Serier | Nyheder

Top 10: De bedste øjeblikke i Supernatural

AfFreja Hertz Tefcke
9. september 2020

Del artikel

Første afsnit af Supernatural fik premiere for 15 år siden. Hvilke øjeblikke har været de allerbedste?


Team Free WillSupernatural

Men alt godt har sin ende (og en dæmon har to), og det betyder heldigvis, at man er lovligt undskyldt til at gense Supernaturals foregående sæsoner, som man kan på Amazon Prime Video.

Hvis du skal have genopfrisket hukommelsen og genfinde glæden ved serien, kan du passende læse med om de 10 fedeste og bedste øjeblikke i Supernaturals lange liv!

Batman


Afsnit 3, sæson 3, Bad Day at Black Rock

Med assistance fra en heldig (og uheldig og forbandet) kaninfod får Dean reddet sin bror, Sam, fra at dø. Med håndled, der sidder lidt løst og en fjernbetjening.

Det udløser det ikoniske smil og "I’m Batman" fra Dean og et tvivlsomt smil fra Sam, og det er om noget et fantastisk sjovt og fedt øjeblik i Supernatural!

Mentale tilstande


Afsnit 11, sæson 5, Interrupted

Sam og Dean undersøger en mystisk sag om psykiatrisk hospitals patienter, der dør på stribe. Der går de undercover som patienter selv iklædt det fulde sæt patienttøj.

LÆS OGSÅ: Top 10: De bedste Supernatural-afsnit

Da de forsøger at lave en obduktion på et af ofrene, er de tæt på at blive fanget af en sygeplejerske, men Dean (den evigt kloge mand) får hurtigt trukket bukserne ned om anklerne, kørt et par rundgange med hofterne med hænderne over hovedet og slynget ordet puddiiiiiing.
Tal om panik-træk.

Babysitteren


Afsnit 10, sæson 6, Caged Heat

Castiel er mange ting, men i de første par sæsoner er han ikke just helt forstående over for mennesker og deres lyster. Han er stiv og rigid og tager alting enormt bogstaveligt, hvilket ofte ender ud i lidt skæve situationer.

Én af dem er, mens han sidder på motel med drengene, mens de undersøger en sag nærmere, og Castiel sidder foran TV’et. Det giver ham mulighed for at spørge brødrene om, hvorfor pizzamanden slår babysitterens numse, hvis han virkelig elsker hende.

Reality-tv


Afsnit 13, sæson 3, Ghostfacers

Det er altså hele afsnittet, der skal nævnes her, for der er simpelthen for mange guldkorn til at vælge ud i dette afsnit.
Er det spørgsmålet om, hvorvidt de unge mennesker, der jager spøgelser, blev reddet af homoseksuel kærlighed fra et spøgelse? Er det den konstante censur på Sam og ikke mindst Dean? Er det faktummet, at Ghostfacers slet ikke aner en døjt om at jage spøgelser? Eller hvad er det, der gør dette afsnit så fantastisk?

Det afsnit skal uden tvivl genses!

Montage-tid


Afsnit 8, sæson 5, Changing Channels

Hvis der er noget, der er et fantastisk øjeblik i Supernatural, så er det uden tvivl hele Changing Channels-afsnittet. Denne gang vil jeg dog fremhæve det ene øjeblik, hvor brødrene, der er fanget i TV-verdenen, skal spille deres roller. I en sitcom-serie om dem selv.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i september: Fargo, Jude Law og ny serie af Bombshell-instruktør

Det bedste er dog, at intro-sekvensen til den sitcom er en montage af de to, der ter sig tosset, og det er i den grad en af de sekvenser, man kan gense mange gange uden problemer!

Røvnumse


Afsnit 22, sæson 5, Swan Song

Igen kommer Castiel på banen med sin mindre gode viden om det menneskelige sprog og dets facetter.

Under optakten til en gigantisk kamp mellem ærkeenglen Michael (der besætter Sam og Deans yngre halvbror, Adam) og Lucifer (der besætter Sam) dukker Castiel op på sidelinjen med en molotov cocktail – og når sådan en skal kastes, så er det gerne med et slogan.

At Castiels øjeblikkelige tanke er "Hey, Assbutt", er så, hvad det er. Det er et humoristisk indslag i et ellers tungt afsnit, der skal genses!

Dead or alive


Afsnit 16, sæson 3, No Rest for The Wicked

Man kan sige meget om drengene og humoren i serien, men den har altså også sine tunge og mærkbare øjeblikke.

Dean og Sam kører den sidste tur med Dean som levende, da han har solgt sin sjæl, og den skal indkasseres til helvede selv – ved hjælp af helvedeshunde.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i september 2020: Hilary Swank, Jurassic World og Wallander

I bilen, da alt håb for at redde Dean er endegyldigt ude, skruer Dean op for sangen Dead or Alive og får Sam til at synge med, mens de kører mod hans død. Der er et øjeblik, hvor Sam synger videre, har et smil på læben i god tro, mens Dean stirrer ligeud på vejen, helt stille og man kan mærke det tungsind, der er faldet over ham.

Hvem er jeg?


Afsnit 11, sæson 12, Regarding Dean

Et af de øjeblikke, der har ødelagt mig mest igennem Supernaturals levetid har været i Regarding Dean.

Dean bliver forhekset og begynder langsomt at glemme ting. Til at begynde med er det lidt sjovt, når han glemmer, hvilken nøgle der starter hans bil, simple ord og des lige, men hurtigt bliver det en hård sandhed, at hvis ikke forbandelsen bliver ophævet, vil Dean glemme, hvordan han trækker vejret og dø.

Det mest hjerteskærende (og bedste, i min ydmyge mening) øjeblik kommer, da Dean kigger sig selv i spejlet og gang på gang forsøger at minde sig selv om, hvem han er, hvor han kommer fra, hvem hans familie er – alt dette, mens hans øjne langsomt bliver mere og mere våde.

High school musical


Afsnit 5, sæson 10, Fanfiction

Hvis man er fan af Supernatural, så er afsnittet døbt Fanfiction absolut fantastisk, for det er lavet til fans, uden tvivl. Afsnittet, der gør bøgerne Supernatural (bøger, der følger Sam og Deans liv til punkt og prikke) til en musical-opsætning på en pigeskole, er intet mindre end fyldt af øjeblikke, der er værd at nævne!

LÆS OGSÅ: The Boys sæson 2 får premieredato

Der er fyldt af fede øjeblikke, men hvis man skal plukke et par stykker ud, er det blandt andet det korte øjeblik, hvor en sangtekst siger: It killed my mother (…), og Dean står bag kulissen og rocker med – eller den fantastiske sang, A Single Mantear, der i den grad gør grin med Supernaturals vane med at få drengene til at have en dyb samtale og en enkelt tåre løber ned af kinden.

Sam den værdige


Afsnit 2, sæson 8, Hammer of the Gods

Det fedeste og helt klart et overset øjeblik er i ottende sæson, hvor drengene forsøger at få den tavle, som Crowley har stjålet, tilbage igen og ender i en overnaturlig form for auktion, som guden Pluto har fået sat i gang.

Der er mange forskellige artefakter til underlige priser (en tredjedel af en jomfru, bare for at tage et eksempel), men en af dem er Thors hammer – jeps, Mjølner.
I et hurtigt øjeblik under en kamp får Sam fat i hammeren og svunget den så lynet tordner derudaf, og en ældre herre bliver kvast til små stykker.
Sexet? Ja.
For fedt? Ja.
Overset og undervurderet? Kæmpe ja.

Scooby Doo


Afsnit 16, sæson 13, Scoobynatural

Et er, at Supernatural har lavet et cross-over-afsnit med Scooby Doo, hvor drengene bliver transporteret ind i en tegnet verden med mysterie-banden samt Deans fuldstændigt ustyrlige glæde, men et helt andet er den eksistenskrise, de giver mysterium-banden, da de bliver nødt til at afsløre, at spøgelser og monstre virkelig er virkelige.

At se dem først gå i panik over, at Shaggy brækker armen (ikke en skade, der sker i tegneserie-verden), derefter Fred, der banker hovedet ind i et meget solidt træ i ren krise, mens de andre vitterligt mister besindelsen. Det er et fuldstændigt perfekt udført øjeblik, der kun passer ind i Supernatural!

LÆS OGSÅ: Rap fyr i L.A. vender muligvis tilbage i ny form

Del artikel

Andre Serier | Nyheder