Serier | Nyheder

'The Witcher' sæson 2: Her er de nye ansigter

AfSteffen Lomholt Pedersen
30. august 2021
the witcher
The Witcher/Netflix

Del artikel

I anden sæson af The Witcher kommer vi igen til at opleve Geralt af Rivia, Ciri og Yennefer af Vengerberg, men der er også en række nye navne på castinglisten.

Til jul kan vi se frem til sæson 2 af The Witcher på Netflixfantasyserien, der er baseret på den polske forfatter Andrzej Sapkowskis bogserie, som mange især kender fra den populære spilserie af samme navn.

Kim Bodnia i sæson 2

En af de nye medvirkende i tv-serien vil mange herhjemme genkende fra film som Pusher og I kina spiser de hunde. Det er nemlig den 56-årige danske skuespiller Kim Bodnia, der har fået rollen som Vesemir. Vesemir er en af de ældste witchers, der stadig er i live, og lærte blandt andet Geralt at fægte med et sværd.

Det er en rolle, som mange i første omgang gerne havde set gå til Mark Hamill. Skuespilleren, der var Luke Skywalker i de originale Star Wars-film og stemmen bag Jokeren i mange af DC Comics animerede film og serier. Mark Hamill har endda været ude og vise interesse for at medvirke i The Witcher, men af uvisse årsager endte valget med Bodnia.

Kim Bodnia er naturligvis også en prøvet skuespiller, der har haft en aktiv karriere siden 1989. Tv-seriens skaber, Lauren Schmidt Hissrich, roste da også Kim Bodnia for hans roller i Broen og Forbrydelsen, da det blev offentliggjort, at skuespilleren skulle være med i serien. Kim Bodnia er ikke den første danske skuespiller, der medvirker i The Witcher. Lars Mikkelsen, der var med i den første sæson, kommer også til at gentage sin rolle som magikeren Stregobor i sæson 2.

En gammel kending

I castet til den nye sæson af The Witcher er der en anden skuespiller, som mange formentligt vil genkende. Han har et stort, rødt skæg og var lidt af en skør kugle i Game of Thrones. Det er nemlig ingen ringere end Tormund Giantsbane, der i virkeligheden bliver spillet af norske Kristofer Hivju.

Skulle Game of Thrones totalt være gået din radar forbi, så har du måske i stedet set ham i film som The Thing fra 2011 eller i krimiserien Beck. I The Witcher har Kristofer Hivju fået rollen som Nivellen. Geralt støder på Nivellen på et af sine mange eventyr, hvor monsterjægeren opdager, at Nivellen er ramt af en forfærdelig forbandelse.

Det er langt fra første gang, vi møder en forbandet person i The Witcher-serien. Faktisk virker det nærmest til, at man skal have en eller anden form for forbandelse i Witcher-universet for at være noget værd. Men ikke desto mindre bliver det skønt at se Kristofer Hivju tilbage i en fantasy-serie.

Corona kom i vejen

Der er flere interessante navne med på rollelisten til den kommende sæson af The Witcher, der får premiere den 17. december på Netflix. I rollen som Eskel, der ligesom Geralt også er en monsterjæger, har vi schweiziske Basil Eidenbenz, der stadig er relativt ny på tv-scenen.

Basil Eidenbenz endte faktisk med at erstatte danske Thue Ersted Rasmussen, der i første omgang var castet til rollen. Som så meget andet forhindrede covid-19 den danske skuespiller i at være med til filmoptagelserne, og rollen endte derfor med at gå til schweizeren.

Af andre nævneværdige skuespillere har vi Paul Bullion, der også har været med i Peaky Blinders i rollen som Billy Kitchen. Paul Bullion kommer til at spille Lambert; En anden betydningsfuld witcher, der også fylder en hel del i videospillene.

Den sidste nye witcher, som vi ved, der er med i serien, er Cöen. Cöen er en mere løssluppen og sjov witcher (hvilket selvfølgelig ikke siger så meget), som vi ved får til opgave at skulle lære Ciri at kæmpe med sværd. Rollen spilles af engelske Yasen Atour. Yasen Atour har tidligere haft roller i blandt andet Robin Hood (2018) og Ben-Hur (2016) og har medvirket i tv-serien Young Wallander.

Af andre navne på rollelisten har vi blandt andet:

Henry Cavill: Geralt af Rivia
Anna Shaffer: Triss Merigold
Freya Allan: Ciri
Adjoa Andoh: Nenneke
Simon Callow: Codringher
Liz Carr: Fenn
Cassie Clare: Phillippa Eilhart
Kevin Doyle: Ba'lian
Chris Fulton: Rience
Graham McTavish: Dijkstra
Anya Chalotra: Yennefer
Gianni Calchetti: Lord Hern
Aisha Fabienne Ross: Lydia van Bredevoort
Agnes Born: Vereena

The Witcher sæson 2 får premiere på Netflix d. 17 december.

Del artikel

Læs mere omNetflixThe Witcher

Andre Serier | Nyheder