Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af 'Wisting': En simpel men velskrevet krimi på bedste Nordic Noir-vis

AfKaja Nielsen
2. maj 2022
Wisting / Foto: Viaplay

Del artikel

Det er et perfekt tidspunkt at dykke ned i krimiernes verden. Og findes der bedre krimier end de nordiske?


Wisting

Denne sæson er betydelig kortere end den første, med kun fire afsnit. Dog er der stadig god dybde og spænding i de få afsnit. Og heldigvis er der kommet endnu en sæson, hvis du ikke kan få nok af serien.

Eksplosiv begyndelse


Øjenvidnet

Efterforskningschef Wisting (Sven Nordin, Elling) har nu nok at se til og skal både håndtere kollegerne, pressen og familielivet. Han sætter alt ind på at finde Kerr, før han slår til igen, og det har konsekvenser for hans team.

Wistings datter Line (Thea Green Lundberg, Okkuperet) er i gang med at færdiggøre sin true-crime dokumentar om Kerr. Det viser sig, at denne dokumentar har stor betydning for politiets arbejde.

Midt i eftersøgningen sker en hændelse, der ændrer gevaldigt på situationen. Pludselig finder man ud af, at det ikke er alle, der taler sandt. Både Kerrs kæreste og andre politibetjente er nu i søgelyset. Man kan ikke andet end at gætte med på, hvem der ikke har helt rent mel i posen.

Nordic Noir helt ind til benet


Foruden de norske landskaber, der nærmest taler for sig selv, så er historien også enormt velskrevet. Der sker ikke for mange ting, hvor man fuldstændig mister overblikket over hvem og hvad. Det er den perfekte mængde indhold til at underbygge historien.

Skaberen, Trygve Allister Diesen, har virkelig formået at realisere en ægte Nordic Noir-stil med et simpelt og realistisk plot. Serien trækkes ikke i langdrag med unødvendig handling, hvilket efter min mening er lige, som det skal være.

Fra bog til serie


Wisting

Horst har fundet meget inspiration fra sin egen baggrund som politiefterforsker, hvilket også giver et godt grundlag for denne krimiserie.

Wisting-serien leverer en nærmest naturalistisk politimand uden stereotypiske virkemidler. På den måde gør det serien mere virkelighedstro i sin kerne.

Velfunderede karakterer


Thea Green Lundberg bibringer noget modstand i rollen som Wistings journalistdatter. Det ses tydeligt, at der tidligere har været lidt problemer i deres forhold til hinanden. Samtidig virker karakteren Line meget påvirket af omstændighederne, hvilket også giver en mere realistisk stemning.

En karakter, man måske vil savne, er FBI-agenten Maggie Griffin spillet af Carrie-Anne Moss (The Matrix). Kun hendes stemme dukker op i et telefonopkald til Wisting. Men det er på mange måder forståeligt, at hun som amerikansk specielagent ikke bliver hængende i Larvik.

Det er ikke den mest opsigtsvækkende krimi. Man skal ikke forvente intense biljagter eller mumificerede lig i denne sæson af Wisting. Dog kan man forvente en god og simpel krimi i bedste Nordic Noir-stil. Samtidig kan man glæde sig over, at der allerede udkommer endnu en sæson til påske.

Fakta om 'Wisting' sæson 2

Instruktør: Trygve Allister Diesen
Medvirkende: Sven Nordin, Mads Ousdal, Thea Green Lundberg, Lars Berge m.fl.
Antal afsnit: 4
Land: Norge
Produktionsår: 2021
Dansk premieredato: 26. december 2021
Dansk streamingtjeneste: Viaplay

Se trailer til den nyeste sæson af Wisting her:

LÆS MERE: En krimi om brutale sexforbrydelser: Månedens anbefaling på C More

LÆS MERE: 3 gode krimiserier på Viaplay

LÆS MERE: Min top 5: Kvindeserier på Viaplay

Del artikel

Læs mere omViaplay

Andre Serier | Anmeldelser