Serier | Guides

5 x luksus-sci-fi-serier du skal se frem til i 2022

AfChristian Achton Friis
16. februar 2022
Foto: Raised By Wolves Sæson 2, SD12 Ep 201, Scener: 135, 125, 129
Foto: Raised By Wolves Sæson 2, SD12 Ep 201, Scener: 135, 125, 129

Del artikel

Glæd dig. 2022 bliver et fantastisk sci-fi-år.


Raised By Wolves sæson 2Ridley Scott står bag denne vision, hvor jorden ude i fremtiden er gået halvt under efter en voldsom krig. Nogle flygter til en anden fjern planet, og her ligger seriens fokus.

Det er en planet og en flok karakterer med mange overraskelser i ærmet. Kolde billeder af et uvenligt, men nødvendigt sted.

Danske Amanda Colin er i centrum som Mother – en androide med mange lag, der passer på en børneflok. I første sæson fik vi så mange twists i plottet, at anden sæson har al mulig grund til at blive fed. Raised by Wolves er en oplevelse af en anden verden.

Westworld sæson 4Feinschmecker-sci-fi fra øverste hylde af den anden Nolan-bror; det lyder godt og er godt.

Der er mange meninger om Westworld, fordi den transformerer sig fra sæson til sæson. Den er nærmest ugenkendelig i spring, og denne kommende fjerde sæson bliver, at dømme efter cliffhangeren fra tredje sæson, igen et sceneskift.

Kryptisk, tænksom og dystopisk vil jeg kalde WestWorld.

Star Wars: Obi-Wan KenobiVi får nu mere Ewan McGregor i en Star Wars-setting. En miniseries på seks episoder, hvor jeg forventer masterclass i kamp med lyssværd, hele vejen. Men også med fokus på et par karakterer, der kan få mere dybde og episk plads i dette kæmpe univers.

Det bliver altså fedt. Og det er ikke det hele. I år er der også premiere på Star Wars: Andor og en tredje sæson af The Mandalorian er på vej i efteråret.

Hvis niveauet holder alle steder, bliver vi altså storforkælet med Star Wars i 2022.

Stranger Things sæson 4Man må vente på de gode lunser. Folkene bag Stranger Things har ikke travlt, men fjerde sæson kommer endelig i år.

80’er-nostalgien er ført helt igennem. Først ét monster, så flere monstre, så et større monster, og nu ser det ud til, at vi får noget forhistorie og måske en ny lokation.

Fuldstændig som i 80’ernes bløde horrorfilm. Det er en fryd at se noget så gennemført. Jeg er stor fan.

Foundation' sæson 2Om Dune eller Foundation er den største sci-fi-fortælling nogensinde, får vi nok aldrig helt på plads, men det er en af de to. Og ja, også større end Star Wars.

I Foundation er vi ca. 48.000 år ude i fremtiden i et kolossalt galaktisk rige, der er spået til at gå under. Herskerne og masserne reagerer, og det er superepisk sat op.

Første sæson var bjergtagende, og nu kommer anden af i alt otte planlagte sæsoner. Puha, jeg glæder mig til mere.

Men der er mere i posen med sci-fi


Star Trek: PicardStar Trek: Strange New WorldsHALO

I sci-fi-afdelingen kan du i år også finde hele den afsluttede The Expanse, seks dejlige og rustikke sæsoner med rum-action på Prime Video. Og Nevers, en Joss Whedon-serie, der er sci-fi på sin egen meget opfindsomme måde – anden sæson kommer her i ’22 på Netflix.

I 2023 er der allerede lovet gode ting. Glæd dig til Dune: The Sisterhood, som jeg er ret sikker på først er færdig næste år. Og så er Ridley Scott på vej med både en Blade Runner-serie og en Alien-serie. Der er ingen smalle steder for sci-fi-fans de næste par år.

LÆS MERE: De bedste Netflix-serier til dig der elsker sci-fi
LÆS MERE: Robotter, rumvæsener og rigtige FBI-filer: De 5 bedste sci-fi-serier nogensinde
LÆS MERE: 10 ting, du (måske) ikke vidste om Stranger Things

Del artikel