Serier | Guides

Bryllupper og begravelse: 6 gode dramaserier du bør se på Viaplay

AfBuster Kristensen
19. oktober 2020
Foto: Viaplay

Del artikel

Hvilke gode dramaserier bør du se i dette efterår på Viaplay?Elsk mig


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/09/LoveMe_s2_DK_Packshot.jpg
Foto: Elsk mig sæson 2/Viaplay

Elsk mig er en svensk, romantisk dramaserie og følger overlægen Clara, der har et pessimistisk syn på kærligheden. For singlen Clara er karrieren i højsædet, og hun ser ned på den moderne online-dating-kultur og den overfladiske Tinder-kultur. Da Clara møder den ihærdige bejler Peter, bliver hendes kyniske kærlighedssyn udfordret.

Samtidig følger serien Claras familiemedlemmers kærlighedsaffærer og romancer. Claras forældre har været sammen i fyrre år. Moren Kersti er syg og sengeliggende, mens faren står trofast ved hendes side. Forældrenes traditionelle forhold står som modsætningen til Claras pessimistiske og forventningsløse syn på kærligheden, men også de bliver udfordret, da Sten møder en ny kvinde.

I rollen som Clara ses Josephine Bornebusch (Welcome to Sweden, Solsidan), mens Sverrir Gudnason (Badehotellet, Borg) spiller det charmerende bekendtskab Peter.

LÆS OGSÅ: Nye serier i oktober: Mere The Mandalorian, drama på DR og nyt afsnit af The Walking Dead

Elsk mig er et stærkt, rørende og kærligt portræt af en desillusioneret kvinde, der er blevet kynisk og pessimistisk af den moderne verdens overfladiske og fraværende dating-kultur.

Begge sæsoner af den svenske serie kan streames på Viaplay.

Four Weddings and a Funeral


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/01/Four-weddings-3.jpg
Foto: Viaplay

90’erne var på mange måder romcom-genrens guldalder, og Four Weddings and a Funeral fra 1994 med Hugh Grant, Andie MacDowell og Kristin Scott Thomas i hovedrollerne er en af genrens helt store sværvægtere.

Nu er mega-hittet tilbage igen – nu som en amerikansk dramaserie. Historien lyder genkendelig. Fire venner samles igen til et storslået bryllup, men da brudgommen ikke kan gennemføre, kastes de alle ud i tumultarisk år med glæder, sorger, bryllupper og en enkelt begravelse.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Når 'The Good Place' sæson 3 samme højde som sæson 1?

I den nye 2019-udgave foregår historien i London. Vennerne spilles af Nathalie Emmanuel (Game of Thrones), Nikesh Patel (London Has Fallen), Rebecca Rittenhouse (Once Upon a Time in Hollywood) og John Reynolds (Stranger Things) og er bl.a. skabt af Mindy Kaling (The Office U.S.)

Four Weddings and a Funeral består af en enkelt sæson, der kan streames på Viaplay.

Hånd i hånd


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/02/HIH2-AFS01_006_Bastian_Schi%C3%B8tt-1024x576.jpg
Foto: Hånd i hånd sæson 2/Bastian Schiøtt/Viaplay

Hånd i hånd er en dansk komedieserie, der er produceret af Viaplay. Den tager fat i parforholdets faser og portrætterer livet i tosomhed med kærlighed og humoristiske situationen, som mange seere vil kunne spejle sig i.

Lise og Anders går til ægteskabsrådgivning. Siden de mødte hinanden og blev stormende forelskede er kærligheden ligeså stille løjet af, og blevet erstattet af hverdagens problemer med børnegylp, svigerforældre og praktik. De to forsøger derfor at samle deres parforhold op og starte på en frisk.

Serien er instrueret af Nikolaj Steen (Manden med de gyldne ører) og har Ditte Ylva Olsen (Dicte) og Esben Dalgaard Andersen (Bedrag) i hovedrollerne som Lise og Anders.

LÆS OGSÅ: Kirsten Birgit vender tilbage med nyt program på TV 2 PLAY

Derudover indebærer Hånd i hånd et glædeligt gensyn med Birthe Neumann (Festen, Badehotellet) og Tommy Kenter (Fukssvansen, Gidseltagningen) i rollerne som Anders’ forældre.

Hånd i hånd består af to sæsoner.

Outlander


https://imgix.vielskerserier.dk/2018/11/Outlander.png
Foto: Outlander / Viaplay

Outlander havde premiere i 2014, og den stort anlagte fantasy-dramaserie har høstet meget ros og anerkendelse for dens vellykkede filmatisering af Diana Gabaldons bogserie af samme navn. Siden er Outlander vendt tilbage igennem fem sæsoner, hvoraf den seneste havde premiere i februar i år.

Seriens omdrejningspunkt er sygeplejersken Claire Randall, der i 1945 efter at have tjent som sygeplejerske i krigen besøger den skotske by Inverness. Hun besøger et fortidsminde sammen med sin mand, hvor hun pludselig bliver kastet tilbage i tid til året 1743. Her tilslutter hun sig en skotsk klan og deres kamp mod den britiske overmagt.

LÆS OGSÅ: Hvis du blev ramt af 'I May Destroy You' og 'Unbelievable' bør du også se 'Beartown'

Outlander er skrevet af kvinden bag bogserien i samarbejde med Ronald D. Moore, der bl.a. også var hovedforfatter på Star Trek: The Next Generation. I hovedrollen som Claire Randall ses irske Caitriona Balfe (Le Mans ’66).

Alle fem sæsoner af Outlander kan streames på Viaplay.

Zac and Mia


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/05/ZacandMia1_cover.jpg
Foto: Zac and Mia/Viaplay

Zac and Mia er ligeledes en serie, der bygger på en bog. Denne gang en roman af den australske ungdomsforfatter A.J. Betts, og serien omhandler nogle tunge, vigtige emner.

Zac og Mia er to teenagere, der møder hinanden på et hospital. De to, der ikke umiddelbart har noget til fælles, kæmper begge to en indædt kamp mod kræft. Da de er de eneste unge på afdelingen finder de dog snart trøst og råd hos hinanden og udvikler et stærkt bånd og venskab. Og måske mere til.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Ulven kommer' afsnit 1 minder om ubehagelig dansk film

De to teenageres sammenflettede kamp for overlevelse fortælles i en både sød, trist og rørende historie om de svære ungdomsår. De to hovedroller spilles af Anne Winters (Døde piger lyver ikke) og Kian Lawley (Guilty Party).

The Affair


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/09/TheAffair_S05_packshot.jpg
Foto: The Affair sæson 5/Viaplay

Den sidste serie på listen er den prisbelønnede The Affair, der bl.a. vandt en Golden Globe for bedste TV-drama i 2015. Siden har serien gået sin sejrsgang gennem fem sæsoner, før den endeligt satte sidste punktum i 2019.

Serien følger en række forskellige karakterer og deres indbyrdes forhold og dykker ned i de psykologiske aspekter ved deres udenomsægteskabelige eskapader. I første sæson er den fallerede forfatter Noah Solloway, der er gift med Helen, som han har fire børn med. På en ferie møder han servitricen Alison, og de indleder et forhold bag om Helens ryg.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Close Enough' lander alligevel et stykke fra mål

På rollelisten er bl.a. Maura Tierney (The Good Wife), der modtog en Golden Globe for sin rolle som Helen Solloway, hvis mand, Noah, spilles af Dominic West (The Wire). Serien er skabt af Sarah Treem, der også stod bag den populære House of Cards.

Alle fem sæsoner af The Affair findes på Viaplay.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Ted Lasso' giver plads til alvor og dybde

Del artikel

Læs mere omViaplayoutlander

Andre Serier | Guides

Mest læste