Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'The Nevers' skal tage en vanvittig drejning, hvis den pludselige skal blive dårlig

AfSilke Bennekow
12. april 2021
Anmeldelse: 'The Nevers' skal tage en vanvittig drejning, hvis den pludselige skal blive dårlig
Foto: The Nevers/HBO Nordic

Del artikel

Forstil dig så det victorianske London i slutningen af 1800-tallet. Mørk, farlig og fuld af mistænksomhed - og overnaturlige evner. Det er ikke muligt, tænker du?

En ny fantasyserie lander på HBO Nordic den 12. april og efter de første par afsnit, kan jeg melde, at den virker fremragende!


Miss Peregrine’s home for Peculiar childrenX-MenPenny Dreadful

Så skal du bare se den nye serie The Nevers på HBO Nordic. Jeg har fået lov til at smugkigge på de tre første (lange!) afsnit, og jeg er indtil videre mægtig begejstret.

Hvad vil serien?

På en ekspedition for at møde et ”besat” barn kommer Amelia og Penance op at slås med mystiske (og vanvittigt uhyggelige) mænd, som vil kidnappe barnet. Amelia slår dog en proper næve, for at sige det mildt, og her begynder vi at finde ud af, at der er tale om noget overnaturligt. Barnet er en af de Touched – en række tilfældige folk (primært piger/kvinder), der pludselig har fået evner af overnaturlig art. Ingen ved præcis, hvem der har evner og hvorfor, men som med alt nyt og anderledes er alle utrygge ved disse folk, og det er her ”Børnehjemmet” kommer ind. En sikker havn for de Touched.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i april 2021

Amelia og Penance har selvfølgelig begge evner – den ene kan se nogle sekunder ind i en potentiel fremtid, og den anden kan noget med udnyttelse af elektricitet og opfindelse af elektriske himstregimser. Man kan ane et bagvedliggende plot, som ikke ”kun” handler om at beskytte de Touched, men hvad dette er, ligger endnu hen i mørket. Det er tydeligt, at Amelia har en mission, men hvad denne er, ved vi endnu ikke.

Hvad skal vi forvente?


This is London. There is always more

Igen må man sige, at HBO ikke er bange for at spille med musklerne, når det kommer til dyrt opsatte serier. Der er ikke sparret på hverken kulissen, kostumet eller effekterne. Det er man ikke i tvivl om, når man ser The Nevers, og det er kun til seriens fordel. Der er karakterer som sindssyge Maladie, der myrder i flæng med sin egen bande af Touched, The Beggarking som styrer underverdenen, verdens værste doktor, en mystisk kvinde i rullestol i bedste Professor X stil og en flamboyant dekadent businessmand, som ser forretning i de Touched.

LÆS OGSÅ: Succesfuld BBC-thriller: Månedens serietip på C More

Og det hele foregår rundt om Amelia og Penance, der tydeligvis også har deres egen agenda at passe, og selvfølgelig alt imens den skumlende og semi-volddige politidetektiv Frank Mundi kigger dem kritisk over skulderen.

Hvordan undgår vi at dø af optur?

Nu skal man jo ikke sælge skindet, før bjørnen er selvdød af naturlige årsager, men serien skal virkelig tage en vanvittig drejning, hvis den pludselige skal blive dårlig.

Det er selvfølgelig set før, men indtil videre synes jeg virkelig ikke, man skal snyde sig selv for The Nevers på HBO Nordic.

Fakta om 'The Nevers'

Creator: Joss Whedon
Medvirkende: Laura Donnelly, Elizabeth Berrington, Amy Manson, Ben Chaplin, Brett Curtis, Anna Devlin, Martyn Ford og James Norton
Instrueret af Joss Whedon, David Semel og Zetna Fuentes
Genre: Action, Drama, Fantasy
Produktionsselskab: HBO og Mutant Enemy Productions
Premier: den 12. April 2021
Antal episode: 6. stk.

Del artikel

Læs mere omHBO Nordic

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste