Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af Hollywood

AfTenna Krupsdahl
21. maj 2020
Foto: Hollywood/Saeed Adyani/Netflix

Del artikel

HollywoodNetflix

Suget ind i en troværdig tidslomme


Lige fra begyndelse af første afsnit af Hollywood bliver man suget med ind denne troværdige og ægte skuespillerudførte tidslomme, hvor alt fra frisure, makeup, tøjstil, musik, scene settings og tale er ned til mindste lille detalje spot on i ren 40’er-vibe.

Drømme om succes


LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Brews Brothers

Der er mange håbefulde talenter, som er villige til at gå langt for deres karriere, og specielt dette udnytter de sleske agenter. En agent, vi kommer til at stifte stort bekendtskab med, er den meget veludførte karakter som skuespilleragenten Henry Wilson (aka James Parsons kendt fra tv-serien The Big Bang Theory). En slibrig sno, som med sin utrolige nedgørende opførsel får sine egne homoseksuelle tendenser udlevet. En underverden, som dengang var holdt meget i skjul og kun foregik under private forhold og natklubber.

Håbet lever på tankstationen


American Horry Story

Make it or break it - Or Die trying uanset, hvad prisen for fame end måtte være.

Drømme udleves og forsøges realiseret i længslen om at blive den næste store stjerne. Datidens stjernenavne som bl.a. den flotte mørkglødede Rock Hudson (Jake Picking) får Hollywood også portrætteret. Her vises historien bag hans karriere og den mørke side af medaljen, som fulgte med.

Ægte Hollywood-charme


Hollywood kan til tider være en smule overfladisk historie, som af og til tager et dyk ned i realismens sande ansigt. Alligevel formås der at blive lavet en god fortælling og pointe med ægte Hollywood-charme. Og man ser også den spændende side af historien, når det hele går op i en højere enhed, og ukendte manuskriptforfattere og producenter får chancen for at slå sig løs og få sit gennembrud. Her viser serien trods alt, at bag sin barske facade kan man med en smule held, lykke og forstand og med hjertet på rette sted få drømme opfyldt. Essensen af ægte Hollywood wanna be famous-glamour er for sin tids æra fanget rigtig godt.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Devs

Den amerikanske måde, hvorpå der ikke spilles en oplæst rolle, men i stedet fremføres en karakter så overbevisende, at man føler, det er en naturlig fremførelse af virkelighed (i skuespillerforstand), det er voldsomt fascinerende i min verden.

Fakta om Hollywood

Manuskriptforfatter: Ian Brennan og Ryan Murphy
Medvirkende: Darren Criss, Patti LuPone, Holland Taylor, Jeremy Pope og Samara Weaving m.fl.
Antal afsnit: 7
Dansk premieredato: 1. maj 2020
Dansk streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Ramy vender tilbage med ny sæson

Del artikel

Læs mere omNetflixHollywood

Andre Serier | Anmeldelser