Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Limboland' er virkelig irriterende, men vellykket

AfIsabella Lisberg
19. april 2021
Limboland/Xee

Del artikel

Venskabstrioen Freja, Katrine og Nadja er tilbage i deres navlepillende trummerum i anden sæson af Limboland på Xee. Ved første øjekast er der umiddelbart ikke meget der har ændret sig siden sæson et.


Katrine (Emma Sehested Høeg), derimod, har slettet sin bramfrie Instagram-konto og lever nu et SoMe-frit liv. Katrine har nu fast arbejde og er dermed økonomisk selvforsynende, men hun forelsker sig hovedkulds i den charmerende chef, spillet af Cyron Melville. Endnu en katastrofe i slowmotion.

De tre piger fortsætter endnu engang i den nye sæson at få os til at stille spørgsmålet; hvorfor de overhovedet er veninder? De udstråler meget lidt omsorg for hinanden, tænker mest af alt på sig selv, og det er tå krummende irriterende. Men skuden vender heldigvis.

Hvorfor er de veninder?


Den irriterende fornemmelse og det vedvarende spørgsmål om, hvorfor de tre piger egentlig er veninder, bliver ved med at presse sig på de første mange afsnit, og jeg har lyst til at kaste håndklædet i ringen og give op.

Heldigvis vender skuden, som sagt, og for anden gang i Limbolands historie (første gang var til allersidst og ultrakort på togsporene i første sæson) ser vi noget, der ligner ægte omsorg og støtte veninderne imellem. Her forstår man pludselig godt, hvorfor de holder hinanden ud. Selvfølgelig giver den gifte chef anledning til tåre, og Emma Sehested Høeg spiller afsindigt godt. Grådkvalt med hævede øjne ser vi virkelig hendes smerte, og den portion sårbarhed løfter hendes karakter. Flere af disse situationer, hvor ægte sårbarhed og betænksomhed kommer i spil, løfter serien.

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: 3 gode serier du bør se i april

Om det er i form af kontant og ærlig snak, som da Katrine køligt siger: ”Vil du ikke godt stoppe” til Frejas forsøg på at synge en beroligende sang for grædende Katrine. Kontant, men ærligt og kærligt. Eller da Katrine i en brandert køber en pølsevogn, fordi hun er overbevist om, at Freja vil elske den. Her sidst i serien begynder jeg at forstå venskaberne. I virkeligheden har serieskaber Rikke Louise Schjødt med fuld overlæg portrætteret de tre veninder som rodløse, irrationelle og irriterende tyveårige tosser, hvilket er topunderholdene, så i virkeligheden er serien jo vellykket.

Uforløste plottråde


Er det udelukkende for at skabe en situation, der illustrerer hvor afhængig Nadja er af stoffer, eller skal vi udforske betydningen af seksualitet mere? Og kan vi snakke om, hvor meget Angela Bundalovic minder om start 00’ernes Roswell-stjerne Shiri Appleby? Bambi øjne-blikket ligner til forveksling.

I virkeligheden synes jeg Limboland på Xee er dødirriterende, men fordi det er med al sandsynlighed, er meningen, så er den vellykket. Især de dybere lag af sårbarhed, gensidig omsorg mellem de tre veninder og skuespils præstationerne fra dem, gør at en tredje sæson er velkommen.

LÆS OGSÅ: Interview med 'Limboland'-skaber Rikke Louise Schjødt: "At lave Limboland har på mange måder været en bearbejdelse af skam"

LÆS OGSÅ: Se dem sammen: 10 film og serier I bør se i foråret 2021

LÆS OGSÅ: 5 gode kriminalgåder til en aften i godt selskab

Del artikel

Læs mere omXeelimboland

Andre Serier | Anmeldelser