Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'The Recruit' har gode intriger, men overspiller sin hånd

AfDaniel Lindekilde Engberg
19. december 2022
The Recruit anmeldelse
Foto: The Recruit/Courtesy of Netflix © 2022

Del artikel

'The Recruit' er en klassisk spionthriller med et lettere komisk twist, men den overspiller til sidst sin hånd.

Den nyligt ansatte advokat i CIAs juridiske afdeling, Owen Hendricks (Noah Centineo), finder hurtigt ud af, hvordan tingene fungerer hos CIA. Alle dækker deres egen ryg og er ikke de mest kollegiale mennesker for at sige det mildt.

Første opgave er rent slavearbejde - pålagt uretfærdigt af to kollegaer, der ikke selv gider udføre den. Tusindvis af breve med trusler er sendt til CIA, og Owen skal afdække, om der er hold i dem. Han falder over et brev fra Maxine Meladze (Laura Haddock), der truer med at afsløre samtlige agenter i Rusland og Hviderusland. En trussel, der viser sig at kunne ende med den største skandale i CIAs historie.

Herfra tager The Recruit fart med en verdensomspændende rejse fyldt med farer både indenfor og udenfor agenturet.

En masse intriger


The Recruit

En stor del af humoren kommer ikke fra Owens inkompetence, men fra både mangel på erfaring og en vis naivitet omkring, hvordan CIA opererer. Når Owen derfor støder sammen med folk, der har styr på alt, giver det ofte anledning til at trække på smilebåndene.

CIA bygges godt op som arbejdsplads, og et af de mere underholdende aspekter af serien er, hvordan Owen lærer at navigere en arbejdsplads, hvor ingen for alvor stoler på hinanden, og selv det mindste stykke arbejde kræver en gennemgang af nærmest kafkaske procedurer.

Ikke det store actionbrag, den siger, den er


Et andet sted, hvor serien kommer til kort, er et lettere påduttet romanceplot med Owens ekskæreste og samlever Hannah (Fivel Stewart). Det bidrager ikke rigtigt til noget ud over at prøve at få en mere personlig historie koblet til hovedplottet.

På trods af manglende action og et lettere overflødigt romanceplot, excellerer serien i sin historiefortælling af den klassiske spionthriller-genre. Der er godt tempo, rytme og udfoldelse af det dybe kaninhul, Owen er hoppet ned i. The Recruit genopfinder ikke den dybe tallerken, men hvad den gør, gør den underholdende. Det er bare ærgerligt, at den slutter, som den gør.

Close, but no cigar


Serien overspiller dermed sin hånd i forhold til, at den gerne vil have seerne til at følge med i flere sæsoner. Hvis hver sæson var sin egen historie, kunne det overvejes, men den har allerede kogt nok suppe på første sæsons historie til, at en anden sæson vil være en ret tynd affære.

Karaktererne har ikke nok kød på kroppen til at kunne opretholde serien i flere sæsoner. Og når det netop er plottet og dets udfoldelse, der gør serien værd at se, er det ærgerligt, at der ikke kan blive sat et ordentligt punktum.

Fakta om 'The Recruit':
Instruktør: Julian Holmes, Alex Kalymnios, Doug Liman & Emmanuel Osei-Kuffour
Manuskriptforfatter: Geroge V. Ghanem, Alexi Hawley, Hadi Nicholas Deeb, Maya Goldsmith, Niceole R. Levy & Amelia Roper
Medvirkende: Noah Centineo, Laura Haddock, Aarti Mann, Colton Dunn, Vondie Curtis-Hall, Fivel Stewart, Daniel Quincy Annoh, Kaylah Zander, Kristian Bruun m. fl.
Antal afsnit: 8
Land: USA
Produktionsår: 2022
Dansk premieredato: 16. december 2022
Dansk streamingtjeneste: Netflix

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste