Film | Nyheder

Det nye danske periodedrama 'Madame Ida' er en barsk skæbnefortælling om tre stærke kvinder

Af
Signe Bjørg Granberg
22. oktober 2024
Madame Ida
Flora Ofelia Hofmann Lindahl og Christine Albeck spiller hovedrollerne i 'Madame Ida' / Foto: Henrik Ohsten/Zentropa

Del artikel

Samspillet mellem Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Christine Albeck Børge og Karen-Lise Mynster slår gnister i traileren for Jacob Møllers debutfilm 'Madame Ida'.

I starten af 1950’erne bliver den 15-årige Cecilia (Flora Ofelia Hofmann Lindahl) gravid på det børnehjem, hvor hun er vokset op.

For at skjule den uønskede graviditet bliver hun sendt ud for at bo hos den velhavende Ida (Christine Albeck Børge), der skal adoptere barnet. Ida bor i sit afsidesliggende palæ, som engang var samlingspunkt for højere samfundslag, men hvor hun nu har boet isoleret fra omverdenen i mange år, kun med selskab fra sin livslange tjenestepige Alma (Karen-Lise Mynster).

Hos Ida og Alma oplever Cecilia for første gang i sit liv et glimt af forældrekærlighed, og trods deres forskelle opstår der et stærkt bånd mellem de tre kvinder. Alt dette sættes dog på en alvorlig prøve, efterhånden som fødslen nærmer sig.

Det er spillefilmsdebutanten Jacob Møller, der har skrevet manuskript til og instrueret Madame Ida, og det er Zentropa med producer Charlotte Hjordt i spidsen, der producerer.

Madame Ida får biografpremiere i udvalgte biografer 2. december.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Nyheder