Serier | Nyheder

Første danske HBO-originalserie får premiere

AfLine Traberg
9. december 2019

Del artikel

Så skete det! Danmark har meldt sig på banen med dramaserien Kamikaze som den første danske HBO Europe-originalserie.

Kamikaze er baseret på Erlend Loes roman Muleum, og den handler om en 18-årig fandenivoldsk, hypnotisk charmerende hovedkarakter Julie og hendes eksistentielle kamp tilbage til livet efter at have mistet alt.

FÅ HBO MED DIT MOBILABONNEMENT

Stærk kvinde-trio bag første danske serie på HBO


KamikazeHBO EuropeKamikaze Små UlykkerBankerot Borgen


Universel og rørende fortælling


Kort efter sin 18-års fødselsdag får Julie en SMS fra sin far. Lige efter SMS’en er sendt, dør hendes forældre og bror på tragisk vis i et flystyrt i Uganda. Alene tilbage står Julie med et kæmpe palæ, dyre biler og mange af de ting, andre kun drømmer om: ungdom, skønhed og penge – masser af penge.

Manuskriptforfatter Johanne Algren siger om serien: ”Jeg tror, det er sjældent, at man føler sig så tilknyttet, forbundet og dybt rørt af et materiale, der ikke oprindeligt er ens eget.” Det bliver spændende at se, hvordan Algren lykkes med at formidle dette stærke drama – vi venter i hvert fald i spænding.

Serien er dog ikke kun lokal for os danskere, for serien bringer seerne på en tur rundt i verden på lokationer som Seoul, Mexico, London og Sahara. Instruktør Annette K. Olesen beskriver historien som ”kombinationen af en universel fornemmelse af afgrundsdyb meningsløshed, den klassiske coming-of-age fortælling og en knastør, skarp og livsbekræftende humor.”

Høj nordisk kvalitet på HBO


KamikazeGöstaBeforeignersBjörnstadUtmark

Kamikaze (8 episoder) får premiere i alle lande, der hører under HBO Europe.

LÆS OGSÅ: 5 gode serier på HBO Nordic i december

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Watchmen afsnit 7

Del artikel

Læs mere omHBO Nordic

Andre Serier | Nyheder