Serier | Anmeldelser

Top of the Lake - Anmeldelse af sæson 1

AfKim Sørensen
21. april 2016

Del artikel

https://imgix.vielskerserier.dk/2016/03/4-hjerter.jpg

Normalt er denne type serie, ikke standard for hvad jeg BARE må se når jeg roder rundt i diverse streaming tjenester eller søger på Google for at støve nye serier op, jeg kan blive afhængig af.


Jeg forelskede mig heller ikke i den ved første afsnit men jeg vil sige, at den arbejdede sig ind på mig og rent faktisk gjorde den det ret svært for mig, at lægge den fra sig igen.


Handlingen udspiller sig i en lille by kaldet Laketop i New Zealand, hvor kriminaldetektiven Robin Griffin (Elisabeth Moss) leder efterforskningen af en forsvundet og gravid 12 årig pige, som hedder Tui.


topofthelake_robin

Byen er fyldt med hemmeligheder, ganske som vi kender det fra serier som Twin Peaks og der er da også visse ligheder når man kigger på de skæve og bizarre persongallerier i begge serier.


Den mest nævneværdige i Top of the Lake må være Holly Hunter, som spiller en slags spirituel leder for en sekt bestående af kvinder, som har problemer og søger at genfinde sig selv ved toppen af et bjerg i byen.


Den temperamentsfulde Matt Mitcham (Peter Mullan), som er en slags berygtet gangsterboss i byen og hans sønner er også nogle ret underholdende bekendtskaber.


Der er rigeligt med drama og spænding i serien, omend det til tider godt kan gå en kende langsomt. Jeg var dog rigtigt godt underholdt og specielt Elisabeth Moss leverer en rigtig god performance i hendes rolle som den ihærdige kriminaldetektiv, som vanen tro også har sine dæmoner.


Se trailer:


Sæson 2 skulle efter sigende være på tapetet her i slutningen af 2016 eller starten af 2017, hvorfor jeg synes at denne anmeldelse var på sin plads.

Du kan se sæson 1 af Top of The Lake på HBO nordic.

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser