Serier | Guides

HVORDAN KAN DU GØRE DET MOD MIG? De fem mest skuffende sæsonfinaler

AfBrian Mogensen
15. juli 2021
true blood
Foto: True Blood / HBO Nordic

Del artikel

Der er intet så skuffende som en dårlig afslutning på en god serie. Desværre sker det lidt for ofte. Her har vi samlet de fem mest skuffende sæsonfinaler.

En god serie er som en god ven. I har været gennem tykt og tyndt, godt og ondt, og du ved, at du bare lige skal løfte fjernbetjeningen, så er du i utroligt godt selskab.

Derfor kan det også knuse dit hjerte, når din ven forråder dig, og stikker af med din kæreste, stjæler din bil eller poster billeder på sociale medier af dig i en kompromitterende situation (Jeg vil ikke snakke om det!).

Så står du bare tilbage med åben mund og polypper, og du begynder at tænke på, om venskabet overhovedet var ægte på noget tidspunkt.

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: 3 gode serier du skal se i juli

Sådan er det også med de serier, der slutter på en skuffende måde. Du begynder at tvivle på, om de overhovedet var gode til at begynde med. Måske er det bare dig, den er gal med.

Her er fem serier, hvor der slet ikke er nogen tvivl om, at det ikke er dig, den er gal med. For hver af disse fem finaler har på den ene eller anden måde sjoflet sig gennem de sidste linjer og skuffet publikum på det groveste. Til trods for, at kvaliteten stort set til det sidste var helt i top.

LÆS OGSÅ: SKAM JER! De 5 værste serier i TV-historien

Og nej. Game of Thrones er ikke med på listen. For det sh*tshow spredte sig ud over hele sæsonen, og her snakket vi om et enkelt sidste afsnit.

5) Girls

Supergode serier til kvindernes kampdag
Fra venstre til højre: Jessa Johansson (Jemima Kirke), Marnie Michaels (Allison Williams), Hannah Horvath (Lena Dunham) og Shoshanna Shapiro (Zosia Mamet) i 'Girls' på HBO Max.
Foto: HBO Max

Girls tog verden med storm, og Lena Dunham kom totalt ud af det blå med serien om de fire, der har vundet en nærmest endeløs række af priser.

Det er absolut fortjent, for serien var både sympatisk og velskrevet, og en stærk rollebesætning var med til at sikre, at der var nok at tage fat på.

Men i sidste afsnit af sæson seks var det ligesom, at alt andet end hovedpersonen Hannah var lidt lige meget. Endnu værre var det dog, at finalen faldt lige lukt i det hul, som serien havde formået at styre udenom i seks sæsoner.

LÆS OGSÅ: Stream and Chill: Kate Winslet er stjernen i 2021’s (måske) bedste serie

Der var ikke meget forudsigeligt ved serien, før de sidste minutter, og kombineret med et sært hop i tiden, der kun tjener til at flette seriens start sammen med slutningen, gennem en graviditet, bliver det en underlig rodet affære, der virker håbløst letkøbt i forhold til det niveau, vi ellers var blevet vant til.

4) Trueblood

https://imgix.vielskerserier.dk/2019/07/TrueBlood_s6_AlexanderSkarsg%C3%A5rd_EricNorthman_KristinBauervanStraten-Pam-SwynforddeBeaufort-1024x683.jpg
Foto: True Blood / HBO Nordic

Sookie har gennem hele serien kæmpet for at være sin egen kvinde i en verden af den ene overnaturlige skabning efter den anden, og Anna Paquin har gjort det godt, fra start til slut. Eller næsten…

Til sidst bliver hun igen reduceret til den uselvstændige pige, der blot er der for at tilfredsstille vampyren Bills behov. For han tvinger reelt set Sookie til at tage ham af dage, mod hendes vilje, fordi det er det, HAN vil.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i juli 2021

Hans livssyn er dog markant anderledes end Sookies, og det bliver skåret ud i pap i de sidste rodede minutter af True Blood, der på ingen måde retfærdiggør noget som helst.

3) Lost

bedste amerikanske serier 00'erne
Foto: Lost / ABC / Mario Perez / Dominic Monaghan

Ligesom Girls havde Lost gjort sine seere forvænt med et niveau, som den simpelthen ikke levede op til.

Serien om de overlevende på øen havde ellers været gennem både op og nedture, og de mange fans var helt bevidst om, at de ikke fik svar på alle spørgsmål. Det er jo som oftest ét af de mest stærke træk ved en mysterium-serie: at lade folks egen fantasi arbejde for dem.

LÆS OGSÅ: Stream and Chill: High fashion, kokain og Ewan McGregor udgør en skøn treenighed i ‘Halston’

Her ramte finalen helt forkert. Nok primært fordi mange fans havde forventet meget mere end den forholdsvist simple slutning, de fik.

2) Dexter

https://imgix.vielskerserier.dk/2020/10/jul_dexter.jpg

Når nu logik og analytisk tankegang har været i fokus gennem hele serien, så bliver Dexters sidste handlinger i serien uforståelige. Og det er enormt farligt for en serie, der i DEN grad har været baseret på seernes forhold til hovedpersonen.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på streamingtjenesterne i juli

Ikke desto mindre er Dexters handlinger i sæsonfinalen helt og aldeles uforståelige, og det værste er næsten, at det åbenbart hele tiden har været planen, at Dexter skulle ende sådan.

1) How I Met Your Mother

https://imgix.vielskerserier.dk/2018/09/Billede-2-Barney.jpg
Foto: How I Met Your Mother / Netflix

I ni sæsoner har How I Met Your Mother sat nye standarder for sit-coms. Den har leget kispus med kronologien, og den har turdet lege med formatet. Men vigtigst af alt er, at seriens hovedpersoner har udviklet sig.

De er blevet mere modne og voksne. Og seerne har fået bevis på, at selvom man har fejl og mangler, kan man godt vokse og blive et bedre menneske.

LÆS OGSÅ: Jared Harris spiller uhyre godt: Månedens serietip på C More

Det gør direkte ondt at høre dem slå moderen ihjel for, at Ted og Robin skal finde sammen igen, vel vidende at det ikke har fungeret på noget tidspunkt. Men endnu værre er det, at Barneys udvikling som trussetyven også ryger fløjten, fordi de skal have frikøbt Robin.

Hvis serien havde taget sit publikum alvorligt, ville de have sluttet sådan her:

Ted har forladt Marshall og Lilys bryllup. Han står på togstationen, hvor han ser den gule paraply. Kvinden under den begynder at vende sig mod ham. Lige inden vi ser hendes ansigt, klipper de til kontoret hjemme hos Ted, hvor han har siddet og fortalt historien til børnene.

Sidste replik: And that kids is the story of How I Met Your Mother.

LÆS OGSÅ: Uuuuh: De 5 bedste serier inspireret af Gysets Konge, Stephen King

LÆS OGSÅ: Tove Ditlevsens selvbiografiske roman bliver til en tv-serie

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste