Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Anden sæson af ’Loki’ fortsætter den underholdende stil

Af
Claus Nygaard Petersen
4. oktober 2023
Loki sæson 2 anmeldelse
(V-H) Ke Huy Quan som O.B., Wunmi Mosaku som Hunter B-15, Tom Hiddleston som Loki og Owen Wilson som Mobius i anden sæson af 'Loki' / Foto: Gareth Gatrell

Del artikel

Superhelteserien om den luskede halvgud byder på mere af det samme, samtidig med at den fornemt bygger en af de næste store skurke i MCU-universet op.

Loki sæson 2

Streamingtjeneste: Disney+
Premieredato: 6. oktober 2023
Genre: Action, drama
Instruktør: Justin Benson & Aaron Moorhead m.fl.
Manuskriptforfatter: Eric Martin
Medvirkende: Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Owen Wilson, Jonathan Majors, Gugu MBatha-Raw, Wunmi Mosaku, Ke Huy Quan m.fl.
Land: USA
Antal afsnit: 6 (anmeldt på baggrund af de 4 første afsnit)

Loki (Tom Hiddleston) har igennem hele den uendelige MCU-saga været et lyspunkt i filmene. Fra at være den frygtindgydende skurk udviklede han sig hurtigt til en antihelt, og første sæson af serien om den titulære gud cementerede den nyfundne status som helt.

Der var igennem Loki, at vi for alvor fik taget hul på multiverser og forskellige tidslinjer i Marvel-universet, som i høj grad har influeret den seneste mængde film.

Især introduktionen af ”skurken” He Who Remains (Jonathan Majors), som det var planlagt skulle være den næste stor bad guy efter den gale titan Thanos, var et af højdepunkterne.

Og så selvfølgelig uforlignelige Owen Wilson som tidspolitibetjenten Mobius. Hans karakteristiske underfundige humor passede perfekt ind i det gakkede og kaotiske univers, og så var samspillet med Hiddleston fremragende.

Første sæson sluttede med, at Loki-varianten Sylvie (Sophia Di Martino) dræbte He Who Remains og dermed frisatte uendelige multiverser.

Anden sæson starter umiddelbart, hvor den forrige slap.

Alt er anarki. Hele TVA's – organisationen, der har haft til opgave at sørge for kun en tidslinje og fjerne varianter af den samme person – eksistensgrundlag er et stort spørgsmålstegn. Nogle vil fortsætte missionen med at bevare en enkelt tidslinje, mens andre med Loki og Mobius er mere fokuserede på at stoppe den og redde universerne.

Alles yndling

I løbet af de første fire afsnit, som anmelderne har fået stillet til rådighed, er der primært tale om to trusler.

Den ene er multiverset, hvor den fysiske anordning, væven, som væver de forskellige tidslinjer, er ved at blive overbelastet, fordi den ikke kan håndtere alle de nye muligheder.

Det fører også til introduktionen af TVA-tech-gutten Ouroboros – OB blandt venner – (Oscarvinder Ke Huy Quan). En herlig type, som, ikke mindst takket være skuespillerens vidunderligt smittende karisma, efter bare få øjeblikke bliver en regulær fanfavorit.

Omvendt gør det også, at heltegruppen vokser til en størrelse, hvor det bestemt ikke er utænkeligt, at en eller to kommer til at lade livet i løbet af de sidste to afsnit.

Og det er her, trussel nummer to kommer ind i billedet.

Ganske som det blev teaset i mid-credit-scenen af Ant-Man and the Wasp: Quantumania, møder vi en ny variant af He Who Remains. Victor Timely er en tilforladelig opfinder i 1890'ernes Chicago-område. Umiddelbart virker han som et stille og roligt gemyt. Men med tanke på at han er en variant af vanvittige megalomaner, kan det hurtigt skifte. Eller der kan dukke en anden op, som er mere farlig.

Skandaleombruste Jonathan Majors er igen fremragende. Som Timely fanger han en fin akavet opfindertype, der med barnlig nysgerrighed og beundring elsker alle de fremtidsting, han kommer i kontakt med.

Især den andægtige benovelse omkring en kakaomaskine er skøn.

Lille intensitet

Selv om vi kommer rundt omkring til forskellige steder og tidsperioder, virker anden sæson af Loki på en måde mere intim. Hvor andre superhelteserier nemt kommer til at fremstå højttravende med vidtløftige ambitioner og eksotiske lokationer.

Men her foregår det meste på et kontor. Det er en sjov krølle på den vanlige formel, og når det fungerer bedst, er det som at overvære et pudsigt afsnit af The Office. Darlingen fra første sæson, Sylvie, er stadig cool som få.

Hvor den her version af Loki er blevet en smækker ordenshåndhæver, bibeholder hun stadig den rebelske energi, der har været så karakteristisk ved Loki-figurerne. Samtidig med, at hun er helt sin egen. Selv om serien hedder Loki, ville det ikke være fuldstændig overraskende, hvis det endte med at være Sylvie, der overtog dirigentstokken fuldstændig, når sæsonen var slut.

Og det ville etablere Kang-varianterne som rigtigt store trusler, netop ved at tage livet af en af de mere populære Marvel-figurer. Det ville give mening, medmindre man udelukkende er interesseret i at bevare serien som en hyggeting, hvor Tom Hiddleston og Owen Wilson tonser rundt og forsøger at stoppe dommedag.

Det kan også noget, men hvor lang tid har det ben at gå på? Især i en tid, hvor publikum og anmeldere stiller højere og højere krav til det indhold, streamingtjenesterne spytter ud i en lind strøm.

Loki er stadig herlig underholdning med god action, sjove øjeblikke, godt skuespil og en spændende historie. Men spørgsmålet er, hvor lang tid det kan bære?

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser