Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Hvad skal vi med serieversionen af ’Fatal Attraction’? Tilsyneladende ikke noget

Af
Claus Nygaard Petersen
22. maj 2023
Fatal Attraction anmeldelse
Lizzy Caplan som Alex Forrest og Joshua Jackson som Dan Gallagher i det uimponerende serie-remake 'Fatal Attraction' / Foto: SkyShowtime

Del artikel

SkyShowtime-serien om verdens værste affære mangler alt, hvad der gjorde originalen god, og retter ikke op på de fejl, den ellers havde lovet.

Fatal Attraction

Streamingtjeneste: SkyShowtime
Premieredato: 22. maj 2023
Genre: Drama, thriller
Instruktør: Silver Tree m.fl.
Manuskriptforfatter: Alexandra Cunningham & James Dearden (serieskabere)
Medvirkende: Joshua Jackson, Lizzy Caplan, Amanda Peet, Toby Huss, Alyssa Jirrels m.fl.
Land: USA
Antal afsnit: 8

Fatal Attraction fra 1987 med Michael Douglas og Glenn Close i hovedrollerne er, afhængig af hvordan man ser på den, en sexy thriller klassiker eller en forfærdelig ensidig skildring af en ”stakkels” mand, der knalder udenom med en stærk kvinde, der tilsyneladende er psykopat.

Netop sidstnævnte element omkring Closes karakter, advokaten Alex Forrest, fremstår skingert og unuanceret.

Det var da også et af salgsargumenterne for at lave en ny serieversion af Fatal Attraction. Nu skulle der graves dybere og rettes op på nogle af fortidens fejl.

Ud fra den udmelding må det blive en ommer for den aktuelle SkyShowtime-serie. Det mest markante ved serien er, hvor meget den har taget inspiration fra den langt overlegne HBO-serie The Affair. Bare uden den samme fine fornemmelse for historiefortælling og evne til at skabe ægte nervepirrende øjeblikke.

Hvis man har tegnet abonnement udelukkende for at se den serie, bør man kræve pengene tilbage. Det er ikke så meget det, at den er dårlig. Den er bare ligegyldig og uoriginal.

Uattraktivt begær

Serien foregår i to tidslinjer, men ellers er alt det samme.

Dan Gallagher (Joshua Jackson) er en succesfuld advokat, som er lige på grænsen til at blive udnævnt til dommer. Det glipper dog, til hans endda meget store frustration.

Men han har mødt den smukke Alex. Intelligent, sjov og lige præcis den opmuntring, han har brug for at styrke sit skrøbelige mandlige ego. Selv om han har lækker kone, barn og hund hjemme i det rige forstadshjem, knalder han hende uden skrupler.

Og han nyder det.

Indtil hun begynder at blive for meget. Han forsøger at slå op, men det går ikke så nemt. Da han endelig får det afsluttet, stalker hun både ham og hans familie. Hvad der præcis så sker, det bruger Fatal Attraction sine otte afsnit til at udforske.

For i seriens anden tidslinje er der gået flere år. Dan har siddet i fængsel for mordet på Alex, selv om han ihærdigt bedyrer sin uskyld. Da han bliver prøveløsladt, sætter han sig for at finde ud, hvad der er sket. Han får hjælp af vennen og efterforskeren Mike (Toby Huss).

Samtidig forsøger Dan at genoptage kontakten til sin nu voksne psykologistuderende datter, Ellen (Alyssa Jirrels). Som så meget andet i serien formår forfatterne aldrig at få denne del til at fremstå vedkommende.

Joshua Jackson, som har leveret flere gode præstationer de senere år, kører her på søvnig autopilot. Det er seriestereotypen på en slesk stodder, vi får serveret, uden Michael Douglas' stjernekarisma til at opveje det.

Kriminelt underpræsterende

Kemien mellem ham og Lizzy Caplan er ikkeeksisterende, og det bringer os til Fatal Attractions største forbrydelse. Tidligere på året så vi, hvordan Lizzy Caplan brillerede i Fleishman Is In Trouble, og før det har hun leveret noget af det bedste skuespil i 10'ernes serieland med præstationen i Masters of Sex.

Der er stadigt glimt af genialiteter, men igen har forfatterne absolut ingen anelse om, hvad de skal gøre med Alex-karakteren. Forsøg på at give en smule baggrund bliver aldrig dybere end en overfladisk vandpyt. Alex er konstant en psykisk syg skurk og ikke noget andet. Vi skriver 2023, standarden skal være højere end det.

Så hvad skal vi med Fatal Attraction anno ’23? Ikke noget.

Udover at minde os om, at filmen, hvor problemetisk visse elementer af den end er, er serien langt overlegen.

Og hvor god en serie The Affair var – hvor Joshua Jackson i øvrigt også var med, så Fatal Attraction må føles som en salgs deja-vu. Selv med de sløvere sidste sæsoner var den stadig lysår bedre end SkyShowtime-serien.

Brugen af forskellige synsvinkler til at belyse den samme historie – ja, ja, det er ikke Kurosawa og Rashomon-niveau, men stadig godt – fungerede fremragende til at nuancere personerne. Og så havde Dominic West og Ruth Wilson mere kemi i deres aflagte undertøj end Jackson og Caplan.

Brug tiden fornuftigt og se The Affair i stedet for. Den gør mere eller mindre det samme som Fatal Attraction, bare flere niveauer bedre.

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser