Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: ‘Moonbase 8’ er en utrolig jordnær komedieserie om astronauter

AfSteffen Lomholt Pedersen
25. november 2020
Foto: Moonbase 8/HBO Nordic

Del artikel

Der er dukket en ny komedieserie op på HBO Nordic med titlen Moonbase 8. Er den værd at bruge tiden på?


Moonbase 8

Tidligere på året udkom Space Force på Netflix. En ny komedieserie, der blandt andet har Steve Carell og John Malkovich på rollelisten. Steve Carell spiller her den firestjernede general Mark R. Naird, der har fået ansvaret for at etablere det amerikanske forsvars rumenhed.

I Moonbase 8 arbejder hovedpersonerne ikke for den amerikanske hær, men for rumfartsorganisationen NASA. Og selvom der er stor forskel på de to institutioner, så er der alligevel en del lighedstræk mellem de to serier. Castet i Moonbase 8 er dog noget mindre, hvor serien centrerer sig om om de tre astronauter Robert ‘Cap’ Caputo, Scott ‘Rook’ Sloan og Dr. Michael ‘Skip’ Henai.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Muppets Now' er god underholdning for børn men efterlader ikke meget til voksne fans

De tre astronauter lever på NASAs månebase-simulator i en udørk i Arizona, hvor de arbejder indædt på at kvalificere sig på deres første rigtige tur til månen. Livet på månebasen er dog ikke uden problemer, hvilket er hele seriens omdrejningspunkt.

Selv på jorden er livet i rummet svært


Måden, Cap, Rook og Skip vælger at tackle de forskellige problemer på, er dog ganske underholdende at følge, selvom nogle af deres metoder ikke lige er dem, man altid selv ville gå med. Her kommer vi dog samtidig også til en af de større forskelle mellem Moonbase 8 og Space Force. For Moonbase 8 er - til trods for emnet - væsentligt mere jordbunden end komedieserien fra Netflix.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Space Force afsnit 1+2

Hvor Space Force blandt andet byder på russiske spioner og aber i rummet, så er Moonbase 8 mere realistisk - selv når den forsøger at være fjollet. Astronauterne spiser rent faktisk noget, der ligner mad fra rummet, og de skal have deres dragter på, så snart de begiver sig uden for deres base. Serien er ikke nødvendigvis direkte autentisk, men har man en stærk interesse for rumrejse og verdensrummet kunne det være et ekstra trækplaster for serien her.

Ned i gear


Space ForceMoonbase 8Moonbase 8Space Force, SeinfeldFriends

Det er ikke nødvendigvis negativt, at handlingen er lidt langsommere i Moonbase 8. Det gør, at vi lærer vores hovedpersoner bedre at kende, og vi kommer et spadestik dybere ind i de tre astronauter, end vi ellers ville. Således erfarer vi blandt andet, at Skip er søn af en tidligere astronaut, der rent faktisk har været i rummet, og at Rook er den religiøse type, der gerne vil sprede Guds ord til resten af universet.

LÆS OGSÅ: 5 juleserier du bør se på Netflix

Det er faktisk næsten her, serien er bedst: i dialogen mellem de forskellige karakterer. Det er her, de fortæller om deres håb og drømme og om, hvorfor det netop er dem, som NASA skal vælge til den næste månemission. Her er serien god til at etablere en nærmest sørgmodig stemning, der binder de tre astronauter sammen, men det bliver altså uden det helt store grineflip undervejs.

Ikke godt nok


Moonbase 8

Præmissen til selve tv-serien med tre astronaut-aspiranter, der brydes med hinanden i et simuleret måne-habitat, er som sådan meget spøjs, men udførelsen er desværre ikke god nok.

LÆS OGSÅ: HBO Europe afslører castet til ny dansk serie

Vi så de første tre afsnit for at lave denne anmeldelse, og vi kommer nok ikke til at se de sidste tre. I stedet anbefaler vi, at man kaster sig over Space Force, The Orville, Truth Seekers eller måske For All Mankind, hvis det ikke partout skal være komik.


Fakta om Moonbase 8
Del artikel

Læs mere omHBO Nordic

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste