Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Star Trek: Discovery' samler sig i fjerde sæson

AfChristian Achton Friis
24. marts 2022
StarTrek / Sæson 4 / Anthony Rapp som Stamets og Sonequa Martin-Green som Burnham / Foto: Paramount+ original series STAR TREK: DISCOVERY : Michael Gibson/ViacomCBS © 2021 ViacomCBS. All Rights Reserved.

Del artikel

Endelig er anmelderen igen lidt glad for helheden i denne lækre hyper-sci-fi-serie.


Star Trek: Discovery

Og endelig fik de ryddet op i dette ellers meget ambitiøse nye skud på stammen fra den kæmpe franchise.

Serien er blevet forlænget, så hvis de i femte sæson skruer endnu mere de rigtige steder, bliver jeg endnu gladere.

Mystikken i rummet


The Walking DeadThe Good Wife

Michael er kvinde og samler mandskabet omkring sig i både følelsesrelationer, videnskabligt nørderi og taktiksamtaler. USS Discovery er igen en del af Føderationen og besidder en teknologi, der gør skibet til det absolut hurtigste i denne del af universet. Derfor sættes netop dette skib til at løse mysteriet om den nye store trussel i galaksen. Noget der er 15 lysår stort og smadrer planeter.

Hvad er det, hvor kommer det fra, og hvordan stoppes dette fænomen? Burnham og USS Discovery er på sagen, der først finder sin løsning helt uden for galaksen.

God balance


Star Trek: Discovery

Mysteriet opklares med en god fremdrift og løsningen er passende til dramaet. Den spænding, der bygges op og den hemmelighed, der skal afdækkes følges ad. Og det er en dejlig balance at se i denne serie.

Det meget flotte grafiske design finder sig til rette, når plottet er episk ambitiøst og velfortalt. Musikken understøtter og overtager ikke. Og de små pauser med smutture ned til hverdagslivet på forskellige planeter bliver igen en charme.

Endelig noget nyt


Den har renere linjer, og der er blevet ryddet op i ideerne. Således står den frisk i stedet for forvirrende. Den er fokuseret frem for springende, og den tilfører nu Star Trek-universet noget, der måske har manglet.

Hovedkarakteren kaptajn Michael Burnham følger vi gennem sæsonerne fra superskarp, men rimelig autonom rum-teoretiker til mellemleder, der redder tid og solsystemer, og nu til kaptajn, der får ansvar for alt liv i galaksen. Vi følger hendes udvikling hen mod at blive en legendarisk kaptajn, noget vi i andre Star Trek-versioneringer kun hører om.

Grundig oprydning


Star Trek: Discovery

Første sæson var faktisk god, men blev forstyrret af for mange gode ideer, der var næsten ikke plads. Det blev lidt stakåndet, og historien landede ikke helt. Men ellers var det fed start. I anden sæson var opbygningen god, men afslutningsvis blev mysteriets løsning for triviel. Og der kom alt for mange følelsesladede scener med, der tog fokus fra plot og filosofierne.

I tredje sæson knækkede fokus helt med ret mange forstyrrende karakterer, ret meget lommefilosofi om følelser, unødvendige plothuller og tidsforbrugende sidehistorier. Derfor er det overraskende og rigtig dejligt, at der nu er blevet ryddet næsten op.

Den kæmpe franchise


Der er stadig ambitioner og gang i biksen, men det er stort set umuligt at videreføre og udvikle så stort et materiale, uden at nogle fans bliver skuffet. Især i Star Trek-verdenen er tilhængerne meget hardcore.

Følelserne er store, når der kommer nyt. Og hos de dedikerede er stemingen ikke god, når der snakkes om Star Trek: Discovery. Denne gren af historien tager mange friheder i moderniseringen af konceptet, men det kan være, de er ved at få styr på det.

Vurderingen


Star Trek: Discovery

Her blev den så delt op i to dele med et på måneders mellemrum i udgivelsen. Og episoderne er endda kommet lidt ujævnt til DK.

Men nu ligger det hele der, klar til dig. Jeg giver den tre hjerter her, men fire kunne godt være på tale, den er tæt på.

Fakta om 'StarTrek' sæson 4

Titel: Star Trek: Discovery
Manuskript mm: Bryan Fuller, Alex Kurtzman
Medvirkende: Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, mfl.
Antal afsnit: 13
Land: USA
Produceret: 2021
Dansk premiere: December 2021
Streamingtjeneste: Paramount+

LÆS OGSÅ: Serien 'Halo'der er baseret på det ikoniske X-Box spil får premiere 24 marts på Paramount+

LÆS OGSÅ: Se traileren: Jeff Daniels som politichef i ny dramaserie fra Paramount+

LÆS OGSÅ: Dengang far så sci-fi: 5 serier, der maxer ud på nostalgien

Del artikel

Læs mere omParamount Plus

Andre Serier | Anmeldelser