Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Modern Family sæson 10 viser sig som en dårligere og udvandet udgave af det originale koncept

AfSteffen Lomholt Pedersen
16. september 2020
Anmeldelse: Modern Family sæson 10 viser sig som en dårligere og udvandet udgave af det originale koncept
Foto: Modern Family

Del artikel

Sæson 10 af Modern Family nåede akkurat lige at lande på den danske Netflix på samme tidspunkt, som den 11. - og sidste  - sæson i serien blev nomineret i to kategorier til årets Emmy-prisuddeling.

Den Emmy-nominerede serie Modern Family halter gevaldigt i sin tiende sæson.

https://imgix.vielskerserier.dk/2017/12/modern-family.jpg

LÆS OGSÅ: Her kan du se de Emmy-nominerede serier i Danmark

Vi tager naturligvis et kig på den nye sæson, når den lander på en dansk streamingtjeneste. I denne omgang handler det dog om den tiende sæson af tv-serien, hvor vi fortsat følger livet på de tre kulørte og til tider kugleskøre amerikanske familier.

En mager omgang underholdning


Modern FamilyModern Family

Der er stadigvæk momentane højdepunkter, hvor serien får dig til at trække på smilebåndet. Det homoseksuelle forældrepar Cam og Mitchell har stadig deres øjeblikke, når de eksempelvis på et tidspunkt i serien ankommer fuldstændig uforberedte til et talentshow under en fødselsdag, men alligevel formår de at strikke en større opsætning sammen på ingen tid med matchende kostumer og fællessang.

LÆS OGSÅ: 4 fantastiske Netflix-serier, du sikkert ikke har set

Desværre kører serien hårdt på klichéerne, hvor særligt homoseksuelle, latinamerikanere og afroamerikanere udstilles på en til tider ret stereotyp facon. Dertil er mange af de emner, der dukker op undervejs i løbet af sæsonen, også blevet genbrugt gang på gang på gang: Karriereskift, graviditet, alderdom, ungdom, halloween, jul, familieliv og så videre. Og ja, det er selvfølgelig det, mange familier er optaget af, men måden, det bliver skildret på undervejs i sæson 10 af Modern Family, virker temmelig tandløs og meget lidt original.

Modern Family drager paralleller til ens eget familiebillede

Her har vi eksempelvis Jay. Jay er den aldrende familiefar, spillet af Ed O’Neill (Vore værste år), som brydes med at have en ung og lækker kone (Sofía Vergara (The Three Stooges). Julie Bowen spiller Claire, den stærke og snarrådige husmor, som nu har fået et job i sin fars virksomhed. Der er Phil, som er den altopfindende og empatiske far – spillet af den altid sjove Ty Burrell (Finding Dory). En anden karakter er Cameron - eller bare Cam - som er den excentriske, men hjertelige onkel. Alle sammen skæve, men på sin vis troværdige karakterer, som du på en eller anden måde kan genkende fra din egen verden.

LÆS OGSÅ: 5 af de mest populære serier på Netflix og HBO Nordic lige nu

Tilsammen udgør de en skøn og mangfoldig gruppe, der på deres egen unikke facon viser, hvordan nutidens familiesammensætninger kan se ud. Og ja, de er selvfølgelig alle sammen i familie med hinanden på kryds og på tværs. Det er hele pointen med serien, og dén præmis holder stadig i seriens tiende sæson – hvis den da ikke bare er blevet mere aktuel her 11 år efter det første afsnit rullede hen over skærmen.

Stop mens legen er god


Modern Family

Hvis du derimod ikke har set noget af serien før, så kan du sagtens nøjes med at se de første fire til fem sæsoner. Derefter begynder kvaliteten at falde drastisk, og det gælder altså desværre også for den tiende sæson i rækken.

Heldigvis er afsnittene forholdsvis korte og enkle at se, så det kan også være, du bare er ude efter lidt nem og meningsløs underholdning. I så fald kan Modern Family stadig være et fint valg. Der er fortsat et par gode vittigheder med undervejs i sæson ti. Derudover er der også en vældig sød hund med i form af Jays franske bulldog, Stella. Den får også en del skærmtid i et af afsnittene, hvor Jay og Gloria tager Stella til dyrlægen, hvor Jay pludselig begynder at blive bange for at miste hans lille øjesten. Det er alt sammen værd at tage med, og er noget af det, der gør, at Modern Family sæson ti trods alt får en lunken anbefaling med herfra.

LÆS OGSÅ: Ny podcast: Kan Disney+ vippe Netflix af streaming-tronen?

Fakta om Modern Family sæson 10


Instruktører:
Manuskriptforfattere:
Medvirkende:
Antal afsnit:
Land:
Premieredato:
Dansk streamingtjeneste:

LÆS OGSÅ: Månedens serietip: 3 gode serier på C More

Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Anmeldelser