Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af 'Nine Perfect Strangers': Er en stjernebesat rolleliste et varsel om middelmådighed?

AfChristina Frøkjær
6. oktober 2021
Foto: Nine Perfect Strangers/Vince Valitutti/HULU - © 2021 Hulu

Del artikel

'Nine Perfect Strangers' leverer solidt skuespil, intelligente dialoger, interessante moralske dilemmaer, men er komplet middelmådig.Stjernebesat men rodet


Big Little Lies, The Husband’s Secret

Nu er hendes drama-mysterie-kriminalroman om ni fremmede, der mødes på et usædvanligt kursted blevet filmatiseret til en miniserie på otte afsnit.

Resultatet stritter i alle retninger, men er alligevel et kig værd. Den kan i sin helhed ses på Amazon Prime Video.

Dystre hemmeligheder, russiske forbindelser og psykedelia


Moulin RougeDogvilleEyes Wide Shut

Det lidt stereotype persongalleri består af det meget overfladiske, nyrige influencer-par Ben (Melvin Gregg) og Jessica (Samara Weaving), hvor sidstnævnte kun er optaget af sine perfekte Instagram-billeder og sit udseende, mens hun i realiteten er en meget usikker sjæl; den brovtende, egocentriske og pillegnaskende Tony (Bobby Cannavale), der hidser sig op over alt og alle, den indesluttede Lars (Luke Evans), den forsmåede hidsigprop Carmel (Regina Hall) og kernefamilien Marconimed bestående af den irriterende energiske Napoleon (Michael Shannon), hans kone Heather (Asher Keddie), der er i bundløs sorg, og datteren Zoe (Grace van Patten). Outsideren er den tilsyneladende normale forfatter Frances (Melissa McCarthy), der er dybt ensom og mangler selvtillid, og hvis karriere er i krise.

Guruen Masha har håndplukket gæsterne og har lovet dem “frelse” og et nyt og bedre liv efter ti dages intens terapi. Efter nogle gnidninger i begyndelsen af opholdet fratages gæsterne deres personlige ejendele, herunder alkohol, medicin og mobiltelefoner. Patienterne overvåges konstant, og samtidig får de en tilpasset “diæt” bestående af psykedeliske lykkepiller blandet i morgen-smoothien.

Serien kan ikke beslutte sig


Det virker, som om serieskaberne – med David E. Kelley (kendt for Boston Legal, Ally og Chicago Hope) og John-Henry Butterworth (kendt for sit arbejde med Le Mans ’66 og Edge of Tomorrow) i spidsen – ikke har kunnet beslutte sig for, hvilken slags serie de egentlig ville lave. Er Nine Perfect Strangers et drama mennesker imellem med ægte mennesker i krise? En letbenet komedie med afvæbnede slapstick-humor? En reality-serie, hvor alt er konstrueret? Eller en krimi, hvor man skal løse mysteriet om, hvem der truer Masha?

Lidt af det hele, skal det vise sig. Genreroderiet er både forvirrende og yderst frustrerende. For når den er bedst, er serien nærmest genial. Idet vi tages med på en dyb rejse ned i den menneskelige psyke, hvor kursisterne bliver konfronteret med sig selv, deres indestængte følelser og hemmelige, slår serien gnister.

Skuespillerne trækker oplevelsen op


Den letbenede komik, primært repræsenteret af Melissa McCarthy, virker ofte malplaceret, og enkelte af personerne er så stereotype, at man krummer tæer. Den påtagede russiske accent står i vejen for Kidmans rolle, og Masha er da også et skoleeksempel på en kliché af en guru, der mener, at alt kan løses med meditation og selvransagelse – efterfulgt af en heftig regning. Kidman er som sædvanlig god, men har for lidt at arbejde med her, og den skjulte trussel mod hende og hendes hemmelige tidligere liv er en tråd, der ikke får den luft under vingerne, der kunne løfte seriens drama.

Ujævnheder til trods, så er Nine Perfect Strangers teknisk set en vellavet og lækker serie med gennemgående solidt skuespil, intelligente dialoger (for det meste) og et fascinerende menneskeligt drama, der rejser mange interessante spørgsmål og moralske dilemmaer. Med en lidt klarere instruktion kunne det være blevet en klassiker.

Fakta om 'Nine Perfect Strangers'

Streamingtjeneste: Amazon Prime Video
Release: 20. august 2021
Instruktion: Jonathan Levine
Medvirkende: Nicole Kidman, Melissa McCarthy, Tiffany Boone, Bobby Cannavale, Luke Evans, Michael Shannon, Regina Hall, Manny Jacinto, Melvin Gregg, Samara Weaving, Asher Keddie
Genre: Drama
Land: USA
Tid: 6:40 time fordelt på 8 afsnit

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i oktober 2021

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i oktober 2021

LÆS OGSÅ: Kunne du lide 'Sharp Objects' og 'Big Little Lies' vil du elske 'The Undoing'

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Del artikel

Læs mere omAmazon Prime Video

Andre Serier | Anmeldelser