Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af Limboland afsnit 1 og 2

AfAmanda Lee Edelstein
8. april 2020
Limboland
Foto: Limboland afsnit 1/Xee

Del artikel

Læs en, måske overraskende, positiv anmeldelse af den danske serie Limboland lige her

Personligt er jeg ikke så god til at få set nyere danske serier. Jeg foretrækker ofte at se større udenlandske serier, der allerede har etableret sig frem for danske serier. Hvorfor, spørger du? Fordi jeg føler, at mange danske serier hurtigt kommer til at føles en smule cringe til tider. Jeg må dog blankt indrømme, at den nye danske serie Limboland har slået benene væk under mig!

En handling i øjenhøjde

Freja tvivler på sig selv, hvilket ikke bliver bedre af, at hendes liv falder fra hinanden. Frejas bedste veninde Nadja læser medicin, men kæmper med presset fra studiet og en ny kæreste. Den sidste i gruppen er Katrine, der virker både selvsikker og eksperimenterende, men også hun forsøger at finde sin egen vej.

Publikum ser, hvordan de tre karakterer kæmper i hverdagen, og hvordan de hver især forsøger at opretholde en vis facade. Efter de to første afsnit er det ikke helt til at sige, om de tre piger kommer til at støtte eller stå i vejen for hinanden. Det er dog klart, at nogle af deres valg kan skabe problemer i længden – både i venskabet, men også i livet generelt. Limboland fanger derfor seerens interesse allerede i de første to afsnit, og man vil gerne vide, hvordan karaktererne udvikler sig.

Limboland rammer

LÆS OGSÅ: Serieguide til påskeferien

For mig var det en blanding af flere af karakterernes problemstillinger og oplevelser, der ramte spot-on. Og jeg håber virkelig, at andre seere også kommer til at sidde med dén særlige følelse. For netop dén følelse kan være med til at bære Limboland frem og gøre serien populær. Jeg er overbevist om, at hvis folk ser dele af deres eget liv repræsenteret, vil de gerne investere tid i serien. Og efter de første to afsnit synes jeg, at serien fortjener opmærksomhed. Jeg håber bare, at det fortsætter sådan i de resterende afsnit.

LÆS MERE: Nye serier og sæsoner i april på Xee, Viaplay, Apple TV+ og Paramount+

Et par skønhedsfejl

Derudover sad jeg et par gange og undrede mig over flere garderobevalg. Ikke at der var noget decideret galt med dem. Det undrede mig bare, hvorfor karaktererne går så meget i hipster-inspireret og farverigt tøj – men det er muligvis, fordi jeg har en forkærlighed for sort tøj, at jeg tænker det.

Mine tanker og mit blik faldt også et par gange på pigernes behåring under arme. Jeg er godt opmærksom på, at flere og flere lader håret gro, men det virker en smule usandsynligt, at alle gør det – og er så cool med det. Måske irriterede det mig også bare, at valget om at beholde dusken under armene ikke bliver påpeget på noget tidspunkt. Faktisk er det måske endda det samme problem med valget af den farverige garderobe. Jeg har brug for at vide, hvordan det repræsenterer karakteren. Men mon ikke jeg finder ud af det, hvis jeg ser videre…

Anbefalelsesværdig serie

Instruktør: Rikke Louise Schjødt
Manuskriptforfatter: Rikke Louise Schjødt (When It Strikes) og Mie Skjoldemose (Voxeværk)
Medvirkende: Frederikke Dahl Hansen (Noia), Emma Sehested Høeg (29), Angela Bundalovic (The Rain) og Ari Alexander (Doggystyle) m.fl.
Antal afsnit: 8
Land: Danmark
Dansk premieredato: 12. april 2020
Dansk streamingtjeneste: Xee

Se traileren til Limboland

Serien Limboland kan ses på Xee fra den 12. april 2020.

LÆS OGSÅ: Top 5: Romantiske afsnit i serier

Del artikel

Læs mere omXee

Andre Serier | Anmeldelser