Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Love, Victor' skaber trygge rammer for queer-teenagere

AfFreja Hertz Tefcke
14. maj 2021
Foto: Love, Victor/Disney+

Del artikel

Komedieserien på Disney+ åbner op for en masse samtaler om seksualitet.


Love, Victor

Jeg slugte serien hurtigt og var imponeret over, at serien formår at være to ting på samme tid: en fortælling om at komme ud og leve sit liv som sit sande jeg og samtidigt være en opfølger til den originale film, som kobles sammen med serien.

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: 3 gode serier du bør se i maj

Her er der plads og rammer for at en queer-teenager kan genkende i hvert fald et aspekt af sit eget liv i serien, og selvom det virker grotesk, at man ikke ser den type repræsentation til hverdag (som man gør i heteroledte serier og film), så kan man ikke andet end at blive glad for, at det findes.

Kærlighed og konservativt


Love, VictorLove, Simon

Victor er i gang med den helt store krise, i og med at han ikke ved, hvilket ben han skal stå på, er flyttet til en ny by, er teenager og har en forudindtaget idé om, hvad det er, der er ham.

Han møder hurtigt en meget åben form for homofobi på sin skole fra både (ikke ulig Simon i den originale film) hans ven, den akavede Felix (Anthony Turpel), skolens populære dreng, Andrew (Mason Gooding), og det sociale omkring ham.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i maj 2021

Hele hans fortælling om at opleve homoseksualitet bliver rodet – eller, det er en mere rodet coming-out, end vi er vant til at se – men han finder trøst og venskab i kontakten med Simon (fra filmen), som han skriver med via Instagram, og dermed er en form for homoseksuel mentor, der leder ham lidt på den rette vej ind i LGBTQA+ miljøet.

Ingen karikaturer og dårlige jokes


Love, Simonqueer-

Love, Victor bygger ovenpå det og rider lidt på det, men denne gang er det måske endda mere tilgængeligt, fordi castet har flere nationaliteter og dermed fremstår som en mere ærlig repræsentation af Atlanta, mens Victor kommer fra en middelklassebaggrund og kommer fra Puerto Rico. Alt dette skaber rammen for, hvordan han selv oplever og ser sin seksualitet, og hvordan han agerer med sin familie.

LÆS OGSÅ: 10 film og serier du skal glæde dig til i 2021

Det virker langt mere ærligt end den meget hvide og højere middelklasse, som Love, Simon repræsenterede. I Love, Victor er der rum til at udforske forskellige nationaliteter og identiteter, uden at det gøres til karikaturer og som en dårlig joke.

Samme væg i en ny farve


Dog skal jeg virkelig rose skaberne (Isaac Aptaker og Elizabeth Berger) for at være bevidste om, at der var behov for en mere reel og ikke så simpel tilgang til det at springe ud. I Love, Simon er det fremstillet lidt som en nem vej for Simon, fordi han kommer fra en ret liberal familie, er hvid og har forstående folk omkring sig – og bliver hyldet lidt som en helt, fordi han kom ud.

LÆS OGSÅ: 3 serier, der kan få dig til at fælde en tåre

Der var brug for at vise den anden side af det – nemlig at det ikke altid er nemt, at vejen ikke er lige frem, når det kommer til at fortælle sådan noget til ens familie, og at Victor faktisk døjer med langt mere end ”bare” at komme ud. Faktisk er den eneste grund til, at Victor tager kontakt til Simon, simpelthen at Victor er vred. Vred over, at Simon fik det til at virke så let og nemt – og det får han så sandelig også sagt.

Letfordøjeligt og let mangelfuldt


mindre

Selv mobberen i skolen, en populær dreng, der spiller en eller anden type bold (selvfølgelig gør han det, der er vel nogle stereotyper man ikke kan komme udenom) er nærmest en minimal rolle, der ikke rigtigt driver Victor eller hans historie. Han er lidt en chihuahua, der tror, at han er en bulldog, faktisk.

Romantikken er også blevet barberet ned, og de mere flirtende samtaler eller ærlige snakke/tanker om sex og erotiske impulser er næsten fjernet helt – men hvad kan man forvente af en serie, der ligger til unge på Disney+ – og der er lidt en overhængende skuffelse for mig, fordi det kunne have været en endnu større oplevelse at se en ungdomsserie fra en relativt PG13 streamingtjeneste, der havde en homoseksuel hovedrolle.

LÆS OGSÅ: 5 hit-serier, du (måske) ikke vidste startede som film

Men med det sagt, så er det en letfordøjelig, hyggelig og okay underholdende serie, der i hvert fald kan åbne op for en masse samtaler om seksualitet og accept og samtidigt sørge for at flere teenagere (og børn) føler sig mere tilpasse i deres egen tvivl om seksualitet.

Fakta om 'Love, Victor'

Instruktør: Jason Ensler, Alex Hardcastle m.fl.
Manuskriptforfatter: Becky Albertalli, Isaac Aptaker, Elizabeth Bergerm.fl.
Medvirkende: Michael Cimino, Rachel Hilson, Anthony Turpel, Isabella Ferreira m.fl.
Afsnit: 10
Sæsoner: 1 (anden sæson kommer 11. juni 2021)
Premieredato: 23.02.2021
Streamingtjeneste: Disney+
Baseret på: Filmen Love, Simon og bogen Simon vs. The Homo Sapiens Agenda

LÆS OGSÅ: Streamingguide til Star: Tips til gode film og serier på Disney+

LÆS OGSÅ: Kvinder i hovedrollen: Månedens serietip på C More

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘The First’ byder på følelsesporno og den menneskelige kamp

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste