Kultur | Guides

Skærmtid med podcastvært og komiker Mathias Helt: "Jeg ser de samme tv-serier igen og igen"

Af
Signe Bjørg Granberg
19. april 2024
Mathias Helt
Denne uges gæst i Skærmtid er podcastvært og komiker Mathias Helt, der bl.a. er vært på podcasten 'Bladvenner' hos Ally / Foto: Elena Colding Hybel.

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad podcastvært og komiker, Mathias Helt, ser og lytter til lige nu.

Komikeren Mathias Helt er nok mest kendt som radio- og podcastvært, og han har blandt andet lavet programmet Absolut Mathias Helt på P3.

I øjeblikket er han vært på de to podcasts Mathias Helts Talkshow (Radio 4) og Bladvenner (Ally) – sidstnævnte sammen med Nicholas Nybro, og de to kan også opleves i liveshowet Bladvenner på Bremen Teater i København 25. april.

Til efteråret er Mathias desuden klar med sit onemanshow Velkommen til Mathias, og så er han snart aktuel i den nye sæson af TV 2's underholdningsprogram Stormester.

Hvad arbejder du på for tiden?

– I øjeblikket laver jeg jo Bladvenner for Ally, og så er jeg med i den kommende sæson af Stormester.

Jeg går også og forbereder mig på mit onemanshow, som har premiere til efteråret, og så er jeg vært på et nyt program, der hedder Date mit hjem. Det er et datingprogram, hvor en singleperson får lov til at tage på rundtur i to forskellige singlepersoners hjem, for så at finde ud af, hvilket hjem de allerhelst vil på date med. Det er blevet virkelig, virkelig godt!

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– Jeg ser de samme tv-serier igen og igen og igen og igen – for eksempel elsker jeg at se Seinfield. Og så vil jeg anbefale, at man ser The Nanny (Alletiders barnepige, red.), hvis man kan opstøve den nogen steder. Jeg havde fuldstændig glemt, hvor vidunderlig humoren er i dén serie.

Det er meget tryghedsskabende fjernsyn for mig at se noget, jeg kender i forvejen. Problemet for mig er, at når jeg skal investere i noget nyt, kommer jeg til at kigge ned i min telefon, og så får jeg ikke det hele med.

Jeg prøvede f.eks. at se Succession, og jeg tror på folk, når de siger, at det er verdens bedste tv-serie, men jeg blev bare ikke færdig med sæson 2. Nej til nyt!

Hvilke tv-programmer er din guilty pleasure?

– Det er nok at se DK4. Charlie går sgu nogen gange for hurtigt! Og så er det bare meget rart at komme over på DK4 og se Anne Vibeke rejser, hvor hun er ude med en campingvogn, og tempoet bare er skruet helt ned. Nogle gange kan jeg da også godt finde på at se noget tv-bingo. Jeg elsker det!

Hvilken film har du sidst set i biografen?

– Jeg går ikke særligt meget i biografen, fordi jeg synes, at andre mennesker snakker helt vildt sindssygt højt, og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været i biografen, hvor det ikke har været nødvendigt for nogen at tysse på nogle andre mennesker.

Så bliver jeg konfronteret med andre menneskers uhensigtsmæssige adfærd, bliver konfliktsky og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Og så går jeg hjem!

Hvilken film skal du se i biografen næste gang?

– Måske skal jeg ind at se Dune 2, men det kræver lige, at jeg får set 1'eren først. Jeg har simpelthen fået anbefalet Dune 2 som en virkelig god film, og jeg har prøvet at se 1'eren, men kunne ikke rigtigt tage mig sammen, og jeg syntes, der gik for lang tid. De render rundt ude i en sandørken. Kan de ikke trække vejret? Eller er det vand, de ikke kan drikke? Er der noget med noget råstof, de skal finde? Jeg er ligeglad.

Hvilken film vender du altid tilbage til at se?

– Jeg kan altid se Titanic, og jeg tror, grunden til det er, at første gang jeg så den, har jeg jo været teenager. Og så så jeg Leonardo DiCaprio, og Jack og Rose ude på den dør, og han synker ned. Det er jo en fantastisk film. Jeg har engang set Titanic, hvor jeg begyndte at græde så meget, at jeg tænkte "Hvad gør jeg, hvis jeg besvimer lige nu?"

Hvilken musik lytter du til?

– Jeg har altid min radio tændt, så jeg hører altid noget, når jeg er hjemme. Jeg har en meget bred musiksmag, men ikke som sådan nogen kunstnere, jeg er vild med. Der er lidt af det hele, men jeg kan godt lide f.eks. Céline Dion, et rigtig godt Aqua-nummer, eller noget Toybox.

Hvilke podcasts er blandt dine favoritter?

– Jeg er tit ude at gå, og der lytter jeg altid til podcasts. Jeg kan godt lide den, der hedder Små brændbart med Anna Thygesen, hvor hun gennemgår ugens kriser. Jeg føler mig opdateret, når jeg hører den.

Den seneste podcast, jeg har lyttet til, er Who Replaced Avril Lavigne. Der er jo en konspirationsteori om, at Avril Lavigne er død, og at der er blevet sat en erstatning ind i stedet for. Den er fra BBC, og den vil jeg anbefale, at man hører.

Hvilken teateroplevelse har senest gjort indtryk på dig?

– Jeg har lige været inde at se den musical, der hedder Vi maler byen rød. Man starter med at se en dødssyg kvinde sidde på scenen, og hendes mand kommer ind, og han har taget et fotoalbum med, for hun kan ikke huske noget. Det er med al den dejlige melodigrandprixmusik, og den tog mig med storm.

Jeg var også inde at se den forestilling, der hedder Arven, som tog 8,5 timer. Der var jo den store aids-epidemi i 80'erne, og nu er der jo ligesom en ny generation af homoseksuelle og queerpersoner. Hvad er det for en arv, de arver? Og hvad er det, de står på skuldrene af? Jeg må bare sige: Alt er godt i den forestilling.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i denne uge?

– Mit daglige gennemsnit af skærmtid i denne uge er 5 timer og 8 minutter – jeg ved ikke, om det er meget eller lidt? Den har været oppe på 7 timer!

I dag har jeg været på min telefon i 2 timer og 18 minutter, og jeg har været 39 minutter på Instagram, 24 minutter på Safari og så har jeg i 20 minutter spillet noget, der hedder Royal Match! Det er lidt ligesom Candy Crush, men bare med en konge.

Af alle de apps, jeg har på min telefon, er det min netbanks-app, jeg ikke ville kunne undvære! Jeg tjekker min netbank hver dag. De kunne godt opdatere designet lidt, men den gør det, den skal – konfronterer mig med min økonomi hver dag.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omSkærmtidAlly

Andre Kultur | Guides