Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Rabbit Hole' er en vellykket actionserie med masser af uforudsete plottwists

Af
Daniel Lindekilde Engberg
30. marts 2023
Rabbit Hole anmeldelse
Kiefer Sutherland og Meta Golding i 'Rabbit Hole' / Foto: SkyShowtime

Del artikel

Kiefer Sutherland er tilbage i vante omgivelser i action-thrillerserien ’Rabbit Hole’, der dog aldrig helt når sit fulde potentiale.

Rabbit Hole

Streamingtjeneste: SkyShowtime
Premieredato: 31. marts 2023
Genre: Action, drama, thriller
Instruktør: Glenn Ficarra, John Requa, Daniel Attias mfl.
Manuskriptforfatter: Glenn Ficarra, John Requa mfl.
Medvirkende: Kiefer Sutherland, Charles Dance, Meta Golding, Jason Butler Harner, Enid Graham, Rob Yang mfl.
Land: USA
Antal afsnit: 8 (anmeldelsen er baseret på de første 4 afsnit)

John Weir (Kiefer Sutherland) er en mester i industrispionage og manipulation, om det så er at finde oplysninger om konkurrenters produkter eller iscenesætte skandaler. Han gør dette sammen med sit hold, og ved hjælp af psykologiske tricks, der nok ikke ville virke i virkeligheden, men lad nu det ligge.

I en verden styret af data og algoritmer, virker Weirs tilgang måske lidt gammeldags, men ikke alt kan løses fra en computerskærm. Netop derfor hyres John af sin barndomsven og tidligere forretningspartner, Miles Valence (Jason Butler Harner), til at iscenesætte et samarbejde mellem USAs finansministerium og et firma, for at hjælpe et andet firma.

Arbejdet går som smurt i en sekvens, hvor vi får lov til at se, hvordan John og hans team arbejder i, hvad der nærmest er en lille heistfilm. En masse bevægende komponenter, alle har en rolle at spille, og alting er timet og tilrettelagt. Alting går dog galt, da agenten fra Finansministeriet findes myrdet med en video af Weir som morderen.

Her skulle man tro, at det ville udvikle sig til en ’Skal rense mit navn, imens jeg er på flugt fra loven, og samtidig besejre den usynlige modstander’-serie. Det lader det op til i starten, men serien tager hurtigt en drejning, og så en drejning til, og en drejning til.

Plottwists rundt om hvert et hjørne

Rabbit Hole kan på nogle måder sammenlignes med Ocean’s Eleven og de senere film i den serie. Publikum har ikke altid adgang til samme information som karaktererne. Ligesom Ocean’s Eleven narrer publikum i forhold til, hvordan røveriet af kasinoet foregår, så gør Rabbit Hole noget af det samme.

Det skaber spænding og giver nogle små WTF-øjeblikke, men jeg vil mene, det sker med lidt for høj frekvens i Rabbit Hole. I løbet af de fire første afsnit sker det nok gange til, at man som publikum ikke længere stoler på serien i forhold til, hvad den viser. Man ved aldrig, om det, der sker, har nogle konsekvenser for vores helte, eller om det er noget, de har planlagt, uden at publikum er blevet indviet i planerne.

Data styrer verden

Med internettets fremkomst begyndte teknologi og brugen af data at gennemsyre næsten alle samfundets lag. Algoritmer styrer showet, og dem, der har data, har magten.

Dette er John meget bevidst om, og det leder tankerne hen på Harry Caul i Francis Ford Coppola-filmen Aflytningen (engelsk: The Conversation). Ligesom Caul er Weir så bevidst om sit arbejdes muligheder, at han har en nærmest manisk trang til at beskytte sig imod det. Han betaler altid kontant, kigger sig altid over skulderen for at se, om nogen følger efter ham, og lader aldrig nogen ind i sit privatliv (Ikke at der er et så stort privatliv at tale om).

Der er altså gode rammer for en psykologisk thriller, hvilket startscenen også lader op til, inden vi hopper tre uger tilbage for at se, hvordan Weir er havnet, hvor han er. Udover startscenen har det dog ikke været det store fokus. Rabbit Hole bruger mere tid på plottet end på karaktererne, men kun når det kommer til dybden af dem.

Sutherland får tilslutning af bl.a. Charles Dance, der giver en ret morsom præstation som den jagede agent og psykolog, Ben Wilson. De har god kemi og jargon på skærmen, og med Meta Golding som advokaten Hailey Winton, der (måske ikke helt tilfældigt) bliver draget ind i Weirs rejse ned i kaninhullet.

En vellykket action-thriller

Selvom Rabbit Hole har nogle problemer og nogle løfter, den mangler at indfri, har den stadig fire afsnit til det. Derudover er det en vellykket action-thriller. En ukendt, mystisk fjende med en stor mængde resurser, og konspirationer, der når op til de øverste lag i samfundet

Actionsekvenserne er velklippede og sætter gang i hjerterytmen. Det samme gør sig gældende, når Weir skal infiltrere forskellige steder med brug af spøjse teknikker og psykologisk manipulation af dem omkring ham. Faren for at blive afsløret er konstant, og et lettelsens suk slipper ud, når han endelig er i sikkerhed igen.

Toppen af filmiske værker når Rabbit Hole nok ikke, men hvis man vil have en intens action-thriller med små humoristiske afbræk, så tilfredsstiller serien alle længsler.

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser