Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Ted Lasso' giver plads til alvor og dybde

AfChristian Achton Friis
7. oktober 2020
Ted Lasso Emmy
Foto: Apple TV+

Del artikel

Ted Lasso på Apple TV+ indeholder mere drama end komik. Få anmeldelsen her.


Ted Lasso Emmy
Jason Sudeikis som Ted Lasso i 'Ted Lasso' på Apple TV+
Foto: Apple TV+

Serien Ted Lasso på Apple TV+ er en rigtig sympatisk serie. Den er nok ikke en komedie, som det ellers hedder sig i beskrivelsen, men mere et humoristisk drama med en let tone.

LÆS OGSÅ: 5 gode korte serier du kan nå at se i din efterårsferie

Man kunne også kalde den en feel good-serie om fodbold eller måske en satire over forholdet mellem USA og UK. Ted Lasso er i hvert fald svær at sætte helt i bås, men den lander et godt sted og kan anbefales.

Original præmis i Ted Lasso


Ejeren, Rupert Mannion (Anthony Head; Buffy og Little Britain), må efter en skilsmisse overdrage klubben til sin ekskone Rebecca Welton (Hannah Waddingham; Game of Thrones og Sex Education). Hun beslutter sig hævngerrigt for at køre klubben i sænk og dermed pine sin tidligere mand.

LÆS OGSÅ: Nye serier i oktober: Mere The Mandalorian, drama på DR og nyt afsnit af The Walking Dead

Derfor hyres der en ny træner, der intet ved om fodbold, men kun har erfaring fra amerikansk college-football. Scenen er sat og en lidt kunstig, men dog original præmis, lader handlingen folde sig ud.

Ted Lasso har dybde


SNLHorrible Bossesfish out of water-

Han begår de første mange dødssynder som at kalde spillet soccer (sportens amerikanske navn), tage fejl af antallet af spillere på banen, deres funktion og placering. Klubbens spillere og byens fans hader ham med det samme; helt efter hensigten. Men han er også en helt ukuelig optimist i liga med Kimmy fra The Unbreakable Kimmy Schmidt.

Han er mester i at overraske og afvæbne de interne modstandere og en ret ferm psykolog, når det kommer til stykket. Og det er vigtigt, for intrigen i fortællingen kan kun fungere, hvis hans person indeholder troværdige mængder evne til at redde situationen. Det er jo det han skal – i bedste David mod Goliat stil – nemlig vinde til sidst.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i oktober: Opfølger til The Haunting of Hill House, Star Trek og masser af krimi

Hvad han eller andre så vinder, vil jeg ikke afsløre. Denne umiddelbart flade karakter får godt med dybde gennem episoderne. Han citerer høj og lav i sine peptalks; store filosoffer og popkunstnere, der viser et vid og en bredde, der er forfriskende i denne slags serie. Der er også en sorg et sted og en forklaring på hans personlige kamp.

Fodbolden i Ted Lasso


I stedet fokuseres der på holdet, dynamikken, livet i omklædningsrummet, personhistorierne og ejerkredsen. Jeg elsker den ærkeengelske Roy Kent (Bret Goldstein; Derek og Adult Life Skills) og den ferske Jamie Tartt (Phil Dunster; Strike Back og Judy).

LÆS OGSÅ: Månedens serieanbefalinger: Star Wars-serie, Mildred Ratched og Chris Rock i Fargo

Der er flere dejlige typer i spil, der giver et godt fokus på dramaet. Kulturen omkring sporten bruges i intrigen og driver handlingen frem, hvilket giver god mening. Jeg bliver dog lidt forvirret over, hvem der skal se denne serie, hvem der er målgruppen. Der masser af fodboldliv i Ted Lasso, men jeg ser ikke en superfan blive ramt her.

Komediedramaet Ted Lasso


Men det er mere en dramaserie i den lette ende med komiske indslag. Jeg grinede ikke højt en eneste gang, og det var helt fint. Og der er ikke åbenlyse punchlines og optrin.

LÆS OGSÅ: Norske ’Beforeigners’ får en sæson 2

Dermed bliver der plads lidt mere alvor og dybde. Det har Ted Lasso i sin person og serien i sin helhed, fordi stort set alle karakterer rykker sig. Denne serie giver noget mere, end den umiddelbart giver sig ud for, og man skal se den hele for at få denne oplevelse.

Mellem stolene


Ted Lasso

Serien Ted Lasso er altså mange ting. I sidste ende er det både en fordel og en ulempe. Jeg tror den kommer til at sætte sig mellem nogle stole, hvor den ikke rigtig får fat.

Anden sæson er bestilt af stenrige Apple TV+, så lad os håbe den får vinger. Jeg havde en fin oplevelse.


Fakta om 'Ted Lasso'


Titel:
Manuskript mm:
Medvirkende:
Antal afsnit:
Land:
Dansk premiere:
Streamingtjeneste:

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Ind i mørket' bør tage stilling til kilderne

Del artikel

Læs mere omApple TV+

Andre Serier | Anmeldelser