Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Pointerne forsvinder men skuespillet er fantastisk i The Young Pope

AfRikke Havner Alrø
12. august 2020
Foto: The Young Pope/Sky TV

Del artikel

The Young PopeNetflix er en virkelig god serie. Og en virkelig dårlig serie.


The Young PopeThe Young Pope

Jude Law spiller rollen som den unge pave Pius XIII med det borgerlige navn Lenny Belardo, og det gør han meget overbevisende. Han stryger ind i Vatikanet i bedste rock’n’roll-stil med en smøg i mundvigen og mørke solbriller, der ville gøre sig bedre til en læderjakke end til pavelige kjoler (ja, jeg skrev kjoler, for det er nok det, der bedst beskriver dem).

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af The New Pope

Han interesserer sig ikke for at gøre tingene, som man plejer, men det betyder ikke, at han er nytænkende. Tværtimod er den unge pave ultrakonservativ. Han siger de mest uhyrlige ting, og man får faktisk ondt af de gamle kræfter, der skal prøve at styre ham.

Til tider kan man som seer virkelig ikke lide ham, og der har været øjeblikke, hvor jeg har været ved at stå af, fordi han er så usympatisk. En af hans gamle venner siger direkte til ham, at han opfører sig som et surt barn, og det er også rigtigt til tider. Men så lukker han en kænguru ud i Vatikanets have, hvor den hopper rundt og er så malplaceret, at man simpelthen er nødt til at se, hvad han finder på lige om lidt.

Det absolutte højdepunkt er, da han forbereder sig på at tale til kardinalerne og ifører sig sit rituelle gear til tonerne af ”I’m sexy and I know it”. Den lader vi lige stå lidt.


Fantastiske skuespillere


Søster Mary spilles af Diane Keaton, som vel ikke behøver nærmere introduktion. Søster Mary er en spændende person, der får mere dybde, som serien skrider frem. Hun lægger ud med at være 100 % loyal over for Lenny, men hun begynder efterhånden at tvivle på hans evner til at være pave. Især da de troende begynder at svigte kirken på grund af hans kontroversielle udmeldinger.

Hun er en mere troværdig karakter end Lenny, fordi hun ikke er lige så ekstrem, og man elsker hende lidt for at gå rundt med en sweatshirt med påskriften: ”I’m a virgin, but this is an old shirt”.

Silvio Orlando slår dem alle sammen


The Young Pope

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på TV 2 PLAY, Apple TV+, Viaplay, Xee, Dplay og C More

Voiello er politiker til fingerspidserne, og han har meget svært ved at samarbejde med sin nye chef. De har flere sammenstød i begyndelsen, og man bliver lidt i tvivl om, hvem man skal holde med. Men så skruer Voiello op for en mesterlig følsomhed bag den korrekte facade, og man er nødt til at overgive sig.

Orlandos præstation er overraskende rørende, og han alene er grund nok til at se serien. I de afsnit, hvor han ikke er så meget med, savner man ham som seer. En sand breakout character.

God eller dårlig?


På den anden side er der også nogle mærkelige ting, som man ikke forstår pointen med. Én ting er kænguruen. Det er surrealistisk at se den hoppe rundt i Vatikanets have, men så er det heller ikke værre.

Det er til gengæld en skør sidehistorie om den unge smukke grønlandske statsminister, som flirter med paven og danser rundt i Vatikanet som en anden Audrey Horne; ”Ja, jeg ved godt, at jeg er lækker,” siger paven til hende … Det er meget underligt. For slet ikke tale om, at de fleste grønlændere nok ville undre sig over at se Grønland fremstillet som et katolsk land.

LÆS OGSÅ: Ulrich Thomsen medvirker i The New Pope med Jude Law og John Malkovich

Jeg må nok i sidste ende overgive mig til serien og sige, at den på trods af sine fejltrin er ret god. Forvent ikke perfektion, når du ser den. Forvent mange skøre sidehistorier. De behøver ikke ødelægge selve hovedhistorien om en ung pave, som faktisk er ret spændende.

Og skuespillet alene gør den bestemt værd at se. Den er tilgængelig på Netflix. Efterfølgeren, The New Pope, kan ses på C More.


Fakta om The Young Pope


Instruktør:
Manuskriptforfatter:
Medvirkende:
Antal afsnit:
Land:
Produktionsår:
Dansk premieredato:
Dansk streamingtjeneste:

LÆS OGSÅ: Schitt’s Creek får dansk premiere på C More

Del artikel

Læs mere omNetflixC More

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste