var The Sopranos langt mere end bare småfede New Jersey italiensk-amerikanere, der ville tjene hurtige penge. Snarere var den et portræt af mennesker, der ikke var klar på den forandrede verden omkring dem.

I den mere realistiske ende var The Wire, hvor narkoens indflydelse på Baltimore som by i alle dens lag, blev fremvist til perfektion. Senest har Netflix’ Snabbe Cash lagt sig i samme dur og har indtil videre taget teten som den bedste gangsterserie i de senere år.

Ingen fingre imellem


Gangs of LondonThe RaidThe Raid 2

Efter sønnens Sean (Joe Cole) blodige forsøg på at overtage magten i Londons kriminelle underverden efter farens død blev umiddelbart bragt til en brat ende i slutningen af første sæson. Men, fred i den verden er mere flygtig end en plastiskpose i blæsevejr, så der er selvfølgelig nye spillere på banen.

Kugleregn


Med brutal og nådesløs hånd dikterer han lov og orden, nedslagtninger og kugler igennem hovedet, hvis ikke der bliver makket ret. Og nogen er ude på at fucke med status quo. Når først gangstere bliver nervøse, er der ikke langt fra tanke til voldshandling. I takt med at ligene begynder at flyde i Londons gader, begynder de forskellige bagmand langsomt at komme ud fra deres skjul.

Og der er en håndfuld gengangere fra forrige ombæring, inklusiv et par overraskelser.

Men hvis der er én ting, første sæson slog fast, er det, at man ikke bør knytte sig for meget til en karakter. For alle har en målskive på ryggen, og på et eller andet tidspunkt er der en, som rammer plet.

Fortiden spøger


Gangs of London

Når undercoverbetjenten Elliot (Sope Dirisu) for eksempel kommer tilbage til London, rusker det op i en række problematikker. Enten sender folk daggertblikke efter ham, eller også er de længselsfulde. Ofte er forklaringer ordknappe, hvor merbetydningen i hver enkelt stavelse ikke nødvendigvis opfanges af nyere seere.

I den forstand giver det mere mening at opfatte anden sæson som et kapitel i en længere fortælling. For det virker til, at showrunner Corin Hardy har en rimelig klar vision for, hvor serien skal ende henne. Eller det må man i hvert fald håbe.

Ellers kommer Gangs of London hurtigt til at ende som en fodnote, når der skal diskuteres bedste gangsterserie. Den har dog én klokkeklar ting, der taler til dens fordel, og det udnytter den også maksimalt.

Blodet flyder i Londons gader


The Raid

Bevares, de er der stadig, som da vi møder Elliot for første gang i nærkamp med nogle skumle typer i Tyrkiet. Det giver sug i maven, når slagene falder så tungt, at man næsten kan mærke dem igennem skærmen og ud i sofaen.

I stedet bliver der skudt på livet løs. Ikke på samme måde som i første sæsons højdepunkt i episode fem, hvor en gruppe danske lejesoldater skyder en hytte til pindebrænde. Det er mere råt, med hurtige og eksplosive skududvekslinger, hvor der sjældent bliver taget hensyn til uskyldige mennesker. Et fiskemarked bliver til et skydetelt. Men det lykkes pudsigt nok ikke de forskellige gangstere at ramme alt andet end den mand, som løber lige ned igennem en gang.

Et underholdende bekendtskab


Gangs of London

Og det er dér, serien får sin merit og plads i historien, når det gælder gangsterserier: som et underholdende eksplosivt voldsorgie!

Fakta om 'Gangs of London' sæson 2:
Instruktør: Corin Hardy (showrunner) mfl.
Manuskriptforfatter: Tom Butterworth mfl.
Medvirkende: Sope Dirisu, Michelle Farley, Waleed Zuaiter, Pippa Bennett-Warner mfl.
Antal afsnit: 8
Land: England
Produktionsår: 2022
Dansk premieredato: 22. november 2022
Dansk streamingtjeneste: C More

LÆS MERE: Hvis du kunne lide 'Sons of Anarchy' og 'Peaky Blinders', vil du elske 'Gangs of London'

LÆS MERE: Stream and Chill: Svensk serie får dig til at skrige på mere

LÆS MERE: Hvis du kunne lide 'The Sopranos' vil du elske disse tre gangsterserier

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser