Kultur | Guides

Skærmtid med Molly Blixt Egelind: "Tirsdag er altid en god dag, for der udkommer 'Bladvenner'"

Af
Signe Bjørg Granberg
14. juni 2024
Molly Egelind
Denne uges gæst i Skærmtid er Molly Blixt Egelind, der lige nu er aktuel i 'Inderst Inde 2' / Foto: Paw Nielsen

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad skuespiller Molly Blixt Egelind ser og lytter til lige nu.

De fleste kender nok skuespiller Molly Blixt Egelind fra rollen som Anna i TV 2's succesfulde dramaserie Sygeplejeskolen, der netop nu er i gang med optagelserne til sjette sæson.

I øjeblikket er den populære skuespiller desuden aktuel i den nye Disney/Pixar-film Inderst Inde 2, hvor hun lægger stemme til følelsen Kedsomhed (Ennui).

Hvad arbejder du på for tiden?

– Jeg er i fuld gang med optagelserne til den nye sæson af Sygeplejeskolen, så der er travlt – men jeg elsker det virkelig. Det er næsten to år siden, vi optog den seneste sæson, så der er en slags reunion-agtig stemning på settet. Det er et megagodt hold både foran og bag kameraet, og vi har et rigtig godt samarbejde på tværs af alle afdelinger.

Hvilken serie er du optaget af lige nu?

– Jeg er næsten færdig med Ripley på Netflix, som jeg faktisk har set sammen med min store datter. Det er måske ikke ligefrem en god godnathistorie, men hun blev fanget af det, og så var jeg bare sådan ”lets go”. Hun har fuldstændig styr på det ret indviklede plot, og hvem der er hvem, og så er det jo bare en så smuk og god serie. Det er lang tid siden, jeg har set noget, der er så gennemarbejdet. Hver frame er jo et kunstværk! Og så er jeg inde i en periode, hvor jeg er meget vild med Andrew Scott – han er fremragende.

Hvilken serie har sidst fanget dig?

– Jeg genså faktisk Fleabag for nylig, som jo er endnu en Andrew Scott-serie. Det er så inspirerende, den måde, som hun (Phoebe Waller-Bridge red.), nedbryder den fjerde væg på. Det føles sømløst og organisk og bliver så meget en del af den karakter. Samtidig er det pissesjovt!

Har du en guilty pleasure, når det kommer til tv-programmer?

– Det er oplagt at nævne Bachelorette. Jeg spænder nok mellem at se tv-serier med høj, kunstnerisk værdi og et højt lixtal, og så reality tv. Der er ligesom ikke rigtigt noget midt imellem for mig. Enten skal jeg virkelig være på arbejde, eller også skal jeg slet ikke!

Hvilken biograffilm har senest gjort et indtryk på dig?

– Jeg var til gallapremiere på Dune 2, hvor lyden i Imperial pludselig forsvandt, så de måtte afbryde visningen. Derfor gik der faktisk et par uger, før jeg fik set den færdig, men den film var en kæmpe oplevelse – sikke en detaljerigdom! Jeg var helt solgt.

Hvilken film er din yndlingsfilm?

– Jeg har lyst til at sige Det femte element, men jeg har også lyst til at sige Eventyret om ringen. Jeg har mange yndlingsfilm! Jeg så Eventyret om ringen 12 eller 13 gange i biografen, og jeg har vel set den næsten 50 gange i alt. Jeg var til premieren på Kongen vender tilbage i fuldt elver-outfit med proteseører og perlekrone, jeg selv havde lavet.

Hvem er din yndlingsskuespiller?

– Det må være Cate Blanchett. Hun kan ikke rigtigt gøre noget galt. Jeg er meget tiltrukket af hele hendes væsen.

Hvilken film skal du se i biografen næste gang?

– Jeg skal selvfølgelig se Inderst Inde 2 med min datter, og så glæder jeg mig også til Yorgos Lanthimos’ Kinds of Kindness. Jeg var inde at se Poor Things to dage i træk i biografen, fordi jeg ikke følte, jeg havde fået det hele med første gang.

Hvilke podcasts lytter du mest til?

– Jeg er lige blevet færdig med Ruths Hus og kan godt lide alt, hvad Third Ear laver. Og i den anden ende af skalaen lytter jeg til Bladvenner, som jeg EEEEELSKER. Tirsdag er altid en god dag, for der udkommer Bladvenner!

Hvilken teateroplevelse har senest gjort indtryk på dig?

– Det er faktisk en af de ting, jeg er dårligst til – altså at gå i teatret. Jeg synes, at jeg som publikum skal komme med et overskud i teatret, og i den seneste tid er jeg nok blevet fanget i småbørnsfælden og har været for træt. Jeg synes, jeg skylder dem på scenen at komme med en energi, for det er jo også i det rum, der opstår noget. Jeg har selv prøvet at stå på scenen og så opdage nogen i publikum – ofte på de første to rækker – der sidder og sover. Og den person vil jeg ikke selv være, haha!

Men jeg var for nyligt inde at se Askepot med min datter, og hun havde en kæmpestor oplevelse med den.

Hvor meget skærmtid bruger du om dagen?

– Ca. 8 timer. Altså jeg har KUN min telefon, så den bruger jeg til alt. De apps, jeg bruger mest, er Instagram, New York Times Crosswords og så Safari. Jeg elsker at google alle mulige ting!

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omSkærmtidTV 2

Andre Kultur | Guides